Last news in Fakti

27 Април, 2021 12:25 1 557 3

Гърция проверява всички вносни хранителни стоки за Великден

  • гърция-
  • стоки-
  • коронавирус-
  • великден-
  • вносни стоки-
  • продукти

Нашата цел е на пазара да се предлагат повече гръцки продукти, обявиха от Атина

Гърция проверява всички вносни хранителни стоки за Великден - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцкото Министерство на аграрното развитие провежда мащабна акция по проверка на всички хранителни стоки, внасяни за Великденските празници, в това число и от България. Властите в южната ни съседка ще следят за съответствие между качество и цена и пълна информация за произхода на стоките, предаде Нова телевизия.

В присъствието на заместник-министъра се извършват проверки на всички стоки, внасяни през граничния пункт "Промахон". Проверява се качеството и преди всичко документите по внос на живи животни, месо, яйца и зеленчуци за Великден. Следят се и санитарните предписания. Целта е задължително в сертификатите да е записано, че продуктите са внесени от чужбина, за да не се извършват фалшификации и вносните продукти да се предлагат на клиентите като местно производство.

"Нашата цел е на пазара да се предлагат повече гръцки продукти, а внесените от чужбина да отговарят на качеството и съответната цена", заяви заместник-министър Фотини Арабадзи. Във връзка с предстоящите празници магазините в страната са подложени на постоянни проверки от финансова полиция и екипи на санитарните власти. За нарушения в цените и качеството на предлаганата стока се налагат високи глоби, затварят се временно магазини и се отнемат лицензи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гробарски геноцид

    5 1 Отговор
    Само тук умишлено от години унищожават земеделието и животновъдството и ни тровят с чуждите боклуци.
  • 2 QR Виза

    2 1 Отговор
    Ама те гърците, ще "празнуват" ли!? Останах с впечатление, че Мицотакис неофициално отмени и Великден ?

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: