Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 13:05 6 190 14

Цената на петрола тръгна надолу

  • опек-
  • петрол-
  • нефт

Очакванията за координирано освобождаване на стратегически резерви все пак успя да свали котировките под 80 долара за барел и действителната акция вероятно ще окаже само временно влияние

Цената на петрола тръгна надолу - 1
Снимка: shutterstock

Котировките на петрола се понижиха в азиатската търговия днес на фона на засилените очаквания САЩ, Япония и Индия да освободят количества от петролния си резерв, за да понижат цените, въпреки опасността от намаляване на търсенето заради засилване на ковид вълната в Европа, информира Ройтерс.

Очаква се министерството на енергетиката на Съединените щати да обяви днес освобождаване на количества от стратегическия си петролен резерв координирано с други страни, съобщи източник от администрацията на Байдън.

Сортът Брент от Северно море поевтиня с 30 цента или 0,4 на сто до 79,40 долара за барел.

Американският лек суров петрол отстъпи 43 цента или 0,6 на сто до 76,32 долара за барел.

Двата петролни сорта вчера прибавиха по над 1 на сто на фона на информации, че групата ОПЕК+ може да коригира плановете си за увеличаване на петролния добив, ако големи страни потребители освободят част от резервите си или ако пандемията окаже натиск върху търсенето.

Очакванията за координирано освобождаване на стратегически резерви все пак успя да свали котировките под 80 долара за барел и действителната акция вероятно ще окаже само временно влияние. Анализаторите насочват вниманието си към четвъртата вълна на COVID пандемията в Европа, която може да свие търсенето на суровината.

Белия дом обаче заяви, че ще продължи да оказва натиск върху ОПЕК и петролните компании да осигурят съответствие между търсенето и предлагането на петролния пазар.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    36 0 Отговор
    долу или горе все тая тук винаги е от 2 до 2.50 и под 2 може само на шано бензиностанция да намериш. и викат икономистите по телевизията да лъжат защо аджеба са ни високи цените, докато никой не смее да спомене думата картел
  • 2 Японеца

    45 0 Отговор
    Чакайте в БГ след месец намаление с 1ст! Може и 2!

    Коментиран от #4

  • 3 Настопроценти

    30 1 Отговор
    И съвсем цената му да показва 06:30 все тая. В България цената на горивата не пада.
  • 4 Джакатаец

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Японеца":

    Ние намаляваме цените , ден преди да падне цената на петрола ..
  • 5 Оня

    17 0 Отговор
    Тука няма,спокойно
  • 6 Барс

    10 6 Отговор
    И 5 лв.да стане че караме и 0.20 ст.да стане пак че крадеме
  • 7 Иван

    30 0 Отговор
    И тука ще има намаление по бензиностанциите, ама на грамажа
  • 8 ХА ХА ХА

    16 1 Отговор
    А ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА У НАС ВИНАГИ ВЪРВЯТ .....НАГОРЕ !!!
  • 9 Грета 3елето

    4 1 Отговор
    Нефт ползват изостаналите страни - Индия, Сащ, Япония.
  • 10 1944

    3 7 Отговор
    писах под другата статия че кризата е за сибирската бензиностанция поради спада на цените. много бързо изтрихте коментара. а то май излезе верно?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 No comment

    6 3 Отговор
    Руски танкери с дизелово гориво се насочват към източното крайбрежие на Съединените щати и трябва да пристигнат в Ню Йорк и Ню Хейвън следващата седмица. Руският дизел ще помогне за намаляване на цените на горивата на източното крайбрежие, които са достигнали най-високите си стойности за последните седем години, съобщи агенцията.

    Коментиран от #14

  • 13 Kcaniba

    4 0 Отговор
    а аз се чудих, що нафтата до 2,50 у БеГе!))
  • 14 Ко СТТТТААААА ...НАЛИ

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "No comment":

    ИМАШЕ САНКЦИИ...ЗАБРАНЕНЕ ТЪРГУВИЯ С ВОДКАДЖИИТЕ.........ТУКА ИНА СУШЕНА СЛИВА ОТ БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕМ ДА РЕАЛИЗИРАМЕ ТАМ.....