Last news in Fakti

9 Март, 2019 12:19 35 459 129

САЩ със смразяваща заплаха за Турция

  • сащ-
  • с-400-
  • турция

САЩ може да блокират доставките на оръжия за страната

САЩ със смразяваща заплаха за Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Турция ще се сблъска със сериозни последици във военните отношения със САЩ, ако придобие руските противоракетни системи С-400. Това заяви говорителят на американското министерство на отбраната Чарлз Съмърс, цитиран от Fox News.

Вече стана ясно, че Турция може да започне да разполага противоракетните системи на своя територия през октомври. САЩ вече обсъждат отмяна на доставките на изтребители F-35.

„Ако Турция разположи противоракетни системи С-400 това може да доведе до сериозни последствия в нашите военни отношения. Това може да се отрази на доставките на изтребители F-35 и евентуалната сделка за противоракетни системи „Пейтриът“‘, заяви Съмърс.

Генерал Къртис Скапароти, главнокомандващ на съвместните въоръжени сили на НАТО в Европа, заяви, че Пентагонът препоръчва F-35 да не се прехвърля в Турция, ако Анкара купи C-400 от Москва.

Западът се притеснява, че чрез новите системи Русия ще получи достъп до секретна информация за отбраната на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    341 40 Отговор
    Еми играч е Путин-скара двете най-мощни армии в НАТО...Играч от класа е-спор няма

    Коментиран от #13, #102

  • 2 Гост

    122 164 Отговор
    Май скоро ще дойдат краварите, да наливат демокрация на фесовете. А бойното поле ще е булгарстан.

    Коментиран от #7, #17, #115, #121

  • 3 гост

    180 31 Отговор
    Щом имат пари да се въоръжават както могат ама фащ са иди:оти страхливи.
  • 4 ivan4o

    173 35 Отговор
    Че те западняците никога не са продавали тея оръжия ,които Турция искаше да купи от тях! И те си ги купуваха на черния пазар. Кого ше плашат! Те да не са гърци или македонци........

    Коментиран от #81

  • 5 А стига бе

    246 22 Отговор
    Сега нашите сорос-експерти да ни обяснят тук за единството и солидарността на НАТО!?!?!И как щом САЩ така се отнася с най-мощният си сьюзник-дали ще ни защити нас при евентуален конфликт? И от тук следва вьпроса-защо тогава сме в НАТО???

    Коментиран от #6, #64

  • 6 ivan4o

    125 13 Отговор

    До коментар #5 от "А стига бе":

    Само за да не е с Русия, а да е срещу Русия
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Миризлив пор

    45 89 Отговор
    Само на мен ли ми се струва, че Ердоган не иска руски ракети, Ердоган просто ядосва Х'амриканците в един момент да не решат да му подарят американски ракети (безплатно естествено) само и само да не взема руските.

    Коментиран от #9, #33

  • 9 любопитен

    68 6 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Изпуснал си си биберона ли?
  • 10 БЧК

    165 15 Отговор
    Мнннооооого отдавна "войните" не се водят на бойното поле, а са : тактически.
    Добра стратегия е равна на отличен успех.
    Подчертавам, без да съм фен на: Путин, трябва да му се признае това, че всеки негов ход е добре обмислен и с далечна стратегия.
    Никой не знае, какви карти държи в ръцете си, блъфира или има козове, но си ги изиграва по най-добрия начин.
    Глупаво е да си мислим, че решенията са си чисто негови. Личи си, че е заобиколен от хитри, обиграни и умеещи стратези.

    Коментиран от #63, #75

  • 11 Значи. .

    163 13 Отговор
    Американците са били със доста различни планове за Турция щото тия системи са отбранителни та за туй всеки в тая престъпна организация наречена нато да си прави сметките. .има и друго нещо де рекетират света водят мръсни пропаганди навсякъде само и винаги те да търгуват с оръжие..мръсна нация.мръсни отношения мръсен свят
  • 12 за гадните турци

    35 86 Отговор
    шамари докато земята спре да се върти!

    Коментиран от #21

  • 13 Путин е..

    122 12 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Стабилна личност но не е причината за проблемите в Турско-Американиските отношения проблемът е че Турците разбраха за намеренията на САЩ ..
  • 14 Госあ

    91 13 Отговор
    Хм абе що франсетата и германците не си вземат и те такива ракети. Най вероятно са най добрите. Особено като се вземе предвид че краварите летят с руски ракети, няма съмнение че руснаците ракети могат да правят. Ми да, после франсетата могат да продадат некои друго мистралче и така. Чудя им се на акъла. Между другото, к'во става с европейския изтребител пето поколение,май само си говорят,но не го започват. Що ми мирише на кравешка тор тука !?

    Коментиран от #66

  • 15 Цариград

    37 63 Отговор
    Турци, напуснете НАТО преди да ви изгонят с юмруци и шутове! Изберете достойнство вместо ...джендърство!
  • 16 Цариград

    34 41 Отговор
    Турци, напуснете НАТО преди да ви изгонят с юмруци и шутове! Изберете достойнство вместо ...джендърство!

    Коментиран от #29

  • 17 ако е така

    28 6 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    пръв се записвам доброволец- да понамалим поне малко мошетата от ошън-моушън!
  • 18 за гадните турци

    22 54 Отговор
    безмилостен бой докато слънцето изгасне!

    Коментиран от #109

  • 19 ****

    82 21 Отговор
    Е на това ли викате смразяваща заплаха,че Турция ще си спести милярди долари,за да си купи самолети които са пълни с дефекти,или ракети с които СА.щеше да гръмне цял блок.Ако Турция се откаже от С-400,тогава санкциите които ще изпита от Русия,ще бъдат унищожителни,турците го изпитаха веднъж,някой пълзя по червения килим да се моли.

    Коментиран от #90

  • 20 Гьокан

    76 28 Отговор
    Голями сте балъци! Ердоган не защитава националните интереси на Турция, а собствената си кожа. След опита за преврат и на децата стана ясно че ако Гюлен го е организирал няма как да е станало без знанието на ЦРУ. Следователно Ердоган е меко казано неприемлив за американците. Какво му остава в такъв случай? Ами нищо друго освен да се съюзи с руснаците. За сега не го прави официално, но и това ще стане. Дали е в интерес на турците да се изолират от САЩ и Европа? Едва ли.

    Коментиран от #46

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Турчин

    88 50 Отговор
    Българите ква смешна държава имат и премиер клоун.българия е колония на САЩ хахаха мизерници

    Коментиран от #23, #24, #45, #124

  • 23 пробвай се

    74 29 Отговор

    До коментар #22 от "Турчин":

    ако кажеш в Турция че си турчин може и бой да ядеш или да те обидят отзад в задния двор Казват ви цигани а нас Българите уважават най много от всичките си съседи

    Коментиран от #73

  • 24 Хитър Петър

    66 23 Отговор

    До коментар #22 от "Турчин":

    Ти на коя държава си поданик, на същата смешна държава ли. Ако си толкова турски патриот какво още търсиш тука, една граница има да минеш. Тамън и ние да поспестиме от помощите които ти даваме.
  • 25 bbbbbbbbbb

    51 3 Отговор
    http://m.focus-news.net/?action=news&id=2623429 прочатете спатията лаически написана и ще видите защо турците взимат тези ракети. защо сащ реват. просто турция е била пионка и са плащали за орйжието дето са ползвяли. Официално през 2000 ГОД. 90% от парите за оръжие около 9 милиарда долара са отишли за орйжие от щатите, сега процентно е 10-12% амероканеца газ пикае. купували са даже и патроните. за това иде реч зелените гущери не отиват където трябва
  • 26 Делфийски оракул

    30 8 Отговор

    До коментар #21 от "гаден Турчин":

    Бъдете спокойни. Демократите също ще дойдат при вас. Тези, които изпратихте в Либия и Сирия. Да, тези. Те ще ви донесат демокрация с начина който знаете и познавате добре. Бъдете спокойни.

    Коментиран от #31

  • 27 Тошко

    36 7 Отговор
    Ако сега Турция се поддаде това означава рекета да продължи завинаги бъдеще!
  • 28 Чукундур

    53 11 Отговор
    Останаха ли глупаци на този свят които фа гие страх от краварите ,никоой вече нр ги иска ,всички ги мразят,толкова смразяваща заплааха че ердо и турция им е през резания
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 1234

    62 5 Отговор
    Турция има планове за свои ПРО и изтребители.Сега наливат пари в тази посока защото вече знаят как да си правят оръжие и не им трябва такова което ще се контролира от продавача а не от собственика.Всички закупили оръжие от САЩ знаят че не могат да го използват без знанието и одобрението им.Фактически се плаща за оръжие контролирано от американците

    Коментиран от #44

  • 31 Уркс

    54 5 Отговор

    До коментар #26 от "Делфийски оракул":

    Прав си. Ердо въобще не взима пример от българските си колеги, каквото каже САЩ, това е. Виж българите как се съгласиха за несъществуващите F16, иначе щяха да ядат сопата.

    Коментиран от #93

  • 32 999

    53 8 Отговор
    Да така е турция вече неим върви по свирката слет опита за преврат краварите не успяха и сега излизат с глупавите си измислици за
    с 400 гърция също разполага с руски ракети с300 те вопще неса заплаха за нато абе краварите хората за малоумницили мислите загубихте турция по сопствена вина сега горите нафта хаха
  • 33 Жоро

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Безплатно няма. Ще му ги платим ние. При това с радост.
  • 34 Турски геноцид

    16 42 Отговор
    Нека да признаем истината. Има ли някой, на световно ниво, който да съжалява за това, което ще се случи в Турция? За Ирак, Либия и много повече за Сирия имаше много. Но за Турция няма да има. Никой не ги харесва. Τук, 50% от самите турци ще бъдат доволни, какво повече да кажеш! Аз лично ще имам бира и пуканки, гледайки спектакъла ...

    Коментиран от #36, #78

  • 35 Хитри турци

    57 13 Отговор
    Ще се въоръжат по-добре и по-евтино . Няма спор, че Русия изпревари света с 10-15 год. България ще плаща каруците ф16 като за ф22

    Коментиран от #39

  • 36 Йети

    33 10 Отговор

    До коментар #34 от "Турски геноцид":

    Някой съжалява ли ви за мизерното ви съществуване, изобщо знае ли някой за вас, армия ли имате, икономика ли, какво

    Коментиран от #82

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Рашка с чашка

    19 47 Отговор

    До коментар #35 от "Хитри турци":

    Вие руските слуги дали си вярвате на глупостите които пишете? Кой и с какво е изпреварила Русия? Китай открито оплюха С-400, заявенте характеристики значително надвишават реалните! Същато заявиха индийците за Су-57 и за Миг-35!

    Коментиран от #70, #72

  • 40 Едо

    39 15 Отговор
    ПРОБЛЕМЪТ НА ТУРЦИЯ Е ДУХОВЕН И ГЕОГРАФСКИ-МЮСЮЛМАНИ СА И СА НА ДРЕВНИ СВЕЩЕННИ ХРИСТИЯНСКИ ЗЕМИ!

    Коментиран от #76

  • 41 Nikolay

    21 9 Отговор
    Hahahaaaa 🤣🤣😋 na TURTZIYA kolko i puka za Amerika za FASHT . TURTSIYA POKAZA SREDEN PRIST NA AMERUKA.TURTSIYA KAZVA OOO AMERIKA DA GO DUHATE RYAZANIYA OSMANSKI KU..R...BRAVO AFERIM I MASGAALLAH NA SULTANA ERDOGAN,TOZI CHOVEK MISLI ZA NARODA SI A NE KATO NASHTA MISHKA BAT VI BOYKO TESLATA...MISHKATA I STRAHLIVETSA NA BG ZAEDNO S BUDALATA AH.ED DOGAN...Hahahaaaaa da go duhat i Amerika i bat Vi Boyko i Ah.ed Dogan Budalata...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 касапина от Лион

    17 14 Отговор

    До коментар #21 от "гаден Турчин":

    Градът се казва КОНСТАНТИНОПОЛ
  • 44 фесове във фекалии

    25 30 Отговор

    До коментар #30 от "1234":

    Приятел запомни, турчолята освен боза, баклава и ръчно изработени килими друго не могат да правят,всичко свързано с техниката е боклук.

    Коментиран от #58, #86, #87, #110

  • 45 боярышник

    17 18 Отговор

    До коментар #22 от "Турчин":

    Връщай Бг паспорта,и марш в пуйкилайния.
  • 46 Реалист

    19 10 Отговор

    До коментар #20 от "Гьокан":

    След всички глупости най-накрая един ТОЧЕН КОМЕНТАР. Браво!!! Проблема е по-вече за реджеп отколкото за турците. За България и българите реджеп е пр-добрия вариант от религиозен фанатик.
  • 47 ЦРУ

    23 22 Отговор
    Ердо ….или се прави на интересен пред раята …..или е много ТЪП ! ...Искаше Гюлен ...не пускаше америк. свещенник пленен в Турция ….и КАКВО СТАНА ??? Дони само с един указ му СРУТИ ЛИРАТА ...и върна американеца ...и не получи Гюлен. ...А сега Дони може ДА МУ СРУТИ ИКОНОМИКАТА ….и раята до го разкъса ! Турция е това . благодарение на Западните технологий ...и амер. $. Ще изнася Ердо само чушки и домати …...ама и за тях трябва транспоро ...а и камионите и те западни ! А да не забравя . че на последните избори - за Ердо - 50 + 2 % ...против - 48 % ...повечето млади хора .живеещи и работещи на Запад !

    Коментиран от #48

  • 48 касапина

    17 5 Отговор

    До коментар #47 от "ЦРУ":

    Повечето бяха против ,феса манипулира яко изборите.
  • 49 ердоганов

    20 1 Отговор
    Желанието на Турция да се сдобие с модерна система за противовъздушна отбрана не е от вчера. Преди няколко години Анкара дори обяви конкурс и през 2013 г. бе съобщено, че той е спечелен от китайска държавна фирма, в конкуренция с френско-италианския консорциум EUROSAM и производителите на американските комплекси „Пейтриът”. Русия също имаше интерес към този конкурс, но тогава нейните С-400 дори не бяха включени в шорт-листата с мотив, че са много скъпи. Изборът на китайската противовъздушна система бе мотивиран с ниската цена, готовността на китайците да споделят с Турция технологията за производство на това въоръжение и кратките срокове за доставката му. Ясно бе обаче, че китайският противоракетен комплекс не може да бъде оперативно съвместим със съответните системи в НАТО. А Турция все пак е член на Алианса.
    След дълги и многократно прекъсвани преговори Турция се отказа от сделка с китайците
    Междувременно в Близкия изток и Черноморския регион се случиха драматични геополитически промени. Самата Турция започна да се отдалечава от западните си съюзници – тенденция, която се усили след неуспешния опит за преврат срещу президента Ердоган от лятото на 2016 г. Паралелно с това отношенията между Москва и Анкара тръгнаха към подобрение, двете страни дадоха тласък на съвместни икономически проекти и в края на миналата година се стигна и до преговорите за доставка на С-400 в Турция.
    Официални представители на Русия и Турция на няколко пъти заявяваха, че сделка
  • 50 ердоганов

    11 4 Отговор
    та това за турските премеждия. обаче защо ги е страх американеца и израел, да не би да е заради газта в средиземно море
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Улуч Озулкер

    16 10 Отговор
    Американците имат данни за богатството на семейството на Ердоган и също така знаят, че икономическата ситуация в Турция не е добра. В петък следобед изтича информация, че хора на Тръмп в Анкара са казали на своите събеседници, че ако Турция инсталира С-400, трябва да се подготви за напускане на НАТО. В този случай изборът на Америка е един и само един. Това е решението, което Израел, Египет, Гърция и Кипър са представили ... Както Ердоган бе принуден да се подчини и преди, в случая с пастор Брансън, смята се че той ще направи това сега.
  • 53 стоян

    19 13 Отговор
    Безсънни нощи за Ердуган =Ако откаже ракетите Путин спира туристите и зарзавата за Русия =Ако вземе ракетите Тръмп спира самолетите и лирата се обезценява с още 30 %

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 леле

    15 19 Отговор
    Когато един управник започне да се разминава с поста си и се съсредоточи върху собственото си величие, нещата отиват на зле. Ердоган отдавна се самозабрави, повярва си прекалено много, втурна се като разярен бик да доказва колко е могъщ, като се мята насам-натам, всички му виновни, а това няма да доведе до нищо добро. За да управляваш една държава, трябва да си отговорен към хората, които разчитат да живеят добре и да не са заплашвани. Глупавите митинги, които организира в своя подкрепа са доказателство, че съвсем е изкукал. Няма да го бъде!
  • 56 Реалист

    14 23 Отговор

    До коментар #53 от "стоян":

    Вобще не му пука на реджеп за турците и зарзавата - иска руските ракети заради параноята за повторен преврат. Изритат ли го от НАТО обаче, турците ще се простят с привилегиите си в търговията със ЕС. Чака ги обедняване а това не е добре за България. Най-добрия вариант е Ердоган да падне от власт и да разкарат цялата фамилия от кражбите. След това правителство на националното помирение и всички партии заедно да възстановят разрушената икономика от грандоманските проекти. И ДА ПЛАТЯТ ВЕРЕСИИТЕ!
  • 57 Шопо

    31 10 Отговор
    Май Тръмп и Ердоган си ги мерят кой е по-по-най!? Само че фесът има един коз, от който на Тръмп и ще му щръкне перчема. Той още преди година заяви, че ако краварите продължат да го натискат, може и да излезе от НАТО. Което за пиндосите означава не само край на оръжейните сделки, а и загубата на военните бази в Турция.
    Така че предстои да видим кой ще го извади по-гоУем.

    Коментиран от #60, #62

  • 58 Ганьо до гуша във фе**алиите

    30 11 Отговор

    До коментар #44 от "фесове във фекалии":

    Турция е една от четирите страни в света произвеждащи безпилотни самолети-разузнавателни и нападателни въоръжение със супер точни ракети,а бозата я купуват от България.

    Коментиран от #61

  • 59 Aбе голяма работа

    14 15 Отговор
    В крайна сметка, както винаги, американците и руснаците ще се разберат помежду си, ще получат от едно турско парче, ще създадат и една неутрална зона, Кюрдистан може би, и единствените които ще загубят и плачат, ще бъдат нещастните турци.
  • 60 ей момченце

    0 5 Отговор

    До коментар #57 от "Шопо":

    преди да напишем глупостите си, четем коментарите и преценяваме дали трябва да се смесим
  • 61 фесове във фекалии

    7 13 Отговор

    До коментар #58 от "Ганьо до гуша във фе**алиите":

    Само децата под 6 години ще ти повярват

    Коментиран от #119

  • 62 ВУТЕ

    15 1 Отговор

    До коментар #57 от "Шопо":

    Америте затова ли прехвърлят всичко от инджирлик в Гърция?
  • 63 Йонко-Понко

    15 17 Отговор

    До коментар #10 от "БЧК":

    Хитър? Колко, да е хитър? А обикновения руснак, дали е хитър? Навремето Рейгън беше казал, че СССР има много ракети и той ще ги накара да ги ядат.
  • 64 Бат Вал

    32 13 Отговор

    До коментар #5 от "А стига бе":

    Оня, който ни вкара в нато, трябва да бъде обесен, и оставен на бесилката докато му изгният кокалите! До него и оня, който ни вкара в тази помийна яма, наречена ес...
  • 65 касапина от Лион

    13 8 Отговор
    За никого не е тайна ,че в анкара командва Путин ,от много години западняците и щатите използват турчолята като пушечно месо за Русия, но дори и глупавите турци се усетиха че НАТО само ги използва. Очакват ни интересни събития в съседите ни ,аз вече сварих ракията и засадих доматите ......
  • 66 Георги

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Ти Франция и Германия не ги мисли те ще си го направят самолета, вие кога ще си направите, и как само говорите за чужда държава за разстрел сте.

    Коментиран от #80

  • 67 300

    33 10 Отговор
    Краварите ще се посерат отново... както с Доналд кук в Черно море.
    Те си мислят, че това е Борисов или ЕС?
    В този свят има и мъже...
    в Турция, в Северна корея, в Китай
    - въпреки че те са единстванната страна на този свят използвала атомни бомби срещу мирни градове, уранови ракети срещу Югославия и България и имат регистрирано военно престъпление срещу България, когато при бомбардировките над София хвърлят детски играчки с взривни механизми за избиване и осакатяване на Български деца!!!
  • 68 дедо от луната

    22 7 Отговор
    КОМШИ дръжте се ...нема лабаво...само с 400
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Дивуй

    12 1 Отговор

    До коментар #39 от "Рашка с чашка":

    Дай линк за китайското оплюване или си просто лъжец
  • 71 Каунь

    15 4 Отговор
    Тия хюмнета плашат гаргите, гаджалите са южния им фланг пък и доста аскер имат пък и петролеца на персите е близо още не са го опоскали. Кат туриш и маковите полета на афганите и талибаните абе ша загубят бая хаха
  • 72 Ххххх

    18 5 Отговор

    До коментар #39 от "Рашка с чашка":

    Умнико, явно не разбираш добре български . На каруцари и мутри САЩ продават ф16 за 200млн , а не за 75. 200млн е цената на ф22. Прост народ - слаба държава
  • 73 Прав си

    4 10 Отговор

    До коментар #23 от "пробвай се":

    Много българки съм "уважил"...

    Коментиран от #126

  • 74 Матей

    18 9 Отговор
    Ердо не се плаши ,дето нямало да му продават самолети и ракети,щото може да си ги достави от Русия,при това с много по-добро качество.Доналд Санкций усеща как изтърва Турция ,в резултат от злобарските им американски похвати.А сещат ли се ,че когато Ердо се разсърди,може да затвори проливите за американски бойни кораби и подводници?
  • 75 Егати блъфа

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "БЧК":

    Какво значи блъфиране ,когато от подводница в Средиземно Море изстрелва 4 ракети едновременно , и удря целта - учебен полигон в Камчатка.
  • 76 Това е твой проблем

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "Едо":

    Турците с това проблем нямат...
  • 77 И това ли е страшната закана?

    18 8 Отговор
    Че какво го бърка бай Ердо, че няма да дава пари за американски боклуци? Още по-добре за него, освен това Турция си произвежда 60% от необходимите оръжия сама. Американците явно не са разбрали, че турците не са роби като да не казвам кои, че някои се обиждат от истината
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Колкото и да им е тъжно

    26 8 Отговор
    На американците турците им биха шута от Турция. Може няколко години да търпят несгоди, но трудолюбив народ винаги ще успее. Трябва и ние да направим така, а не да бъдем вечните подлоги...
  • 80 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "Георги":

    Мисля ги, мисля ги, защото мисля към любимата си Франция да ходя и бъдещето на ЕС ме интересува пряко. А ние даваме,като се вземе предвид колко хора сме,сме дали достатъчно.за съжаление повечето на кравабоите.
  • 81 Банскалия

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "ivan4o":

    Ти май и първи клас нямаш. Не се Пишете ТЕЯ. Пише се ТИЯ глупако.
  • 82 И аз да кажа

    14 2 Отговор

    До коментар #36 от "Йети":

    И за Канада много - много не се говори, само дето от десетилетие имат най- добро ниво на живот, хем при толкова неблагоприятен климат. Да си скандален и да дразниш и предизвикваш света е простотия.
  • 83 Малиииий....страшна заплаха

    13 6 Отговор
    Ердоан сигурно се е нааакал....от смях
  • 84 голям срам

    5 1 Отговор
    Ама тези тъпанари е странно да си мислят, че ония я нямат тази информация! Обратно разсъждавано, иначе за какво им са тези С-400 до С-700, а, джендърландци? Ама вие няма ли да спрете да се вземате за по-по-най, когато сте пълна порнография - нищо не ни показахте в противовес на показаното от Путин, а? И искате някой да ви се връзва на тъпанарските публикации и как някой бил казал нещо. Ами господ затова им дал усти ... КАТО НЕ МОГАТ, ПОНЕ ОТ УСТА ДА ГО ДОКАРАТ ... ПО ПРИМЕРА НА ВОЖДА И УЧИТЕЛЯ СИ, ПЪРВИЯ КРАВАР НА КРАВАРЛАНДИЯ! Голям срам, а?
  • 85 антирежимни сили

    3 7 Отговор
    истината е, че съчувствието към Ердоган е по-малко днес и с предстоящия глад и мизерия ще стане още по-малко

    Коментиран от #88

  • 86 Гюро михайлов

    10 4 Отговор

    До коментар #44 от "фесове във фекалии":

    Аркадаш,тогава и ти си припомни,че в едно са били добри,500години са те клатили здраво.
  • 87 Това от устата

    6 7 Отговор

    До коментар #44 от "фесове във фекалии":

    На човек който "произвежда" само фасулев газ и кисело мляко и то пак по турски патент звучи гротескно.
  • 88 Да бе

    5 3 Отговор

    До коментар #85 от "антирежимни сили":

    То Ердоган ти е виновен, че си гладен

    Коментиран от #94

  • 89 Пуклисар

    3 2 Отговор
    Да не им дават F 35! Може пък нас да огреят - вместо F 16, така и така са ги произвели, няма зян да станат!
  • 90 Вили

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "****":

    Чиляк, ти авиоинженер ли си, че толкова много разбираш от самолети.
  • 91 Гюро михайлов

    8 2 Отговор
    Ердоган казва,,ние не искаме да купуваме врата от някоя държава,а ключа за вратата да не ни се дава,,сиреч Турция иска да купува оръжия в комплект с трансфер на технологията на самото оръжие,за да може си го проивежда и тя вече си произвежда 60%от нуждите за армията си.С това си производство тя е свободна да стреля с това оръжие когато се налага.В миналото вземаше оръжие от запада с клаузи, видите ли това оръжие да не се използва срещу този или онзи.Така беше в Кипърската и други кампании.Пита се в задачата за какъв чеп и е на Турция оръжие,което не може да използва?

    Коментиран от #112

  • 92 СТАРШИ КЛОШШАР

    14 0 Отговор
    Ние сме клошарите на света, никой не ни бръсне за нищо.
    Ние сме подлоги на всеки и сега си търсим новия господар, айди да видиме желаещите .
  • 93 ъхъ

    13 1 Отговор

    До коментар #31 от "Уркс":

    При нас от "голяма шлем" стана "голям 4л.н", от тръба "турски поток" ще стане "една патка" за нас - скоро ще има изявления, че "не може". Иначе Турция освен, че прави 7 от възлите на Ф35, даже е платила 7 млрд долара...Вижте само колко важат договорите за "големия брат"!
  • 94 антирежимни сили

    2 1 Отговор

    До коментар #88 от "Да бе":

    спокойно, след като тиранът падне, ще загубите парите, и не само, които той разпределя за своята глупава пропаганда
  • 95 Rдоган

    3 1 Отговор
    ....и аз,го местя....
  • 96 Граф Монте Христо

    14 0 Отговор
    Аз си мислех че С400 не са кой знае какво повече от С300, с които ние разполагаме от десетки години и това беше нашата гордост още, ако не се лъжа, от големите паради в края на 70 те и началото на 80 години... Нооо.... с тези изявления на американските генерали, става много ясно, че всъщност С400 е заплаха за стелт-самолетите, а твърди вероятно и за ракетите товахоук??? Каква по-добра реклама за руския военнопромишлен комплекс??? Американците верно не са от най-умните хора на планетата....

    Коментиран от #98

  • 97 Благосклонен

    2 9 Отговор
    Хора, хора. С радост за кръв, жажда за кръв, глад за кръв. Защо тази омраза един към друг? Ние всички сме хора. Ние всички сме братя и сестри. Ние всички сме части на Вселената. БОЙ ДО ДУПКА ЗА ТУРЦИТЕ.
  • 98 плаф конте миско

    4 5 Отговор

    До коментар #96 от "Граф Монте Христо":

    обаче трябва да обърнеш внимание на нещо. на какво? ами на това .. ако най-богатите хора на света са глупаци, какви са най-бедните които ги съдят
  • 99 Барчо

    12 0 Отговор
    Хитрец е Ердо и .... политик-държавник. Хем ще се сдобие с работещи оръжия, хем ще са в пъти по-евтини от американските. И пак ще са виновни тия от Вашингтон, защото всичко започна с Пейтриатите. Там се сговниха нещата с условията, които не бяха изгодни за Турция. Ердо знае много добре, че Русия не му е враг и по тази причина не се счита за заплашен. Все пак не руснаците му организираха неуспешния преврат, нали??? А дори напротив, помогнаха му. Така че той много добре съзнава кой му е враг и кой не. Турция може и да покаже вратата на американците от базата в Инджерлихт.
  • 100 Граф Монте Христо

    7 3 Отговор
    Твоите богати спонсори са потомци на човекоподобни май..ни. Моите богати идоли и красиви блестяши и бели идолки, на които се възхищавам, са потомци на белите извънземни богове... Я да видиме сега ти, или аз съм по-бедния в случая??

    Коментиран от #101

  • 101 Граф Монте Христо

    3 0 Отговор

    До коментар #100 от "Граф Монте Христо":

    Това се отнася до коментиращ номер 98

    Коментиран от #103

  • 102 Бай Иван

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    За полижението са си виновни най-вече САЩ, защото те искат пълно подчинение от съюзниците си (всъщност те не ги приемат за съюзници , а за васали) Ердоган, като горд държавник не им играеше на 100% по свирката и те решиха да го убият! Затова му спретнаха преврат и ръководството на преврата бе разположено в Инджирлик-една от основните американски бази в Турция! Само, че Путин, като голям дипломат предупреди Ердоган и той отърва кожата! Затова, макар и с неохота Ердоган подобрява отношенията с Русия и съгласува външната си политика с тази на Русия! Точно превратаджиите заповядаха свалянето на руския бомбардировач над Сирия, за да сблъскат Турция с Русия и да гледат сеира! Американците водят войни с техни войски само когато противника е несравнимо по-слаб и малоброен от тях! Ако противника им е силен, те не смеят да влизат в пряк сблъсък! Те искат да използват европейските страни и територията им за водене на войнас Русия и не го крият! Ето Ви линк за да видите в прав текст какво искат американците! https://www.youtube.com/watch?v=D0Gs0X8KBhA

    Коментиран от #106

  • 103 Треска в събота вечер

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Граф Монте Христо":

    Ицооо, остави коментарите ед гет е лайф, работа, жена, мой.

    Коментиран от #104

  • 104 Граф Монте Христо

    2 0 Отговор

    До коментар #103 от "Треска в събота вечер":

    При мене всичко е по 100 брато:)

    Коментиран от #105

  • 105 И при ме е ОК БЪРЗИ И ШУМНИ

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "Граф Монте Христо":

    Нема страшно , всяко чудо е за 3 дни.

    Коментиран от #107

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Граф Монте Христо

    3 2 Отговор

    До коментар #105 от "И при ме е ОК БЪРЗИ И ШУМНИ":

    Ще го имам предвид:) винаги съвет от препатил е полезен:) Аз съм нов в бизнеса, но ще се радвам да минеш в редиците на белите, блестящи, искрящи и успешни идоли и секси ''идолки'':) Човекоподбните маму.. вече не са на мода, а и парите им са временни...по презумция...:):)
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 сиксемесени

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "за гадните турци":

    500s
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Такааа

    8 4 Отговор
    в крайна сметка, турците имате много кратък памет .. юни псувахте американците, през август бягахте да направите лирите долари, октомври молехте на колене.. сега отново псувате, отново ще тичате, отново ще молите, напълно недостойни
  • 112 Какво следва

    3 2 Отговор

    До коментар #91 от "Гюро михайлов":

    Ами обратното- да продаваш оръжие на чалмите и те да те заплашват с него? Все пак САЩ имат нещо, което турците искат, нали така? Значи могат да поставят условие как да бъде ползвано, след като не става въпрос за домати и зеле!

    Коментиран от #127

  • 113 I just wonder

    6 3 Отговор
    Както каза М.Тачер, че в този форум толкова хора се възхищават на сатрапите - Султана и Императора (знаете кого имам предвид), а толкова малко използват правилно пълен член?
  • 114 Гостъ

    6 6 Отговор
    Турция в момента като икономика е това което САЩ са направили!Не са рекли американците не са ги сринали финансово като другите в региона.Султана с неговата простотия ще батардиса страната си!
  • 115 Ожгнжнг

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ами нали точно това е идеята на демокрацията- сам да си избираш с кого да търгуваш , а не някой отвън да ти го налага.
  • 116 Иванушка будалата

    1 4 Отговор
    Бай Ердогана ще баламоса таварищите и ще даде ракетите на Щатите ха ха ха
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Друг българин

    5 1 Отговор

    До коментар #61 от "фесове във фекалии":

    Грешно разбираш патриотизма или си изключително заблуден. Колкото и да ти се иска да не е вярно Турция има големи и качествени производства плюс голямо население, което консумира все повече. За съжаление при нас не е така. Приватизаторите ни в повечето случаи само разграбиха и унищожиха дори и това което имаше възможност да се запази и развие.
  • 120 bauman

    1 1 Отговор
    Има една ясно видима действителност,съседна Турция става все повече мощна във военно технически комплекс,колкото и да искат да им попречат някои външни сили.Разбира се тука понеже нямат информация за напредъка на турската държава в технологиите,само ще се дивим на ,,компетентните,,писания на наш ганьо....
  • 121 истината

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Пич за разлика от арабите турците никога не са били роби и са готови да умрат ,но никога да не станат роби !!!!Американците не са толкова глупави като теб,че да нападнат Турция !!! САЩ не може да излезе на глава с малцина брадясали талибани с ак -47 в Афганистан а какво остава с 80 милионна Турция с огромна добре обучена и въоръжена армия !!!!

    Коментиран от #128

  • 122 до 1234

    2 1 Отговор
    Абсолютно си прав, че бай Ердо си майстори в задния двор ВПК. Прави го по стъпките на Индия, Пакистан, Сев. Корея и Израел, балансирайки м/у Големите. Не бива да се забравя, че Русия строи там АЕЦ, а турските гастарбайтери се внедриха в почти всички отрасли с двойно предназначение. Ако устиска на натиска на US и ЕU и Русия не я изпързаля, Турция има сериозни шансове да стане това, което се върти в плешивата глава на бай Ердо.
  • 123 Трети Българин

    2 2 Отговор
    Турското производство се базира изцяло на зпадни технологии. Те не са създали нищо, а и качеството на продукцията им е отвратително, затова и стоките им са ефтини. П роизвеждат количество, защото имат голям вътрешен пазар. Що се отнася до политиката на Ердоган - тя е типично Арабска, винаги може да ти забият нож в гърба. Той се опитва да язди два коня, но народната мъдрост казва: "От два стола та на земята".
  • 124 Gogo

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Турчин":

    Турчин , с такива турци като теб е пълно в Столипиново. Само че като отидат в Европа изведнъж стават Българи. От там и половин Европа мисли ,че Българите сме черни. Ти сега кажи, какъв си бе?
  • 125 просто българин

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Българан Арабски":

    дааааа,много съдържателно!!!точно показва отношението на САЩ,чрез НАТО към останалите страни-този,който не ни играе по свирката го изхвърляме(в случая Турция) и се насочваме към следващия(Украйна)
    Най-после да си го кажем открито,а не да оплюваме Русия,само,защото има независимост от САЩ заради ресурсите си
    колко много злоба и завист,заради петрол,газ,природни изкопаеми....пари...
  • 126 просто българин

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Прав си":

    пред списание на плейбой и с въздишки от рода"на пена,на рада...охохох"
  • 127 Гюро михайлов

    3 0 Отговор

    До коментар #112 от "Какво следва":

    Ти не се кахъри за чалмите,които са в г_20,могат да си позволят да си купят с400,120 F35 и т. н.,кахъри се за жалка България на която и спират с телефонно обаждане от сащ такива проекти ,като,, южен поток,,АЕЦ Белене и др.които щяха да носят благоденствие на хората,но България е била винаги и ще бъде васална държава,защото за 40 сребърника сте готови да продатете вяра,родина,достойнство.
  • 128 Гюро михайлов

    2 0 Отговор

    До коментар #121 от "истината":

    Разгеле,евала брато,кефя се когато се пише безпристрастно,с истини ,без предразсъдици ,без злоба, без завист.Поклон.
  • 129 Ганьо

    0 0 Отговор
    Не харесвам турчолята но не мога да не призная че Ердоган е мъжкар щом се противопостави на Сащ .