Last news in Fakti

13 Ноември, 2021 10:29 3 214 34

Байдън: По света има достатъчно нефт, за да го купуваме от Иран!

  • джо байдън-
  • иран-
  • петрол-
  • опек

Наблюдателите отбелязват, че меморандумът е публикуван преди виртуалната среща на Байдън с китайския президент Си Дзинпин, насрочена за понеделник

Байдън: По света има достатъчно нефт, за да го купуваме от Иран! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди запазването на санкциите на САЩ върху иранския петрол, предаде АП.

Световните резерви са достатъчни и не трябва да го купуваме от Техеран, се казва в позиция на Белия дом.

САЩ трябва да потвърждават на всеки шест месеца, че глобалните доставки на петрол са достатъчни за поддържане на санкциите срещу Иран, наложени през 2012 г. по време на администрацията на президента Барак Обама.

Наблюдателите отбелязват, че меморандумът е публикуван преди виртуалната среща на Байдън с китайския президент Си Дзинпин, насрочена за понеделник.

Китай е най-големият купувач на ирански петрол, купувайки средно над 500 000 барела на ден през последните три месеца в нарушение на санкциите, които, ако бъдат приложени, биха позволили на Вашингтон да отреже тези, които ги нарушават, от американската икономика.

Администрацията на Байдън в момента не прилага тези санкции на фона на предстоящите преговори с Иран за повторно отваряне на ядреното споразумение от 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анемия

    73 4 Отговор
    До след обед ще е забравил кво е рекал
  • 3 спомени

    64 3 Отговор
    А като си спомня , как се смеехме едно време на Политбюро на ЦК на КПСС .
  • 4 Хенри Кисинджър

    55 1 Отговор
    Отрежи китайскире стоки от пазара, на САЩ и ще метнат твойте от балкона на Белия Дом с главата надолу!
  • 5 Кун Лао

    68 2 Отговор
    Тези говеда защо си мислят, че могат да диктуват на всички?

    Коментиран от #25

  • 6 име

    49 3 Отговор
    Русия, Венецуела и Иран държат повече от половината залежи. Уж не купуват от никой от тях, но реално купуватхи нефт и газ жт руснаците. На Венецуела им откраднаха веригите бензиностанции в САЩ, както и финансовите им средства в краварските банки. На бай дън проблема му е, че големите държави не му искат хартиийките без покритие, затова са му нужни колонии да си пробутват хартията чу да симулират ръст, конвертируемост и т.н.
  • 7 Професора

    41 2 Отговор
    Този трябва да го тестват за трихонилоза и луда крава кукумицин!
  • 8 карамфила

    60 2 Отговор
    В света има достатъчно нефт за да не го купуваме от Иран.Защо да го купуваме от Иран когато можем да си го изпомпваме БЕЗПЛАТНО от Ирак и Сирия?
  • 9 Фреди

    23 1 Отговор
    В главата прилича на Дедпул и говори като него

    Коментиран от #21

  • 10 Иран под

    41 2 Отговор
    санкции, Китай купува от Иран и като резултат Вашингтон щял бил да отреже Китай от американската икономика.
    Буахаха.
  • 11 Вуте

    40 1 Отговор
    Бе ,бЕх чувАл за БелиО дом , че било нещо като резиденция , ама явно съм се Убъркал ,то било старчески дом ,бе !

    Коментиран от #27

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 карамфила

    31 2 Отговор
    Този сричащ старец няма да изкара до Коледа.Амин.
  • 14 Глупости

    8 12 Отговор
    Нефта до две десетилетия и е аут
  • 15 ДжафДжаф

    31 1 Отговор
    Да бе да, лесно е да се каже, че могат да отрежат Китай. Ако оставим, че компютрите, телефоните, телевизорите, въобщо до най-елементарните стоки от бита се произвеждат в Китай, то и над 20% от материалите и суровоните използвани от американската военна индустрия идват от Китай. Без Китай ще требва да се върнат в каменната ера. Да не говорим, че в самата Америка никой няма да остави Бай Дън да прецака инвестиции за милиарди, които са направени в китайската икономика. Дреме им на китайците за американските санкции.

    Коментиран от #18, #28

  • 16 3.14К

    22 0 Отговор
    А какво пише в своя дневник дъщеря му Ашли Блейзър Байдън за своето детство и насилието? Има ли медия, която ще го публикува?
  • 17 другарят

    33 1 Отговор
    Купувай го от където искаш бре склерозо! Иранският нефт ще отиде в Китай, а саудитският който сега се продава в Китай ще дойде при вас! Просто ще си разменят местата! Ти кажи склерозо защо след като наложихте санкции на Венецуела, сега купувате същият венецуелски нефт, но от руснаците!??
  • 18 Ще има и още

    17 1 Отговор

    До коментар #15 от "ДжафДжаф":

    Подкрепям !! Санкциите са да плашат подопечните метрополии като България. Големите са ревниви спрямо подчинените им джуджета, а те самите си водят прекрасни политики помежду им.
  • 19 Сандал

    13 0 Отговор
    Бай Дън не е лошо момче.Сексуалните му предпочитания са малко странни, но това не е кахър за него.Да му мислят невинните жертви.Но то като си умрял на кой да се жалваш?
  • 20 грух

    10 0 Отговор
    луди, луди крави !
  • 21 Ама без маската

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Фреди":

    нали? Да! 😁
  • 22 Centyrion

    10 0 Отговор
    Къв нефт бе,нали се събирахте Г20 в Италия,после Глагол ,нали уж ще пазите климата???Правите се на загрижени,а във всеки един момент в небето; има 60000 самолета,само над България минават дневно близо 2000 .Всичко е ала бала.Некъдърни сте,оставихте Света да се разрастне,и сега се чудите как да спрете процеса ама и това не можете да направите,въпреки Пуснатия Спин в Африка,въпреки Ебола ,а сега химическото отравяне Наречено Ковид .Така не става,вие сте слон в стъкларски магазин,трошите всичко наред,а е необходима избирателност.Не може да унищожаваш нормални хора.Да Редукция е необходима и то в спешен порядък,но не по този начин.Некачественното население теябва да се намали,и то драстично,и повече да не се допуска подобен бум на разрастване на тази плесен!
  • 23 Олга

    11 0 Отговор
    Имa ли навсякъде нeфт? Имa,нo нe е вaшa и виe я крaдeтe пo-бaндитcки кaктo ceгa в нeзaвиcимaтa и многострадалната държaвa Cирия,която частично е окупирана в нефтеносния си район. Дори за оправданието на произвола им се появи нoвo cлoвocъчeтaниe: “ТОВА Е ДРУГО”. Означава - “МОЖЕ” да крадеш и да убиваш, тъй като става според техните правила и интереси.
  • 24 Smooth Jazz

    15 0 Отговор
    Иран: по света има достатъчно купувачи на нефт, че да го продаваме на САЩ!

    Коментиран от #30

  • 25 Кую

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кун Лао":

    Защото са говеда. Цял свят окрадоха.
  • 26 От страни

    6 0 Отговор
    Да ама Байдън няма да каже копче на Си. И никви санкции срещу Китай че купувал Ирански петрол. Това са целите те - лъжи, измами и лицемерие. Като ви клъвне петела не че ще купувата ми с кофи ще го носите.
  • 27 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Вуте":

    Не само - то е микс с лудница.
  • 28 От страни

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "ДжафДжаф":

    Нали помниш как Тръмп се опита да върне производствата от Китай? Отишле там а китайците им казали - "ми прибирайте си офисните работници и офисните столове а останалото е наше". Та май няма да е "грейт еген".
  • 29 От страни

    4 0 Отговор
    Абе, на снимката реве ли или чете молитва?
  • 30 От страни

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Smooth Jazz":

    Ааааа, това НЕ! Такива неща веднага се наказват с инвазии. Нали затова има Световна Търговска Организация, там е написано с букви - всички са дължни на САЩ, и трябва да дават всичко което поискат. И точка. "Дават" или "продават" в случая няма значение щото да продадеш на САЩ нещо е все дно да им го дадеш без пари щото тия си ги печатат така че "взбесения принтър" не спира никога.
  • 31 big

    2 0 Отговор
    По принцип е прав, но не съвсем! По света има различни сортове нефт: леки, тежки, различни примеси и качества, но има едно голямо НО! Има изградени огромни и скъпи нефто преработващи предприятия в САЩ и по света, които работят само с нефт с определени показатели! Поради тази причина рафинериите в Тексас смесват техния нефт с тежкия от Венецуела, но заради санкциите трябва да внасят такъв отдалеч, което е по-скъпо! Пример е също нашия Нефтохим в Бургас, той може да работи само на руски и донякъде по качества либийски, ако не греша. Инвестицията за промяна на оборудването и технологията е огромна и неприложима!

    Коментиран от #32

  • 32 Лекция

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "big":

    Да грешиш . Нефтохима можеше да преработва всякакъв нефт , от руски до арабски . В началото на прехода когато доставките от СССР секнаха , танкерите се доставяха от директно от Персийският Залив . Имаше десетки фирми доставчици , който от където успяваше да пазари танкер го докарваше.
  • 33 Баце

    2 0 Отговор
    Мооля, кога точно сте КУ-ПУ-ВА-ЛИ нефт??? - т.е. ще грабим от тези, които не са толкова добре въоръжени и Китай и Русия не са плътно зад тях.
    Освен това помпаме здраво и безконтролно от Ирак и Либия.
  • 34 Ехааа

    0 0 Отговор
    Байдънчо, ами ако от Иран ще ми е два пъти по ефтино защо да не си го купувам от там. Нали при капитализъма имаме конкуренция! Вие в САЩ май забравихте всички принципи на демокрацията и действате само от позиция на силата и изгодата!