Last news in Fakti

7 Октомври, 2023 20:34 4 876 33

Мохамед Халаф: Израелците проспаха няколко месеца, това е разузнавателен провал

  • израел-
  • мохамед халаф-
  • палестина-
  • ивицата газа-
  • хамас-
  • иран

Той определи нахлуването на палестински бойци в Израел като "разузнавателен и военен провал"

Мохамед Халаф: Израелците проспаха няколко месеца, това е разузнавателен провал - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ескалацията на напрежението между Израел и Хамас е неочаквана и вероятно ще има драматичен развой в следващите часове и дни. Това мнение изрази в "Говори сега" по БНТ журналистът Мохамед Халаф.

Той определи нахлуването на палестински бойци в Израел като "разузнавателен и военен провал" на страната. "Израелците са проспали такова нещо да се случи. То е организирано сигурно от няколко месеца и не е случайна операция, но Хамас използваше много хитри трикове. В продължение на няколко месеца внушиха на израелците, че те не са готови за война".

В следващите дни пропалестински организации ще започнат нови атаки срещу Израел, смята Мохамед Халаф. Правителството на израелския премиер Бенямин Нетаняху е заложник на т.нар. радикална религиозна десница, а министрите на вътрешната сигурност и на финансите водят открита война срещу палестинците, посочи журналистът.

"Дори призоваха изгонването им от териториите, на които се намират. Това е една организирана война от Израел, но не без Иран. Финансирането на Хамас и Ислямски джихад идва от Иран. Преди месеци самият президент на Иран предупреди Израел в една от неговите речи - каза, че ако Израел продължава с политиката, която провежда в момента, трябва да осъзнае, че този път войната ще бъде по широка, по силна и ще има обединение на фронтове По думите му Нетаняху и армията са поставени в ситуация, която не се е случвала от много години - 30 след споразумението между Палестина и Израел.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 4 Отговор
    Дано Настъпи Мир

    Коментиран от #5

  • 2 Ииииии спецоален поздрав за

    29 12 Отговор
    Цяла Палестина......ДРЪЖТЕ СЕ СВЕТЪТ Е С ВАС
  • 3 Последния Софиянец

    38 16 Отговор
    Така наречения ,, Железен купол,,се оказа пълен провал като Пейтриът и ИРИС .Май най доброто ПВО се оказа С300.

    Коментиран от #19

  • 4 Сатана Z

    33 7 Отговор
    Арабите завариха израелските войници да спят в казармите,тия за разузнаване си говорят.Над 40 танка и бронирана техника са пленили още с влизането в първия опорен пунк на Израел барабар със 17 пленника.

    Коментиран от #10

  • 5 Пръц

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Мир ще има ,ама ток може да няма.
  • 6 Майна

    30 5 Отговор
    Не, те представиха карта пред Саудитска Арабия ,на която Палестина не съществува...
    Хм...
    Ми потърсете ..
    Нетаняху внесе закон за забрана на съществуването и зачитането на Христос и Евангелието..
    Имаше обаче съпротива , и той временно го .
    спря..
    Изобщо наясно ли сте какво се случва..
  • 7 50% от населението в Израел

    12 13 Отговор
    вече е рускоговорящо. Затова вече нищо не е наред.
  • 8 Българин

    44 5 Отговор
    Какво е правила най-хвалената разузнавателна служба в света , т.е. МОСАД? Какво са правели израелските военни? Тези голтаци нахлуха през границата с мотоциклети, пеша, по море с лодки. Това е пълен разузнавателен провал на Израел. Влачеха евреи, убиваха ги и пленяваха войници на видеата.
  • 9 Израел

    19 24 Отговор
    Израел не си поплюват. Ще претопят ислямската орда за часове.. камиларите ще бъдат заличени от лицето на земята…
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    27 15 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    един ви го написа,но вие го проспахте.......Защо мислите,че израел е проспал това......сега за 2 седмици ще бъде изчистена ивицата газа от араби и други.........без да каже някой ,че това е ...........!!!

    Коментиран от #13

  • 11 ЦРУ

    11 21 Отговор
    За мен провал е самото нападение над ИЗраел, дефакто няма сигурно разузнаванпе да не е проспало някога някой военен план от терористи или завоевателна държава самия провал е в самото нападение че след като нападнат някой си съветски съюз като днешнта слаба Русия ще ги спаси също като пхри АМерика при Пърл Харбър едно е да разрушиш десетки бази и да изненадаш противник друго е да спечмелиш същинския конфликт който ти самия си от ключил де факто само събудиха един огромен спящ лъв в Близкия Изток който е най близкия съюзник на световния и глобален спящ лъв като АМерика който беше събуден от Пърл Харбър и до момента се опитват БРИКС и ШОС след Втората Световна да го успокоят, ако искат трета и четвърта световна АМерика и товао предпятсвие ще пеодоле с много жертви но ще има още много разпади на държави като тази на Чингиз Хан и Съветския съюз
  • 12 Матей преображенски

    17 6 Отговор
    Ти да ги питаш с какъв ум решиха да правят лозе на баир,и васттановяват Йдея,една държава с давност от две! хиляди ! години!В Ханаан,бравос,ама там от кой зна еколко века са арабите,водили са жестоки войни с кръстоносци и турци и пак ще са там,а евреите трябваше да си направят държава на о. Мадагаскар,както са им предлагали,сериозно.
  • 13 Майна

    6 9 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Що се мразиш толкова..
    Защо, това ,което пишеш е..ърагично
  • 14 Хахол

    11 7 Отговор
    Ето нещо интересно: евреите и предателите избягаха в Израел, не искаха да воюват, а сега в Израел е обявена обща мобилизация, тези предатели са задължени да воюват... Така става... Предателите са си предатели... Сега къде ще бягат?...
  • 15 Хахол

    13 9 Отговор
    предатели избягаха в Израел от Русия, мислеха, че ще отидат в рая, сега плачат, молят се да се върнат. Други избягаха в Армения, с удоволствие критикуваха страната си, имаше и война с Азербайджан. Сега те бягат обратно. Чудя се къде другаде ще бягат следващия път? Може би до Тайван? Но и там е опасно; може да започне война с Китай. ...
  • 16 Арабите

    7 20 Отговор
    Арабелите са мръсно племе. Не трябва никаква милост. Няма цивилни камилати… Израел да избие всичките !!!!
  • 17 Коментар

    15 7 Отговор
    Ако не бяха по-заети да си бутат носа в чужди държави сигурно нямаше да се провалят и щяха да са по-подготвени.
  • 18 Матей преображенски

    10 2 Отговор
    Факт е ,че успяха да ги изненадат,в разплох,както казват руснаците,пък и с хиляди ракети,противоракетния щит взе да се пропуква,използвали са дронове и парапланери,както и тачанки,всъщност едно болезнено убождане за военизирана държава като израел.Подозирам ,че целта е да предизвикат военна намеса от околните ислямски държави и най вече Иран.
  • 19 Така е

    10 9 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ако Русия нямаше С-300 и С-400 досега Украйна щеше да удари кораби и подводници в Севастопол и щаба на черноморския флот в същия град. Също така Украйна щеше да потопи флагмана "Москва", кораб за щастие отбраняван с С-300.
  • 20 Факт

    6 1 Отговор
    Ползата от войни е абсолютно никаква ...за хората...за съжаление за определени личности тя е правене на милиарди на държа на жертвите на обикновените хора ..не мога да разбера тези войници - хора не разбраха ли че се трепят за да може някой някъде да става милионер ...

    Коментиран от #26

  • 21 Буквоядец

    3 1 Отговор
    Този пак изпълзя от някъде! Защо му дават думата?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Естествено че

    5 0 Отговор
    Това което се случи в Израел е "разузнавателен и военен провал" ........ писаха го вече в ССЩ
  • 24 Доцент Бибиан

    1 5 Отговор
    Да не забраваме кой пръв чрез "многоходовачка", чрез чехословацки канал ваоръжаваше новата на него моменд дръжава Изреел- дрогара Сталин! Он си мислел каде като изгони савецките евреи- комонжуги они че почнат пембен терор и че добават оште един кървав диаманд у короната мо, ма не познал деа! Од после еврейското лоби у США почнало да помага на Евреиа.
  • 25 Фиркет

    1 3 Отговор
    Израелската армия започва СВО в Газа! Целта е вместо с авиацията да заличат всичко което мърда, да накажат само виновните за беззаконието и престъпленията срещу божия народ! Обсерацията се нарича "желязни мечове", досега са държали дървени понеже може би!?
  • 26 Глупашенко

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Факт":

    Недей да си мислиш че хората всъщност разбират кой знае какво !

    повечето са като овцете може да изглеждат все едно са способни на мисъл но в много отношения животните са в пъти по разУмни от нас
  • 27 баба ти от Пловдив

    3 4 Отговор
    газа трябва да изчезне, Грозна история! Там няма Палестина! само джихади
  • 28 Хахол

    2 3 Отговор
    предатели избягаха в Израел от Русия, мислеха, че ще отидат в рая, сега плачат, молят се да се върнат. Други избягаха в Армения, с удоволствие критикуваха страната си, имаше и война с Азербайджан. Сега те бягат обратно. Чудя се къде другаде ще бягат следващия път? Може би до Тайван? Но и там е опасно; може да започне война с Китай. ..
  • 29 Aлфа Bълкът

    3 1 Отговор
    Като гледах клипове в нета, как се барнали палестинците и какво снаряжение имат си помислих,
    че е израелската армия. Вярно са спинка ли еврейчетата. Но нещо друго се случва в този момент
    според мен. Дали се отвлича общественото внимание от Украйна, дали се планира нещо друго и в момента
    се действа по него, но бива заглушавано, ще разберем като е късно.
  • 30 Реалистичен

    4 2 Отговор
    Ще има пак ХИЛЯДИ избити палестинци. В момента Израел унищожава палестински жилищни квартали в Ивицата Газа, известна като “Най-големият затвор на открито в света”. Пак ще има масово клане на палестинци и на окупирания Западен бряг на река Йордан. Израел е фашистка и терористична държава, която незаконно притежава огромен брой ядрени оръжия и е подкрепяна от Запада и евробългарските му слуги. А авторът Мохамед Халаф си е сътрудник на Западните и Израелските тайни служби.
  • 31 Както

    3 2 Отговор
    виждаме Израел не е проспал нито една минута. Дори е работил ивънредно . За една седмица ще си реши проблемите за години напред. Колко ли опасни араби ще бъдат ликвидирани , хванати като риби на въдицата .
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Дръпнахте Дявола за Опашката

    4 3 Отговор
    Голяма грешка на Хамас!!!Израел сега ще стъпче Хамас, ако трябва и Иран, които помагат и я финансират.Също така ще унищожи Палестина легално!Всичко там ще е Израел....