4 Април, 2019 12:26 760 13

Главният прокурор на САЩ: Работим отлично с България

  • екатерина захариева-
  • сащ-
  • българия-
  • уилям бар-
  • прокурор-
  • вашингтон

Размяна на ласкателства във Вашингтон

Главният прокурор на САЩ: Работим отлично с България - 1
Снимка: Външно министерство

Отличният двустранен диалог, стратегическото партньорство в редица сфери, интензивните отношения на всички нива в администрацията и в политическия спектър, както и двустранните отношения в областта на международното правно сътрудничество - това бяха само част от темите, които бяха обсъдени на среща между заместник-министър председателя Екатерина Захариева и главния прокурор на САЩ и министър на правосъдието Уилям Бар във Вашингтон, съобщи пресцентърът на Министерство на външните работи.

"Благодаря за вашата подкрепа по време на прехода за осъществяването на съдебната реформа в България. Имаме изключително близко сътрудничество с вашите служби, благодаря за обученията, които редовно организирате от години за нашите прокурори и следователи. Реализирали сме редица общи операции, свързани с трафик на наркотици и хора, валутни престъпления и пране на пари. Благодаря и за решаването на казуса с Желяз Андреев", каза българският вицепремиер.

"Работим отлично и се надявам да продължим още, да засилим нашето сътрудничество", изтъкна главният прокурор Бар. Той изтъкна и задоволството си от работата на представителя на своето министерство към посолството на САЩ в България. По време на срещата беше разгледано и сътрудничеството по отношение на сигурността и съдебната система в киберпространството, трансграничният достъп до електронни доказателства, транснационалната организирана престъпност, както и борбата с изпирането на пари.

Министър Захариева запозна домакина си със стъпките на българското правителство по отношение на борбата с престъпността, корупцията, отличните резултати в борбата с контрабандата, реформите в съдебната система, както и по опазването на външната граница на ЕС.

Екатерина Захариева изтъкна още, че българското правителство продължава да демонстрира твърда политическа воля и решимост за осъществяване на реформите и за пълното изпълнение на всички препоръки на Европейската комисия от януари 2017 г. Резултатите в съдебната система, борбата с корупцията и организираната престъпност са видими и реформите са необратими. Уилям Бар даде висока оценка и на филмовата индустрия в България, която познава като бивш член на борда на компанията "Тайм Уорнър". Той изрази желание да посети страната ни в рамките на свое бъдещо пътуване в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шабан

    12 1 Отговор
    Ами ще работите! Как няма да работите отлично! Като отсреща се чува само, - слушам и незабавно изпълнявам без да мисля!? Така всеки може да работи отлично!?
  • 2 Бай Шиле

    7 0 Отговор
    "Работим отлично с българия", каза прокурорът след като прочете справката от "Кадри" на ЦРУ.
  • 3 РАБОТИМ

    8 1 Отговор
    ВИ ОТЛИЧНО В СТОЙКА Г И ЗА ВАС Е ИСТИНСКО УДОВОЛСТВИЕ ! ОЩЕ 5 ГОДИНИ И ЩЕ СТЕ САМО 4 МИЛИОНА ГЛАДНИ НЕЩАСТНИЦИ !
  • 4 Жхх ъх

    5 0 Отговор
    Прав е-работят!По-корумпирана държава няма в света!
  • 5 Mорук

    4 0 Отговор
    Дааам заповядвате на нашите подлизурковци отлично,за някой и друг долар о майка си ше продадът
  • 6 Жоро

    3 2 Отговор
    Ама много ни е секси с тези очила наща министърка.

    Коментиран от #11

  • 7 Реално

    8 0 Отговор
    Разбира се че америте работия отлично с Бьлгария-безплатни военни бази,политически инструктаж -спазван от нашите политици,американски ТЕЦ-ове носеши им печалби,продажба на орьжие за милиарди...и т.н. и т.н....
  • 8 Бидон

    5 0 Отговор
    Защо са толкова продажни нашите политици Боже, защо?
  • 9 Ние сме Прекрасни беззвучни- съгласни

    3 0 Отговор
    Иес ! Иес ! Иес, ние винаги ще целчуваме вашият АС !
  • 10 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Виждаме,усещаме колко ДОБРЕ работите!!!Нали сме по ВАШ образ и конституция ...и резултатите са такива....Както констатира ,,молителя ,, с енергиина защита...,,НЯМА КОЙ ДА МЕ НАКАЖЕ,,....
  • 11 Mорук

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Жоро":

    Ти дано да си мазохист и да ти пусне ,даже ще те черпя
  • 12 Националист

    4 0 Отговор
    Ако нямаше масови протести Желяз Андреев щеше да бъде екстрадиран в САЩ и съден за ембарго за което той и другите Българи хабер си нямат, че е нарушено. Борисов си мръдна пръстта след масовите протести. Иначе си е верен лакей на запада.
    САЩ се отказа да ги иска, но защо ги искаше на първо място? Отговора е нали трябва ФБР'то да отчита дейност, нали трябва да хващат "престъпници", какво им пука на тях да вкарат Българи в затвора докато докажат, че са невинни?
  • 13 Шопа

    3 0 Отговор
    Към радио Ереван
    - Ще се пребори ли Захариева за отпадане на визите със Америка ?
    От Ереван : Е тя въобще не се бори , тя се е навела .