Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 14:14 2 156 95

Лидерът на републиканците в Сената: Китай, Русия и Иран са новата ос на злото

  • мич макконъл-
  • сащ-
  • русия-
  • иран-
  • китай

Изказването му идва на фона на вътрешните противоречия в Републиканската партия относно помощта за Украйна и избирането на председател на Камарата на представителите

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл заяви, че Китай, Русия и Иран са новата "ос на злото", с която САЩ трябва да се справят, предава Fox News.

"Това е извънредна ситуация, в която трябва да се засилим и да се справим с тази нова ос на злото – Китай, Русия, Иран – защото тя е непосредствена заплаха за Съединените щати“, посочи политикът.

За него Иран е основен спонсор на тероризма, който доставя атакуващи дронове на Руската федерация. Макконъл обвини Китай в подкрепа на агресори и припомни, че китайският президент Си Дзинпин е декларирал "безкрайно приятелство с руснаците“.

Макконъл подчерта, че азиатските съюзници на САЩ - Япония, Южна Корея, Тайван - всички се интересуват от случващото се в Украйна, защото знаят, че лидерът на КНР го наблюдава. Според него, "ако руснаците не бъдат победени, следващата ще е страна от НАТО“.

Той също така каза, че САЩ, като прехвърлят военна помощ на украинците, възстановяват индустриалната си база, защото благодарение на това се създават работни места в 38 щата.

"Следователно не е вярно мнението, че нашата помощ за Украйна не е полезна за нас“, категоричен е сенаторът.

Изказването му идва на фона на вътрешните противоречия в Републиканската партия относно помощта за Украйна и избирането на председател на Камарата на представителите.

Отношенията между Китай и Съединените щати остават напрегнати от дълго време. Ситуацията ескалира в началото на годината, когато над САЩ беше забелязан китайски балон. Както тогава писаха западни медии, Пекин може да го използва за наблюдение на американски секретни обекти.

Външните политики на двете страни също са много различни, включително по отношение на войната на Русия срещу Украйна.

Преди няколко месеца президентът на САЩ Джо Байдън нарече китайския лидер Си Дзинпин диктатор. Той обаче заяви, че иска да се срещне с ръководителя на КНР.

Впоследствие Washington Post съобщи, че Белият дом вече е започнал да планира среща между Байдън и Си. Може да се проведе през ноември.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 щок

    67 11 Отговор
    Оста на злото е САЩ. От най-северната му точка до най-южната на п-в Флорида.

    Коментиран от #27

  • 3 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    65 6 Отговор
    Китай, КНДР, Русия и Иран ще видят сметката на империята на злото САЩ!
  • 4 Вечната ост на злото

    64 4 Отговор
    Са фащ и техните васали. Тяхната идеология, на убий всички други, ограби ги и не им писзолявай да живеят свободно. Унищожи им всичко, за да са ти подчинени и послушни. Те "винаги са прави"!
    Каквото кажат те, да е закон за другите. Те са били "богоизбрани" да мачкат цял свят.
  • 5 ТаУмВзе

    48 5 Отговор
    Щом краварчето се Жалва от Шубе, значи голем страх на приключвацията! Z Трий, не е проблем!
  • 6 Трол

    39 3 Отговор
    Не му стиска да каже Северна Корея.
  • 7 Хахаха

    41 3 Отговор
    Тези от сената са пълни фанатици хахахаха
  • 8 Ами този Макконъл е вече по-зле

    42 4 Отговор
    и от Байдън. На две пресконференции с журналисти замръзва за 5 минути и трябва да го извеждат. Не знам какво му е, но и той е отдавна за пенсия. Като си помисли, че такива като него като нищо ще ни натресат ядрен апокалипсис, се питам какво се случва с човешките мозъци в момента. Дори звездите го вещаели, казват някои астролози. След като Марс от Везни влезе в Скорпион, след средата на ноември. Жална ни майка, в общи линии.

    Коментиран от #19, #23, #95

  • 9 Обикновен

    38 3 Отговор
    А Бай Дън се явява като Гандлаф Сивия и спасява Средната семя, така ли? :))))))
    Откачалки всякакви, дори и сред републиканците!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 НОВАТА ОС

    29 3 Отговор
    СИ ОСТАВА .........СТАРАТА ОС .................... САЩ.............
  • 12 Фхкл

    22 1 Отговор
    Рим, Берлин и Токио верни са в борбата.

    Заглавие на песен от ВСВ.
  • 13 Реалист

    10 49 Отговор
    Една от главните опорки на слабоумните е, че САЩ си завират носа навсякъде и подклаждат всеки конфликт. Всъщност това което правят американците е да играят ролята на пазител на световния ред - не винаги успешно, но пък много лесно може да си представим какво щеше да се случи, ако ги нямаше.
    Какво щеше да се случи, ако терористичните режими в Либия и Ирак още съществуваха, ако никой не озаптяваше Сирия, Иран, Русия, Северна Корея?
    Дали щяхме да имаме същия свободен, презадоволен живот, благодарение на който мрънкаме за всичко, забравили как самите ние живеехме от другата страна на завесата и най-големия ни стремеж беше да избягаме от държавата си затвор?
    Демокрацията и свободата са най-големия дар, който аз и всички ние сме получили в живота си и е редно да проумеем, че този дар не е даденост, че на тоя свят има огромно зло, което иска да го унищожи. И че когато политиката не помогне за усмиряването на това зло единствената алтернатива са огъня и меча.
    И никой не го е казал по-добре от великия Роналд Рейгън - Свободата не е никога по-далече от едно поколение от изчезване. Ние не я предаваме на децата ни чрез кръвта си. За нея трябва да се борим, да се бием, да я защитаваме и на тях трябва да предадем да правят същото.
    🔱А може ли да си представите, какво щеше да е сега, в тази световна обстановка, ако Великия и Героичен украински народ, не бе спрял и ударил така мощно през мyцyната рашката мечка ??‼️
    Цяла Европа щеше да е подпалена.

    Коментиран от #24, #25, #31, #48, #59, #69

  • 14 Аспарух

    32 3 Отговор
    Вчерашни л@йна без история да не се дървят на Иран !
  • 15 ТУРЧИНА АЛИ

    13 1 Отговор
    Съвсем Прав е ,Жълтото ,Зеленото и Синьото са виновни за всички беди по света ,а Червеното и Бялото са в немилост велика ФАКТ
    НО ЛОШО НЯМА 🗿🗿🗿🗿🗿🗿
  • 16 Извод:

    31 3 Отговор
    Сенатът са психопати. Достойни за съжаление психично болни.
    Не виждат, те какво правят с целия свят, но викат: "Дръжте крадеца!"
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ТУРЧИНА АЛИ

    2 4 Отговор
    Черният Рицар винаги е на мода 🗿🗿🗿🗿🗿🗿
  • 19 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    21 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ами този Макконъл е вече по-зле":

    Такива изверги като тоя не ги е страх от ядрения апокалипсис, а след него. Тия имат скривалища и ще оцелеят те, олигарсите и някой от марионетките и подлогите им. Но ги е страх след ядрения апокалипсис, че няма да живеят вече живота от преди апокалипсиса, няма да имат слугите и робите които да им слугуват и робуват. Няма да имат тая власт и кого да подчиняват и ще почват да се ръфат като псета, а тая гледка е жалко, че много хора няма да я видят, това си е един вид възмездие!
  • 20 Реплика

    30 2 Отговор
    От статията разбрах,че е необходимо да създаваш военни конфликти извън собствената си държава,благодарение на което възстановяваш индустриалната си база и създаваш работни места в 38 щата.
  • 21 пирожкин

    12 1 Отговор
    Исус е велик
  • 22 Хаха!

    29 5 Отговор
    Кравите съвсем изтрещяха! Пълно ембарго и изолация на САЩ!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Глупава опорка

    26 2 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    "лесно може да си представим какво щеше да се случи, ако ги нямаше..."?
    Ами какво щеше да се слупиз ако го нямаше Хитлер? Ако го нямаше Сталин? Ако ги нямаше Тодор Живков?
    При псоледния знаем, какво вече СЕ случи.
    От България стана една феодална, бедна и ограбена страна. А някога летяхме и в космоса. Наша електроника беше използвана на космически летателни апарати... А днес поколенията даже сричат родния си език. Ако изобщо и ги има, че се закриха всички училища в провинцията и няма деца. Това се случи, когато САЩ ги ИМАШЕ, а Тодор Живков го НЯМАШЕ!
  • 25 дойче зеленски

    19 3 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    Свободни съчинения от жидофил!
  • 26 Комунисти ислямисти и престъпник

    3 13 Отговор
    Заформя се вече.
  • 27 Мммммм

    7 23 Отговор

    До коментар #2 от "щок":

    Другар света е на това технологично ниво благодарение на работата, откритията и технологиите на държавите от свободния свят. Диктаторските държави освен производство на оръжие, друго незнаят. Тях все някой ги напада и единствената им работа е въоръжение и помощ пак от "прогнилия" запад. Не забравяйте кой издигна Китай! Запада със своите технологии. Русия също бе тръгнала по пътя на свободния свят и Европа, но пусин ги върна направо във външните тоалетни за две години. Та всички тези технологии и всичко което е около нас е благодарение на свободния свят.

    Коментиран от #36, #82, #94

  • 28 Тоа

    13 2 Отговор
    Да духа супата.
  • 29 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    15 4 Отговор
    ПО - ГОЛЯМО ЗЛО ОТ ФАЩ НЯМА
  • 30 хихихи

    2 6 Отговор
    Санкции изолация и пак да се мерят. Кой прокопса прокопса. Може пък тоя път американците да пропаднат. Надай са

    Коментиран от #33

  • 31 Обяснението

    13 1 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    Бъркате демокрация с консумация.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Отец Дионисий

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "хихихи":

    Тия пък ще сме от другата страна на оградата. Слава Богу
  • 34 Ватенки ушанки дръп нати и прочие

    4 11 Отговор
    Ще си намерите майстора, ще събудите спящото чудовище, сесесерето както и варшавския му договор пак ще се насесесере
  • 35 БОЗА

    12 0 Отговор
    Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл е на 81(осемдесет и една)години... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 36 Реплика

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "Мммммм":

    Как кой,лакомията!А сега Китай е вече част от ,,оста на злото".Що така?

    Коментиран от #68

  • 37 Соваж бейби

    7 2 Отговор
    Ще справи САЩ на мукавей с тях!
    Кога ще почват действията ??За една нощ са ги добили краварите,после ще ги метне и латино американците от кога чакам този филм 🍿🎥🖥
  • 38 Мдаа

    4 8 Отговор
    Много е прав човека
  • 39 Рон

    4 13 Отговор
    Спомняте ли си какво се случи със СССР след като Роналд Рейгън ги нарече империя на злото ?

    оСССРаха се даже и нас оСССРаха

    Коментиран от #45

  • 40 дядото

    13 1 Отговор
    нещо става по света.сегашната ос на злото-сащ,англия и нато да не стават добри или просто отиват по дяволите.
  • 41 Просто си е голата истина

    4 7 Отговор
    Колкото и неуспешно да го увъртате
  • 42 Българин

    9 0 Отговор
    Бай Дончо сигурно е получил инсулт.
  • 43 Мнение

    5 5 Отговор
    Империята на злато е сащ,циник проклет!
  • 44 ТрампЛин

    1 6 Отговор
    Единствената надежда на копейките се изпарява в тънка мъгла! А Трамп какви ги говори за Камаз……
  • 45 Мнение

    6 3 Отговор

    До коментар #39 от "Рон":

    По същия начин сега се усира сащ!

    Коментиран от #51

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Оги

    12 1 Отговор
    “Следователно не е вярно мнението, че нашата помощ за Украйна не е полезна за нас“, категоричен е сенаторът.”

    Никой никога не си е помислял, че америте правят каквото и да било, ако нямат лична изгода. Естествено, че това в Украйна го подготвиха те. Това на всички е ясно. Просто бизнес.

    Коментиран от #52

  • 48 Ице

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    Добре са ти промили мозъка, пич!!! Невероятен успех за американците! Надминал си очакванията им.
  • 49 Аспарух

    3 8 Отговор
    Това вече го знаят и децата от първи клас освен нашите безродни русороби-копейки
  • 50 стоян георгиев

    2 8 Отговор
    Нашите другари обаче си падат по русия иран и китай.даже скоро ще идат натам ама друг път...та другаре айде почвайте да плюете сащ ес нато...вие дето живеете...ххахаха.речта на републиканеца обаче казва нещо много лошо за путлер и хамас и то е че в сащ има единство по въпроса кво ги чака.
  • 51 Грешно ти е мнението пич

    5 8 Отговор

    До коментар #45 от "Мнение":

    САащ не се разпада, съюзниците на САЩ и НАТО не са в развалини, точно обратното става в развалини са Ирак Сирия БИВША Югославия и Украйна все съюзници на Русия, все пак Украйна не е нито в ЕС нито в НАТО, според Путин Украйна и Русия са една държава с една и съща братска кръв, панемаеш ли кой се оСССРа в развалини ? Определено не са САЩ и НАТО

    Коментиран от #55

  • 52 ТрампЛин

    1 8 Отговор

    До коментар #47 от "Оги":

    Това което е за доброто на Света, е добро и за САЩ! Това което е за доброто на света, не се приема от руЗЗия! Какво не си разбрал?
  • 53 Е сега настъпихте мотиката

    1 9 Отговор
    Филът винаги е бил беден злобен безроднил, и с тия копейки го чакат само кофите за смет на капиталистите или бачкане от сутрин до вечер за шепа ориз, пак в заводите на капиталистите
  • 54 Тексаски вълк 🐺

    3 8 Отговор
    Трябва да сме като Хълк
    От Русия и Хамас
    Да остане само лой и мас
    По света и Тръмп у нас
    Путин да остане в уста
    С необелен ананас 🍍
  • 55 Долу сащ, долу нато

    10 2 Отговор

    До коментар #51 от "Грешно ти е мнението пич":

    Пишеш глупости! сащ и нато са пътници, подобно на СССР и варшавския договор!

    Коментиран от #60, #62, #65

  • 56 Каубой 🤠

    2 4 Отговор
    Стане ли между нас бой!
    Ще има Путин ти какой !?
    Ой ой ой
    Гледай та стой
  • 57 Ха ха ха ха ха ха....

    5 2 Отговор
    .....ха ха ха ха ха ха ха ха 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ооохххх милия...
    А фащ олицетворение на какво са ?
    Сигурно на морала и добротата ако ги питаш тях😂😂😂😂
  • 58 Израел срещу Хамас

    2 5 Отговор
    Тръгва сухоПЛЪТНА операция
    А в Русия - девалвация
  • 59 Мухаа,хаа!

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    От кое си " презадоволен" бе крачещ касетофон? Че набиваш ментета,в лъскава опаковка- ГМО на 100 %.Че всичко което уж притежаваш е на кредит.Включително и жилището( освен ако още не живееш в бай тошов панел, купен през лошия социализъм). Или се мислиш за " голямата работа" като отидеш веднъж годишно в гръцко, яхнал някоя трета ръка евробабичка? Със сигурност не си от онези- с пачките.Тук те нито пишат,нито четат.Сайта е за такива,от нашата черга.Хвалипръцко нещастен.Те ще ви наденат докрай хомота,като ви оставят само илюзиите.

    Коментиран от #63

  • 60 И това е Факт

    1 4 Отговор

    До коментар #55 от "Долу сащ, долу нато":

    Чеки беее. То ссср още не се е разпаднал. Още има да си се разпада. В него има граждани на русия. И граждани на рф. В зависимост от коя страна на окупацията си.
  • 61 нищо

    8 0 Отговор
    не може да се направи, когато някой се натиска да покаже, че САЩ е в основата на всички войни, на които се е радвало човечеството в последните десетилетия.
    Не случайно е казано, че мълчанието е злато.
    Ама тоя, е изгубил всякаква връзка с личният си Хюстън.

    Коментиран от #64

  • 62 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #55 от "Долу сащ, долу нато":

    Ти в коя страна на света живееш?
  • 63 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Мухаа,хаа!":

    Къде е по добре?
  • 64 стоян георгиев

    4 2 Отговор

    До коментар #61 от "нищо":

    Без сащ ти лично по добре ли би живял?

    Коментиран от #89

  • 65 Механик

    3 7 Отговор

    До коментар #55 от "Долу сащ, долу нато":

    Обикновено всеки неудачник и загубеняк обвинява за мизерното си положение ЕС, НАТО и САЩ, които са го ограбили и не са позволили на бляскавият му потенциал да се развие. От тук и сляпата вяра и животинска радост, че "добрият Путин и Велика Русия" ще накажат "отговорните" за проваленият живот на неудачника са разбираеми. Истината обаче е коренно различна!

    Коментиран от #67

  • 66 Ко речи ?

    4 0 Отговор
    Отчаяни опити да промием някой и друг мозък, а ?
  • 67 стоян георгиев

    2 7 Отговор

    До коментар #65 от "Механик":

    Тва е истината за бг соцносталгика,дето се научи че да работиш е вредно а да пиеш и крадеш от държавата смисъла на живота.сега като путлер реши да рекламира именно този начин на живот и нашите мераклии за комунизъм изпълзяха.
  • 68 Мммммм

    3 6 Отговор

    До коментар #36 от "Реплика":

    Китай е с оста на злото, щото наместо да тръгне с тези които го направиха голяма сила, те тръгнаха пак с диктаторските държави! Както и русия. Не се обърна към запада, а тръгна на нож срещу тях!

    Коментиран от #70

  • 69 Ти си уникален неумник, бе!

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    Само ако знаеш колко дупки има твоите glупости които си написал ще се хванеш за главата.
    1. Рейгън е един от най-лошите президенти. Един актьор на каишка, нищо че не му личи. По негово време започна историята с талибаните ама тогава бяха приятели. От негово време също започна упадъкът на средната класа на Америка.
    2. Ако Кадафи беше на власт либийците щяха да си живеят доволни и щастливо, да имат само едно правителство, да са светска държава и да няма гражданска война и развъдник на терористи. И нямаше да можеш да си купиш роб от пазара както сега.А, и бежанци през Средиземно море нямаше нямаше да има
    3. Саддам по едно време беше приятел на Америка. По същото това време той газираше кюрдите но понеже се биеше с Иран, беше приятел на Америка.
    4. Демократична Америка е била във война с някого в 80% от съществуването си.
    5. Демократична АМерика колко правителства е свалила от власт уме ще ти зайде. Щото не правят каквото Америка иска.
    6. Иран едно време бяха приятели на Америка, когато Америка им взимаше петрола и когато шахът на Иран подтискаше собствения си народ

    Айде стига толков, че ще ти се запали главата от мислене.
  • 70 Реплика

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "Мммммм":

    ,,Злото" за кого?Видният Американски политик Хенри Кисинджър казва,че който контролира нефта,той контролира народите,а който контролира производството на храни,той контролира човечеството.В глобалния корпоративен свят се е образувала глобална капиталова свръхконцентрация.Повечето финансови вериги са в ,,суперанклав",техните активи се пресичат помежду си,като реално става дума за обща собственост,която представлява финансов конгломерат,контролиращ 40%от глобалното корпоративно богатство.Извода е,че имаме наличие на ,,глобален суперкапитализъм",който е установил някъде мълчалив,а другаде не толкова мълчалив контрол върху голяма част от световните процеси.Политиката по света следва този процес,а не го контролира.
  • 71 В.В.П.

    6 0 Отговор
    Ами да отиват даде бият с РОССИЯ,тогава ..Ко навиват шилата на малки държавици ..Отивайте на война ..!!

    Коментиран от #73

  • 72 В.В.П.

    4 1 Отговор
    Идат яки пратки за Сирия и Ливан ..оръжие ..Израил ще бъде погребан...
  • 73 Абе то е лесно да го кажеш

    3 2 Отговор

    До коментар #71 от "В.В.П.":

    ама като започнат да пристигат ковчезите и чувалите и американците ще започнат да се питат "Абе ние защо се бием?".
    КАкто стана в Ирак, отначалото бее "Удуши го Пешо", след 4000 убити стана "Опааа, станала е грешка, не трябваше да ходим там".
  • 74 В.В.П.

    8 2 Отговор
    На сащ им е виновен само Путин..Несретници..Идете и се бийте с руснаците ..ко ревете..
  • 75 В.В.П.

    8 2 Отговор
    България. Няма проблем с Путин и Рф..Сащ иска всички групово да поемат нейните пасиви и проблеми ..Активите си ги разделят в Конгреса ...Ама ИДЕТЕ ...И СЕ БИЙТЕ СЪС РОССИЯ,,КАТО МЪЖЕ...!!!.Нещастни помияри..

    Коментиран от #77

  • 76 В.В.П.

    6 2 Отговор
    През Берингивия проток са 500 м ,до Рф ..Идете и се бийте с руснаците..!!Янки,а да се разкарате от България.!!.и да платите златото .560 тона ..!
  • 77 Баба Ванга

    2 4 Отговор

    До коментар #75 от "В.В.П.":

    Свето ке стане по-добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея.
  • 78 В.В.П.

    2 5 Отговор
    Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов,Скабеева, Симонян, Кеосаян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!

    Коментиран от #81, #88

  • 79 В. В. П.

    3 6 Отговор
    Русия е най-мpъcната и до погнyca отврати:телна страна в цялата световна история. Там са селектирани чудовищни
    морални ypoди, при които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в лa йната, в които иска да потопи целия свят.
  • 80 В. В. П.

    3 6 Отговор
    Путин е новият Хитлер а Москва-Техеран-Пекин е тристранен пакт!
  • 81 Няма как да стане

    3 1 Отговор

    До коментар #78 от "В.В.П.":

    По-скоро оня цирей ЮЕсЕй ще пукнат. Те са най-голямото зло в света.
  • 82 Ти си някакъв ....

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Мммммм":

    ....много заблуден уфцъ ... част от технологиите идват от изток , от нас , от Русия...или си мислиш, че парната машина е измислена от Уат или Стивенсън...нищо подобно ...тя е измислена от Херон Александрийски в първи век от нашата ера ...ма като не четете , само гл.у.пОсти пишете.
  • 83 Иван

    1 1 Отговор
    САЩ могат да повишат индустриалната си база и по друг начин--- да създадат повече погребални бюра и да погребват убитите укри на американска територия.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 кална вена

    0 0 Отговор
    ако чак сега го разбрахте, майикааа ви жална, то тва от 50 години е ясно и на малките деца ...кой с кой е.....
  • 88 кална вена

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "В.В.П.":

    пиий си хаповете и си взимай дрогата редовно, при теб е неспасяемо....барем да се облекчиш малко, че не знам как съществуваш....
  • 89 нищо

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "стоян георгиев":

    не си разбрал. Въпросът не е да се живее "без този", или "без онзи". Всяка държава си избира партньорите. Въпросът е да не се налага да се живее "въпреки" този или онзи.
    Проблема на САЩ е, че денонсираха международното право като форма на защита на суверенитета и интереса на отделните държави и решиха да го раздават "последна инстанция" като въведоха някакви измислени правила, които отгоре на това, се менят както и когато им е удобно.
    Подобен ред е обречен, защото лъсва неговата несъстоятелност, особено при прекомерна употреба на двойния аршин. Затова света отива към лек хаос, а след това съотносимо, хаоса се пренася и към дневния ред на бизнеса и обикновенните хора.
    Та, ако това ме питаш, то да - все ми е тая ще има ли някаква роля САЩ или не, ще има ли някаква роля Китай или не, и т.н.. - важно е да се спазва на върховенството на закона, при това от всички и да не се затварят очите при нарушения, защото "някой бил от наште". Двойните стандарти трябва да отидат в историята.
    Тогава не само аз, но и ти ще живееш по-добре и по-сигурно. Обаче, признавам, тези времена дори и да настъпят, ще са далеч в бъдещето.

    Коментиран от #90

  • 90 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #89 от "нищо":

    Аз много добре разбирам.проблема е ти дали разбираш?затова ти задавам базови въпроси.за да избегна щуротиите ти от сто реда.та без реда на сащ ти лично и страната ни по добре ли биха били?

    Коментиран от #91

  • 91 нищо

    3 0 Отговор

    До коментар #90 от "стоян георгиев":

    очевидно не разбираш. Съмнявам се, че и кратки отговори ще ти помогнат.
    Когато някой се счита за заложник и не може да излезе от парадигмата "с или без" - вече е изгубил играта. Ако си избрал бъдещето на васал е друго - винаг ще те терзае дали не си на страната на булката.
    Пак ти повтарям, не е въпроса "със или без" САЩ - те не са ти майка или баща, а и да бяха, все в някакъв момент трябва да можеш да се справяш сам.
    В личен план, успявам да се справям и при тази ситуация, ще се справя и при всяка друга.

    Коментиран от #92, #93

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #91 от "нищо":

    Нито в личен нито в национален план би се справил при един нов световен ред доминиран от хаоса.изтриха ме ,но в предния пост казах че няма никакви васали в сегашния световен ред,а партньори със защитени права дори и сащ спазват тези правила. При желаната от путин и от вас неговите фенове ситуация ще стане възможно всеки диктатор да си прави квото реши в региона в който доминира.не знам след като претендираш за някаква академичност как може да искаш ппдобни нещо?
  • 94 Хмммм

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Мммммм":

    Човек така е много си прав. Но за жалост,няма как да те разберат тук присъстващите,вече са се напили порядачно и НОСТАЛГИЯТЯ по СОЦА ги ТРЕСЕ.
  • 95 марк аврелий

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ами този Макконъл е вече по-зле":

    Човекът има две висши образования. Той е наричан „най-важният републиканец след Роналд Рейгън". Списание Тайм обявява Макконъл за един от 100-те най-влиятелни хора в света. А ти, Гъдьо, кой си?