Last news in Fakti

9 Януари, 2021 08:02 5 496 56

Тръмп обяви война на "Туитър"

  • тръмп-
  • доналд тръмп-
  • война-
  • туитър

Президентът обмисля създаване на своя алтернативна платформа, след като акаунтът му в мрежата бе блокиран завинаги

Тръмп обяви война на "Туитър"  - 1
Снимка: БГНЕС

След като блокира за постоянно личния акаунт на президента Доналд Тръмп, снощи социалната мрежа Туитър съобщи, че ще вземе мерки срещу всеки друг акаунт в своята система, ако все още действащият президент на САЩ започне да го използва, предаде ТАСС, цитирайки представител на мрежата.

Последва и съобщение, че Туитър спира акаунта на президентската кампания на Тръмп - @TeamTrump, заради нарушаване на правилата на мрежата, уточнява БТА.

Ръководството на компанията, чиято собственост е Туитър, заяви, че смята да предаде контрола над официалните акаунти на президента на САЩ и на Белия дом на демократа Джо Байдън, след като той положи клетва като следващия президент на страната на 20 януари. Именно на тези акаунти в Туитър Тръмп се опита да пусне свои туитове след блокирането на личната му страница там, но те бяха веднага отстранени от модераторите на мрежата.

После текстовете на тези туитове бяха разпространени от пресслужбата на Белия дом. "Както аз отдавна казвах, Туитър отива все по-далече и по-далече в ограничаването на свободата на словото, и ето че днес служителите на Туитър, в координация с демократите и радикалните леви, премахнаха моя акаунт от тяхната мрежа, за да заставят мене и вас да мълчим", написа Тръмп, цитиран от ТАСС.

Президентът републиканец обяви, че разглежда възможността за създаване на собствена, алтернативна на Туитър платформа, след като неговата бе блокирана от администрацията на социалната мрежа.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Война

    34 6 Отговор
    не война - блокиран !
  • 2 един от многото

    32 71 Отговор
    Да си създаде собствена платформа , Там свободно поддръжниците му да си пишат колко е велик и колко големи са те!
  • 3 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    38 66 Отговор
    Сигурно новата мрежа ще се казва Перчемуитър...

    Коментиран от #36

  • 4 Димитричка

    131 27 Отговор
    Тръмп е прав. Мрежите са контролирани. Те не предоставят свобода на словото. Демокрацията в САЩ е застрашена. Демократите не търпят чуждо мнение и Байдън нарече демонстрантите терористи.

    Коментиран от #8, #9, #11, #27

  • 5 ПСР

    46 7 Отговор
    Стратегическата подводница"Алабама"ще изстреля ракети"Томахоук"по централата на Туитър.На война,като на война.
  • 6 дедо Герчо

    59 8 Отговор
    Е,ТАКА ДЕ,ДЕМОКРАЦИЯ,СВОБОДА НА СЛОВОТО....ХЪХЪХЪ...НЕМА ЩО....

    Коментиран от #35

  • 7 Мимч

    29 4 Отговор
    Защо не.Това е в неговите възможности.Аз и да искам,немога да създам,без тази възможност.....

    Коментиран от #16, #38

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 един от многото

    11 26 Отговор

    До коментар #4 от "Димитричка":

    Не са и задължителни! Ако не ти отърва и не я харесваш , не я ползвай.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ъъъъъ

    37 3 Отговор
    колхозниците от щат пенсилвания са в соц съревнование с ткзс в калифорния....ние избягахме от това преди 30 години....ще излезе прав маркс , че соц революция ще победи в богата капиталистическа държава. русия бе неуспешен опит.
  • 13 Dado

    77 18 Отговор
    Все повече се убеждавам че мумията Байдън,е спечелил изборите с измама.както и нашата тиква ги печели последните два пъти.От републиканците нищо добро да не се чака.Техните избиратели са черните бандити и третополовите джендъри.На кадрите при превземането на Капитолия,не видях един черен.Тръмп беше единствения президент,който започна да изтегля войски от военните бази от различни страни и не е водил война по време на мандата си.Иначе доста противоречива личност но в пъти по добре от бандата джендъри и черни на Хилъри Клинтън.А иначе прехвалената им демокрация, лъсна като маймунски за...ник.И не знам защо я наричат най демократичната държава,след като е по корупция на първо място в света.По престъпност на първо място.Бедните в контейнери и каравани са над 30%.Хората без пенсии са 90% а здравноосигурени са само държавните служители а останалите нямат пари да си платят нито ковчега нито катафалката.Държава,която има дългове,колкото дълговете на всички държави взети заедно а държавния и резерв е изкупен от Саудитска Арабия,Китай и Русия.Американската мечта е една измислица.Там е рай само за престъпниците от цял свят,укриващисе от правосъдието на собствените си държави.Най нискоинтелигентната маса от хора,който слагат Австрия в африканския контионент............

    Коментиран от #17, #26

  • 14 Еблю

    25 2 Отговор
    То и ФАКТИ не толерира свободата на словото и правото на мнение на хората във форума!
  • 15 Тровитор

    35 7 Отговор
    Да бъде смачкан и подкрепящия ваксините фейсбук корпорейшън
  • 16 Гост

    11 28 Отговор

    До коментар #7 от "Мимч":

    Грешиш. Тръмп е пред фалит.

    Коментиран от #34, #42

  • 17 Dado

    32 4 Отговор

    До коментар #13 от "Dado":

    Корекция за републиканците,имах предвид демократите на Хилъри Клинтън

    Коментиран от #18

  • 18 Чичо

    7 16 Отговор

    До коментар #17 от "Dado":

    Бе Доню успя да убеди много хора за това, че има много фалшификации, дори в един момент повярвах, обаче то Джоржия беше спорният щат дето направи Байдън Президент, имаше одит без да проверяват подписите май. Обаче тая седмица в Джорджия има двама избрани Сенатори от Демократите. Не вярвам два пъти за месец да мине един и същ номер. Доню сам се прецака с действията си тая седмица, повече никой няма да има Президентска номинация

    Коментиран от #33

  • 19 Швейк

    7 6 Отговор
    пак пуснаха лудите от лудницата и обявявят дори и война .... на социалните мрежи, герой за медал за .... куража
  • 20 Димитричка

    50 4 Отговор
    Байдън нарече протестиращите бели граждани на САЩ- терористи. Байдън бе свързан с корупция в Украйна. Защо го допуснаха дори да бъде кандидат?

    Коментиран от #32

  • 21 мухахахах

    6 19 Отговор
    при всички такива платформи подписваш декларация че ще спазваш
    правилата на сайта...от друга страна протестърите на тръмп..ами всички крайно десни организации са там..даже и нормален републикански президент няма да ги толерира по простата причина че негрите ще си направят свои такива..голяма мултиетническа държава не става да се управлява с хейт..само тръмп не го разбира явно..и ако мислите че черните са глупави помислете си колко са глупави тия белите от село
  • 22 Неуморимия

    5 19 Отговор
    Хаха, платформа за откачалки, болен човек ......
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Давид

    25 2 Отговор
    Този сайт не позволява да ви се даде Саит за порно снимките на сина на Байдън с наркотици и деца .

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 kkk

    5 18 Отговор

    До коментар #4 от "Димитричка":

    И къде е грешката на изкукуригалия дядка- "демонстрант" е онзи който кротко си стои на поляната и иска нещо си, но тези които разбиха прозорците и вратите, нахлуха в Конгреса и се сбиха вътре с полицаите са 100% ПРЕСТЪПНИЦИ. А според законите у ФАЩ нападението над федерални сгради е тероризъм, тоест онези са не прости престъпници, а ТЕРОРИСТИ.

    Дедо ви Байдън не е съвсем с акъла си, но определено знае кои са правилните думички които да използва

    Коментиран от #41

  • 28 ДЖОТО

    29 3 Отговор
    ВСИЧКИ,КОИТО СЕГА СЕ МИСЛЯТ ЗА ДЕМОКРАТИ СА ПЪЛНИ БОКЛУЦИ!НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ НА ТАЗИ ЗЕМЯ,ЗАПОМНЕТЕ ГО!!!
  • 29 гжгж

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "Давид":

    Това го знаем. Също като тако си е. И за него има такива. Да живее демонкрацията!
  • 30 изтърва срока

    13 5 Отговор
    Бай Дончу да гледа Буда и Прасито как го правят. Блокират и завземат всичките медии и гонят до дупка инако-мислещите. Ама нещо изтърва срока.
  • 31 Кърк

    26 5 Отговор
    Скоро на компании като Туитър и Фейсбук ще им бъдат дадени права да арестуват хора за инакомислие. Създава се министерство на истината май.
  • 32 комунизъм

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Димитричка":

    То и Буда е СИК-аджия ама е премиер .
  • 33 плевен

    20 2 Отговор

    До коментар #18 от "Чичо":

    Снощи гледах записи на електроното табло, което отчита в реално време промяната на вота. Та в Джорджия, в един момент намалиха с 5 000 бройки гласовете на републиканеца. Една от трите медии, които го показаха беше CNN. А те водеха най- яростната кампания срещу Тръмп.
    Гаранция, че някой там ще бъде уволнен, щом си мисли че може да казва истината.
  • 34 НАТО ВЕЦ

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Е да беше гледал от Бочко. Той от нашата беднотия, пачка направи. Смятай ако беше на Тръмп на място. Ама Тръмп излезна "мухъл". Ще прави той Америка велика отново. А ма ха!!! Айде "победа на здравите сили" и джендаризъм до дупка. Да здравствуят новите Социалистически Американски Щати. Социалистическата революция се прибира в къщи.
  • 35 Нали

    2 9 Отговор

    До коментар #6 от "дедо Герчо":

    Не е като в расия и чина, "где так волно дьiшит человек"... Е, от време на време милиардери и висши държавни функционери изчезват безследно без съд и присъда. (По същият начин си заминават и диктаторчетата, но то е част от културата им. Варварството когато вземе превес...)

    Коментиран от #49

  • 36 Много ще

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    ѝ отива и: redneckIQ.
  • 37 Темерута

    4 23 Отговор
    Заради голямото му его и жаждата за власт вчера
    загинаха хора. Мястото на Тръмп е в затвора.

    Коментиран от #39

  • 38 1944

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Мимч":

    .... колкото сноудън има възможност да напусне затвора си в масква
  • 39 тръмп е срещу

    11 3 Отговор

    До коментар #37 от "Темерута":

    рестарта ! много сте елементарен,сори!
  • 40 Фашисти

    5 1 Отговор
    от нов,тип - Туитър и фейсбук
  • 41 Димитричка

    16 2 Отговор

    До коментар #27 от "kkk":

    Демонстрантите не убиха никой. Виж Байдън в Украйна изнася корупция и терор.
  • 42 Не ПРЕД

    1 11 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    а ВЪВ фактически фалит. И това не е най-лошото което го очаква. То е разследване и присъда за злоупотреба с власт, пране на пари, укриване на доходи... Като имаш предвид, че в САЩ различните присъди се акумулират... "жална му майка".
  • 43 Аз40

    9 1 Отговор
    Сноудън го повтаря от години, че ще натиснат социалистическите мрежи тоталитарното червено копче всеки момент. Повечето хора дори не разбират, какво означава това. Гледайте "The Social Dilemma".
  • 44 стоян георгиев

    1 14 Отговор
    да пише в руската или китаиската алтенрнатива рижия.тои много грешно си е направил сметката че всичко му е позволено.ще научава по трудния начин бая работи дето е пропуснал като дете!
  • 45 ivan

    11 1 Отговор
    отдавана трябва6е да го направи,демократите са новите комунисти,туй ли е свободата на словото със закриване на акаунта,ве4е който не е с тях няма право на мнение,хахахахахаах само дето о6те Тръмп не си извадил последните козове,тогава пак 6те говорим
  • 46 Цар Вул

    16 1 Отговор
    Много хора не могат да видят повече от носа си, или са мисирки, дето треперят за 30те сребърника на месец и го играят Неолиберали.
    Колкото и грешки да направи Тръмп през мандата си, колкото и да изглежда неадекватен Ганьо - все пак той е на правилният бряг - срещу ДЕМОНОКРАТИТЕ, чиито планове за погубването на света се движат с все по големи крачки.
    Тръмп загуби изборите, заради медиите. Шорош и Хиларито още загубата си на предните избори започнаха да подготват почвата, голям удар беше тва за тях
  • 47 Павел Пенев

    12 1 Отговор
    Правилно! Нека Байдън да обясни как в условията на най–прехвалената американска демокрация се раждат и възпитават протестиращи,определяни от него като терористи?
  • 48 Бодак

    12 1 Отговор
    Това ако не е цензура... на президента си.. Сговора срещу Тръмп е много як - сичкото медийно войнство и балабар с обществени мрежи... Дълбоката държава на САЩ не си поплюва

    Свобода на словото в най-уеликата демокрация има за тези които говорят единствено правилните слова
  • 49 Още

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Нали":

    едно зомби!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 туйонуй

    4 6 Отговор
    О, да... Клоунуът и особено неговите последователи са толкова интелигентни програмисти, че новата платформа ще заглуши и засенчи и Фейсбук и Туитър. Ето и възможно име: clowner. Девизът ще е - "Клоуни от всички страни - обединявайте се". Тролетарията е готова още от сега.
  • 53 свобода

    3 1 Отговор
    За путиноидите, свобода на словото означава да могат да пишат с 10 различни имена по форумите едни и същи простотии. Може би в Русия и Китай държавата да има контрол над частните компании, но в САЩ компаниите могат да решат сами с кого ще правят бизнес. Това е свободата, кухи, тъпи тикви. Понимаешь? Свободата, която вие дори не може да сънувате.
  • 54 ГЛУПАЦИ

    1 1 Отговор
    ЧАСТ ОТ АМЕРИКА Е ПРОТИВ ТРЪМП НО СКОРО ЩЕ СЪЖАЛЯВАТ КАТО НАХЛУЯТ ЕМИГРАНТИТЕ ОТ КОЛ И ВЪЖЕ ! СЪС СВЕЩ ЩЕ ГО ТЪРСЯТ !ТОЛКОВА СА ПРОСТИ ЧЕ ЧАК СА ОТВРАТИТЕЛНИ ! КРАДЦИ КАТО ЦЕЦО И БОКО !СКОРО И ТАМ ЩЕ ИМАТ БЕЛЕНЕ И СКРАВЕНА КАКТО И ТУК !
  • 55 МЪРШАТА

    1 1 Отговор
    УСЕЩА СЕ ЧЕ БОЙКО ВЕЧЕ Е НАПЪЛНИЛ ПИСАЛКАТА С МАСТИЛО И ЩЕ ПОДПИШЕ СТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ САМО ДА МУ Я ПОДНЕСАТ !
  • 56 БРАВО БОКОООО

    1 2 Отговор
    ДАНО ДОЖИВЕЕМЕ ВРЕМЕТО ДА ВИДИМЕ КАК С КАМЪНИ И ДЪРВЯ ЩЕ ТРЕПЯТ ДЕМОКРАТА БАЙДЪН СЛЕД НЕИЗВЕСТНО ВРЕМЕ КАТО РАЗБЕРАТ КАКЪВ ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ СА СИ НАВРЯЛИ ! СЪЩИЯ КАТО БОЙКО И ГЕРБ !