Last news in Fakti

17 Май, 2013 08:31 3 731 0

Обама уволни данъчен N1

  • барак обама-
  • данъци

Президентът на САЩ Барак Обама уволни ръководителя на националната данъчната служба Стивън Милър. Причината е пристрастни ревизии на консервативни организации и по-специално Чаеното парти, което отхвърля политиката на Обама в здравеопазването, данъците и бюджетния дефицит. Един от критериите например е бил дали в името на организацията фигурират словосъчетанията и Патриоти, 11-ти септември, предаде АП.

Обама подчерта, че ще бъде потърсена отговорност и обеща нови регулации срещу подобно поведение.

Това е поредният скандал, отекнал в Белия дом през последните дни.

Ден по-рано главният прокурор Ерик Холдър отговаряше в Конгреса за действията на данъчните, но и за тайното изземане на телефонни разпечатки от Асошиейтед прес и атентата срещу американското консулство в Бенгази. Холдър заяви, че ФБР се нуждае от време, за да установи дали данъчните инспектори са извършили закононарушение.

Американските власти не са пожелали да дадат обяснение защо е било нужно да се подслушват журналистите. Според AП, вероятната причина са разследвания във връзка с информации за предполагаем терористичен заговор, публикувани от агенцията през май 2012 година. В информациите са били разкрити подробности за операция на ЦРУ в Йемен, чиято цел е била да осуети планове на Ал Кайда за бомбен атентат над самолет, летящ за САЩ, припомня Дойче веле.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА