Last news in Fakti

9 Август, 2023 11:02 2 058 15

САЩ осъдиха наркобарон на 45 години затвор

  • пабло ескобар-
  • наркобарон-
  • дайро антонио-
  • сащ-
  • колумбия-
  • наркотици-
  • затвор-
  • присъда-
  • съд-
  • отониел

Преди да бъде осъден, Отониел се извини в съда на жертвите си

САЩ осъдиха наркобарон на 45 години затвор - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лидерът на известна колумбийска престъпна групировка, признал се за виновен за наркотрафик в Съединените щати, бе осъден вчера на 45 години затвор от съд в Бруклин. Според съдията Дайро Антонио, по-известен като Отониел, е вкарал в САЩ повече наркотици от легендарния наркобос Пабло Ескобар, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

При произнасянето на присъдата окръжният съдия Дора Иризари изтъкна, че Отониел е вкарал в САЩ "забележителните" близо 100 000 кг кокаин, докато е бил начело на наркокартела "Клан дел Голфо" ( "Кланът от залива").

Съдийката отхвърли твърдението на защитата, че прокурорите са преувеличили, сравнявайки 51-годишния Отониел с бившия бос на наркокартела "Меделин" Пабло Ескобар, убит през 1993 г. при съвместна операция на колумбийските власти и американската Агенция за борба с наркотиците (Drug Enforcement Administration, DEA). "Имало е много наркодилъри, които са внесли повече наркотици (в САЩ) от Пабло Ескобар, включително и вашият клиент", каза Иризари на адвокатите на Отониел.

Усуга Давид беше арестуван от колумбийските въоръжени сили близо до границата с Панама през октомври 2021 г. През май 2022 г. той бе екстрадиран в САЩ, а през януари тази година се призна за виновен.

Преди да бъде осъден, Отониел се извини в съда на жертвите си, както и на правителствата на САЩ и Колумбия. "Съветвам и предупреждавам хората и младежите в Колумбия да не поемат по пътя, по който поех аз", заяви Отониел чрез преводач от испански.

От десетилетия Колумбия се тресе от конфликт между леви бунтовници, десни паравоенни формирования, престъпни групировки и правителството, отбелязва Ройтерс. "Клан дел Голфо" наброява над 1000 въоръжени мъже, предимно бивши членове на десни паравоенни формирования.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ескобар

    2 0 Отговор
    когато вкарваше имаше уговорка, злато за матрял... тоя нещо ги е прецакал май..
  • 2 Урюрвкос

    2 0 Отговор
    тия са се наредили като за пред наказателен удар
  • 3 комунистче

    1 1 Отговор
    доста време се правеха че не го виждат, същия този, американците
  • 4 Ехоо,медиите, събодете се

    6 3 Отговор
    Атомната бомбардировка над Нагасаки на 9 август 1945 г

    Защо Япония и всички западни страни "забравиха" за вината на САЩ за ядрената атака срещу Хирошима и Нагасаки?
    Трябва да се отбележи, че по време на церемонията в памет на жертвите на атомната бомбардировка заместник-генералният секретар на ООН Изуми Накамицу, цитирайки съобщение на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, нито веднъж не спомена Съединените щати.

    А ние ще ви припомним какво се случи и кой е виновен за трагедията на,не войници, а МИРНИ ГРАЖДАНИ:
    На 6 август 1945 г. в 8:00 сутринта американският военен самолет Boeing B-29 Enola Gay хвърля атомна бомба тип Little Boy над Хирошима. От атомната експлозия и нейните последствия в Хирошима, от население от 350 000 души, загиват 140 000 души. А на 9 август 1945 г. американският бомбардировач Bockscar хвърля втора атомна бомба тип Fat Man върху град Нагасаки. Експлозията и нейните последствия убиха 74 000 души.

    Коментиран от #11, #14

  • 5 В раша

    1 0 Отговор
    Кога?
  • 6 Макс

    3 0 Отговор
    Ето така се прави . В България биха му дали условна , ако изобщо стигне до съд и присъда .
  • 7 гадни времена

    1 0 Отговор
    Само гадости,паравоенни отряди,леви милиции,наркокартели,абе тея хора не са ли се замисляли,че живота има и хубави страни.

    Коментиран от #8

  • 8 и още по малко

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "гадни времена":

    хора ще се замислят за хубавите страни на живота.Огледайте се-индустриализацията глътна всичко.Преди имаше зелени площи,реки и хубави паркове.Сега всичко е в услуга на имащите,а не на нуждаещите се и живота ще става все по-скапан,заради модерните времена.Като се замислим,толкова коментари съм написал тука,колкото за една много дебела книга,а не забравяйте ,колко дървета трябват за един хартиен екземпляр.Така,че аз ще си пиша тук и ще щадя природата,ако някой ме прочете--добре.
  • 9 ЖЕКО

    1 2 Отговор
    А НАРКОМАНА ЗЕЛИНСКИ КОГА ЩЕ ГО СЪДИМ
  • 10 Кво лошо намират на кокинката

    0 2 Отговор
    Дръпнеш изтръпнеш и въртиш очи😂😂😂😂😂и тва било заплаха от невиждани мащаби😂😂😂😂
  • 11 Калпазанин

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ехоо,медиите, събодете се":

    Говедата така са дресирали джапанките че скочиха на Путин и Русия, още малко все едно руснаците са ги бомбили, та и нашите медии не са се събудили а са в някакъв транс
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 УКРАЙНА ПЪК ПРИЮТИ БРЕНДО

    0 0 Отговор
    ФАНАТ В ИТАЛИЯ С 16 ТОНА КОКАИН ! ДНЕС УКРАЙНА Е ЦЕНТЪР ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ДРОГАТА !
  • 14 БСП на Бунището

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ехоо,медиите, събодете се":

    Ти четеш ли статията бе,събОдете се..Кво общо има Нагасаки с Наркокартелите??Май дава на късо нещо в червената ти тиква ..
  • 15 ако сте

    1 0 Отговор
    гледали филма Сикарио, там нещата са направени доста брутално, но всъщност не изглеждат така дори за кръвожодните Мексикански наркокартели, Отониел в сравнение с Пабло Ескобар и Ел Чапо е Чавдарче по скалата на социалистическото училище, приписват му се разни убийства, но вероятно повечето са във фантазията на Щатските агенции за борба с наркотрафика, истината е че човека от дете страда от диабет,и е принуден да се крие в колумбийската джунгла, което за един диабетик е доста проблемно, и не го хвана никой, а човека реши да се предаде да си поживее малко по дълго във федерален затвор вЩатите където ще го обгрижват по добре предвид диабета му.