Last news in Fakti

9 Август, 2018 13:09 1 263 4

На САЩ не може да се вярва

  • хасан рухани-
  • сащ-
  • иран-
  • северна корея-
  • вяра

Техеран не иска да преговаря с Вашингтон

На САЩ не може да се вярва - 1
Снимка: БТА/ AP

Иранският президент Хасан Рухани заяви пред севернокорейския външен министър И Йон-хо, който е на посещение в Техеран, че на САЩ не може да се има доверие, предаде „Ройтерс“.

Тази седмица Иран отхвърли отправеното в последния момент предложение на Вашингтон за преговори. Техеран заяви, че не може преговаря, след като администрацията на президента Доналд Тръмп се е оттеглила от сключеното през 2015 година споразумение за отмяна на санкциите в замяна на ограничения върху иранската ядрена програма.

И Йон-хо посети Иран в момент, когато САЩ въвеждат отново санкции срещу Ислямската република. „Действията на американската администрация през тези години доведе до това, че по света се смята, че страната е ненадеждна, непостоянна и не изпълнява задълженията си", заяви Рухани, цитиран от агенция ИРНА. „В сегашната ситуация приятелски настроените страни трябва да развиват отношенията и сътрудничеството си в международната общност", добави иранският президент, подчертавайки, че Техеран и Пхенян винаги са имали сходни възгледи по много въпроси.

Севернокорейският министър посети иранската столица след посещение на форум за сигурността в Сингапур, на който той и държавният секретар на САЩ Майк Помпео спориха за споразумението между двете страни, постигнато през юни на ключовата среща на високо равнище между Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Двете страни се споразумяха да работят за ядрено разоръжаване на Северна Корея, но не успяват да постигнат споразумение за изпълнението на тази цел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    1 10 Отговор
    То на чалмите пък много може да се вярва.

    Коментиран от #2

  • 2 На коня под опашката!

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Щото на твоите шефове индианците може!
  • 3 Kcaniba

    2 0 Отговор
    Империята на злото Сащ НА колене!!!
  • 4 Kcaniba оригинал!

    0 1 Отговор
    Ей явно са зели да ти пкащат от другия отбор и обърна палачинката!!