Last news in Fakti

15 Юли, 2019 15:37 1 789 1

Бедствие в Южна Азия! 130 жертви

  • индия-
  • бедствие-
  • бангладеш-
  • азия-
  • жертви-
  • наводнения

Наводнения и свлачища отнеха живота на много хора

Бедствие в Южна Азия! 130 жертви - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Над 130 е общият брой на загиналите в резултат на бедствия в Южна Азия, предизвикани от мусонните дъждове, предаде AFP, като се позова на властите в засегнатите държави.

Наводнения и свлачища отнеха живота на най-малко 67 души в Непал, а 30 се смятат за изчезнали, по данни на местната полиция. В Бангладеш най-малко 29 човека са загинали от 9 юли. 18 от тези хора са били ударени от мълния, а 7 са се удавили при преобръщането на лодката им в Бенгалския залив.

Десет души са починали в огромните бежански лагери на мюсюлманските бежанци от етно-религиозното малцинство рохингя в Югоизточен Бангладеш, където стихията е разрушила хиляди бараки. В пакистански Кашмир 18 души загубиха живота си в резултат на наводнения, предизвикани от поройни дъждове, а повече от 50 къщи са понесли щети.

В Индия няколкоетажна сграда рухна вчера след дни на валежи в популярния сред туристите северен планински регион Хималая Прадеш. 14 души, сред които 13 войници, са били затрупани, съобщиха местните власти. Спасители и строителни машини търсят оцелели в развалините.

Войник, изваден жив от руините, разказа, че е бил на празненство в ресторанта в сградата, когато тя внезапно се разтърсила и рухнала. Всяка година мусонните дъждове в периода юни-септември предизвикват смърт и разрушения в цяла Южна Азия, а пороите подкопават лошо изградени и лошо поддържани сгради.

Бедствие в Южна Азия! 130 жертви
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бедствие в Южна Азия! 130 жертви
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пффф

    4 7 Отговор
    дори да бяха 130000 то пак нямаше да е нищо особено за азия :) а пък за 130 то т'ва са си децата на 5 азиатски семейства :)