Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 21:50 1 871 11

2,5 милиона американци останаха без електричество заради зимна буря

  • сащ-
  • зима-
  • сняг

Рекордно ниските температури зад Океана повишиха търсенето на енергийни суровини и на гориво, допринасяйки за нарастването на цените на петрол до 13-месечен връх

2,5 милиона американци останаха без електричество заради зимна буря  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Националната метеорологична служба на САЩ съобщи в понеделник, че най-малко 150 милиона американци са получили метеорологични предупреждения с оглед на силно въздействащото зимно време, докато 2,5 милиона домакинства са останали без електричество, повечето от които в щата Тексас.

Департаментът по транспорт на Тексас предупреди американците да се подготви за "маратон от исторически студен въздух", докато губернаторът на Тексас Грег Абът каза: "Това вероятно ще бъде най-тежкото снежно време в историята на щата".

Рекордно ниските температури в САЩ повишиха търсенето на енергийни суровини и на гориво, допринасяйки за нарастването на цените на петрол до 13-месечен връх - най-високи нива от преди коронавирусната пандемия.

Петролът сорт брент поскъпва с 1,5% малко над 63 долара за барел, а фючърсите на американския лек суров петрол WTI с 1,48% към 60,42 за барел.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доганчо

    24 0 Отговор
    Изостанала работа. Като няма студен резерв така е.

  • 2 Де Факто

    27 0 Отговор
    Ако се беше случило в Русия, евроГЕЙските ДЖЕНДЪРИ на Сорос, щяха да ореват форумите,колко са зле русите.

    Коментиран от #8

  • 3 Уса

    21 0 Отговор
    Само като си помисля.че новия президент още не е започнал и всичко се влоши,какво остава до края.Американците масово кандидатстват за второ гражданство
  • 4 Хо хо хо

    17 1 Отговор
    Повече умрели от тия унтерменши по-добре за Света.Ако може някакси да им се изтрие изцяло държавата ще е отлично.

    Коментиран от #7

  • 5 kjl

    16 2 Отговор
    Прибират камионите в оборите и вадят конете!!! Back to the future
  • 6 Монгола

    19 0 Отговор
    Ако искат от Руската Федерация да им изтеглят един рекордоман и да им пуснат ток?
  • 7 Чичо Том

    2 12 Отговор

    До коментар #4 от "Хо хо хо":

    тапир вмирисан
  • 8 оня с коня

    4 16 Отговор

    До коментар #2 от "Де Факто":

    Опитваш се да заблуждаваш УМИШЛЕНО,а Господ НЕ ПРОЩАВА подобни Действия.Естествено че в русия СЕ СЛУЧВАТ подобни "Случки",при това УМНОЖЕНО ПО 10,ама Руснаците са Потайно Племе И НЕ ОБАЖДАТ.Щото иначе ще излезе че Поредният руски Лидер/в момента - Путин/ НЕ СИ Е НА МЯСТОТО,щом допуска подобни Катаклизми!
  • 9 ХИЛЪРИ

    11 0 Отговор
    били гей ко стана с глобалното затопляне и опушването на слънцето????? ЕДНА ГОУЕМА ЛЪЖА. СТУД В ТЕКСАС, ЧУДО НЕ ВИЖДАНО, ИДВА ЛЕДНИКОВА ЕПОХА ГЕЙ БИЛИ И ГЕРМАНИЯ СТРОИ СЕВЕРАН ПАТОК 2 ЩОТО ЗНАЕ КАКВО Е ПРИ -40 ГРАДУСА.....
  • 10 мдаааа

    3 2 Отговор
    Едни и същи прошляци , едно и също .. денонощно ..🤭😁
  • 11 Калоян

    0 0 Отговор
    Ако САЩ умре умира и расистът-терорист израел. Да бъде. Амин! Амин! Амин!