24 Януари, 2021 16:53 1 735 8

Тайван регистрира рекорден износ за 2020 г.

  • тайван-
  • износ-
  • годишен ръст

10,1% годишен ръст е най-големият за последните 3 години

Република Китай (Тайван) регистрира рекордно високо ниво на поръчки за износ през 2020 г., обусловено от търсенето на електронни продукти, както и на информационни и комуникационни устройства.

Според данни на Министерство на икономиката, поръчките за износ на страната достигнали 533,66 милиарда щатски долара през изминалата година, което е годишен ръст с 10,1% и е най-големият за последните 3 години.

Хуан Ю-линг, директор на статистическия департамент към Министерство на икономиката, заяви, че растежът се дължи на голямото търсене на смартфони, преносими компютри, таблети, игрови конзоли, интернет и комуникационни продукти и други.

Тя посочи, че миналата година Тайван е получил съответно 161.62 милиарда щатски долара, 137.66 милиарда щатски долара и 108.89 милиарда щатски долара от поръчки за износ от САЩ, Европа и Китай. Хуан добави, че трите региона представляват по-голямата част от поръчките за износ на страната за 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pepy

    6 6 Отговор
    На Тайван скоро ще бъде под пълна блокада, морска и въздушна, китайската армия ще ги изолира от останалия свят. Китайския боен флот няма равен в региона!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 моряка

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "pepy":

    Реру , Тайван е Китайска провинция от 1887 г.

    Коментиран от #4

  • 4 Обективно

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "моряка":

    Република Китай е на остров Тайван. А големия “Китай” се казва Китайска Народна Република ! 2 отделни държави с общо минало

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Йо Несбьо

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Обективно":

    Тайван (Република Китай) е признат от 24 държави, което е невероятно малко. КНР непрекъснато провежда провокации и натиск върху света ако искат да търгуват с Китай, да забравят за Тайван. Ако не са американците да се явяват като гарант за тайванската независимост, то континентален Китай би ги анексирал досега 200 пъти. Впрочем, да браниш този остров под носа на Китай е направо геройство, имайки предвид колко силен е в последното десетилетие Китай

    Коментиран от #8

  • 6 ПОПРАВИ СЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бля бля..":

    Произвеждат качествена електроника
  • 7 доминото

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Обективно":

    Едните са комунисти другите капиталисти с най доброто здравеопазване и социални грижи
  • 8 ема

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Йо Несбьо":

    Не коментирай неща които не ти са ясни.Прочети историята на Китай там е написано коментираш сякаш Китай ще" окупира "Тайван когато тя принадлежи на Китай .