24 Юни, 2021 11:27 2 990 3

Милиардер опитва да измести Фейсбук

  • фейсбук-
  • платформа-
  • франк маккорт

Обяви нова платформа

Милиардер опитва да измести Фейсбук - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Милиардерът Франк Маккорт обяви, че подготвя голяма инвестиция, за да измести Фейсбук от водещата позиция на компанията, съобщи Гардиън.

Идеята е да се реализира нова социална медия. Планът е тя да набляга на свободата на словото.

Предвидена е инвестиция от сто милиона долара. Изградена ще бъде публично достъпна база със социални контакти.

В нея ще има по-голям контрол върху личната информация и това което се споделя в интернет. Предложението идва в момент, в който Фейсбук е критикувана за начина на защита на личната информация на своите потребители.

Компанията често е критикувана за закриване на профили на политици от определени групи. Новата платформа ще използва програма за децентрализиране.

Средствата ще бъдат инвестирани във Вашингтонския и Парижкия университет.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Maccort

    11 0 Отговор
    Социалните мрежи работят до голяма степен на един и същи принцип, основна цел е да се извлича максимална информация от потребителите, не очаквам нищо ново
  • 3 2121

    7 0 Отговор
    Евреин ли е ?!Защото само евреи, така силно обичат парите.За пари,те са предали Йисус Христос на Кръста-Юда за 30 сребърника..Няма нужда от повече примери.