Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 19:05 2 565 13

Германия: Високата инфлация в еврозоната ще остане по-дълго от очакваното

  • евро-
  • еврозона-
  • кристин лагард-
  • йенс вайдман

Перспективите за инфлация ще станат по-добри в сравнение с времето преди пандемията на коронавирус, след като търсенето се възстанови

Германия: Високата инфлация в еврозоната ще остане по-дълго от очакваното - 1
Снимка: shutterstock

Президентът на германската федерална банка Йенс Вайдман предупреди в петък, че високата инфлация в еврозоната ще остане по-дълго от очакваното.

Вайдман оцени, че инфлацията няма да достигне целите на Европейската централна банка в средносрочен план, настоявайки, че политиците не трябва да пренебрегват инфлационните рискове, а да останат бдителни.

Коментарите на ръководителя на Бундесбанк не съответстват с тези на ръководителя на ЕЦБ Кристин Лагард, която предупреди по-рано днес, че високата инфлация ще се запази през 2021 г. и вероятно ще остане в средносрочен план.

Лагард заяви, че двигателите на високата инфлация ще избледнеят в средносрочен план, но отбеляза, че лихвените проценти ще се повишат допълнително през остатъка от 2021 г.

Лагард продължи да се застъпва за това ЕЦБ да не затяга преждевременно паричната си политика, заявявайки, че еврозоната първо трябва да достигне целта от 2% за цените на трайна основа.

Лагард подчерта, че перспективите за инфлация ще станат по-добри в сравнение с времето преди пандемията на коронавирус, след като търсенето се възстанови.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много важно

    14 0 Отговор
    Днез наложих 50 кила зеле в кацата
  • 2 ЛЪЖИ, ЛЪЖИ, ЛЪЖИ ;)

    18 0 Отговор
    И ще е по-висока от обявената. Аз ги очаквах тези неща, но "експертите" на ЕС и САЩ не били. Лъжат.
  • 3 ХАХАХАХАХА

    21 0 Отговор
    ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ГАСИТЕ ПОЖАРА С БЕНЗИН! ИДИОТИ!
    ПЕЧАТАЙТЕ, ПЕЧАТАЙТЕ!
  • 4 хъмммм

    11 0 Отговор
    Ами затваряйте и печатайте пари, пък после лъжете хората, че всичко е наред.

    Коментиран от #5

  • 5 Печатар

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "хъмммм":

    ЕЦБ даже и не ги печата тези пари. Просто набраха на компютъра 720 с 9 нули отзад, и тези 720 милиарда се плащат от обикновенния човек, като му се вдигат данъци, цени и каквото още се сетите. Спестяванията ви, ако имате такива тази година са намалели с 20% като реална покупателна способност.

    Коментиран от #6

  • 6 оня с коня

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Печатар":

    Вярно е че Както казваш Спестяваниата са намалели с 20% като покупателна способност за годината,но пропускаш че и Заемите като Реална тежест за Длъжниците са намалели също с толкова.Затова и народът е казал:"Всяко зло- за добро".

    Коментиран от #12

  • 7 Аз съм

    6 0 Отговор
    Докато има вирус, САЩ и ЕС ще продължават борбата с него, но как? Като продължат да печатът и бълват в света долари и евро, не обезпечени със златно покритие и производство! Механизмът за случайната световна инфлация е прост като случайният вирус от прилеп.
  • 8 Как да им вярва човек

    8 0 Отговор
    като го лъжат! Както излъгаха, че инфлацията ще е ниска и временна, така най-вероятно лъжат и за ваксините. Цялата работа е да надуят инфлацията и да си обезценят дълговете, че да могат да трупат нови дългове.
  • 9 Ев$$$$_$$$$$

    3 0 Отговор
    Еврогейове,некой да напише нещо за еврозоната?????ИМА ЗАЕМИ ЗАВРЪЩАНЕ!!!!ПРИГОТВИ СЕ БЪЛГАРИНО!?!!!
  • 10 Върл гербераст

    0 3 Отговор
    Фатмака е виновен за това че високата инфлация в еврозоната ще остане по-дълго от очакваното.
  • 11 500€€€

    3 0 Отговор
    Нали се сещате че вече трябва да влязат лилаваите парички в обращение ИНФЛАЦИЯТА Е СПОЛУЧЛИВ МОДЕЛ ПЪТ КЪМ ЕДРИТЕ БАНКНОТИ 200€ 500€

    Коментиран от #13

  • 12 Преееееван

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Заемите не са намалели, защото доходите на стадото са останали същите, лихвите на банките също, но с остатъка живеят по-зле. Така че все са от страната на булката.
  • 13 Турист

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "500€€€":

    Тази година лятото платих в една таверна в Теологос с 200евро банкнота сметка от 45 евро вечеря с ципуро за трима. Половин час се мотаха, докато ми върнат ресто и я носиха къде ли не, за да се уверят, че е истинска.