15 Юни, 2021 19:15 2 118 3

Съдилищата в държавите от ЕС могат да разглеждат жалби срещу Фейсбук

  • ес-
  • държави-
  • фейсбук

Решение на Съда на ЕС

Съдилищата в държавите от ЕС могат да разглеждат жалби срещу Фейсбук - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Институциите по защита на личните данни на гражданите в държавите от ЕС, ще могат да се обръщат към националните съдилища с жалби срещу компании, чието седалище се намира в друга държава, съобщи Дойче Веле.

Това се казва в решение на Съда на ЕС. Отнася се за жалбите за нарушение на общия европейски регламент. Той е едно от условията за работа на компаниите в европейското пространство.

Вече е депозирана жалба срещу Фейсбук. Смята се, че компанията събира незаконно данните на потребители.

Това се отнася и за информация, съхранявана в компютрите на потребителите. Фейсбук често посочваше, че подобни въпроси трябва да се разглеждат от Ирландската комисия за защита на данните.

Тя е водеща надзорна агенция на ЕС. Сега обаче се дават права и на местни съдилища.

Разгледани ще бъдат всякакви молби.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пак не разбрал

    2 1 Отговор
    А дали в рамките на братство, сътрудничество и партньорство, съдилищата в държавите от ЕС могат да разглеждат жалби срещу граждани /селяни/ на САЩ? Да налагат санкции, запори на банкови сметки и изпращане на спец части, за изправяне на заподозрения пред местните съдилища?
  • 2 youtube

    2 1 Отговор
    ИСКАМ ДА ЗАВЕДА СЪЩО ДЕЛО СРЕЩУ ФАШИСТКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЮТУБЕ КОЯТО НАРУШАВА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ЦЕНЗУРИРА И ОТНЕМА ЧОВЕШКОТО ПРАВО НА СВОБОДНО ИЗКАЗВАНЕ !
  • 3 GnG

    1 1 Отговор
    НАДНАЦИОНАЛНИТЕ корпорации, станаха ПО-СИЛНИ от ДЪРЖАВИТЕ !
    Ако осъдиш, наднационална корпорация, тя си взема парите от държавата, понеже "ѝ се ограничават планираните печалби" ! :)


    "Чуждестранните компании имат право да съдят държавата в наднационални частни трибунали, за разлика от националните компании.
    Корпорациите имат възможност да атакуват всеки закон, административна мярка или местна наредба, ако те ограничават планираните печалби и стопанска активност на корпорацията."

    ИМП: България приема без критика "опорните точки" на ЕК и САЩ за трансатлантическото споразумение - статия в Офнюз