Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 19:59 3 286 50

Защо пасува "Хизбула"? Хасан Насрала с голяма реч, много нападки срещу Израел и САЩ, но никакви действия

  • израел-
  • ливан-
  • хасан насрала-
  • газа-
  • бенямин нетаняху-
  • иран

Докато обвиняваше САЩ за цивилните жертви в Газа, Насрала подчерта: Америка ни изпрати сигнал, че ще бомбардира Иран, ако продължаваме

Защо пасува "Хизбула"? Хасан Насрала с голяма реч, много нападки срещу Израел и САЩ, но никакви действия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Частта от света, симпатизираща на палестинците, се надяваше, че днес Ливан, представляван от милитаризираната ислямска партия "Хизбула", ще обяви война на Израел. В последните дни се спрягаха още два варианта - "Хизбула" да подкрепи "Хамас" чрез частично прехвърляне на сили за специални операции срещу Тел Авив. И накрая, третият вариант - силна, тактическа конфронтация.

Лидерът на "Хизбула" шейх Хасан Насрала обаче не направи нищо подобно днес. Той реши да не прави нищо.

Насрала заяви, че операцията "Наводнението в Ал-Акса", предприета от палестинското движение "Хамас" на 7 октомври, е "палестинско дело". Никой извън ивицата Газа не е знаел нищо за операцията, защото тя била подготвена в атмосфера на строга секретност.

Според Насрала, "Хизбула" е влязла в бойните действия на 8 октомври, но арабския свят е наясно, че това не е така - "Хизбула" има три пъти по-голям ресурс от "Хамас" и досега не е го е използвала освен за престрелки по границата. "Хизбула" е готова за партизанска война в Ливан, но Израел не влиза в Ливан и няма такава цел.

"Насрала направи това, което преди него направи Ердоган. Голяма красива реч, много нападки срещу Израел и САЩ, но никакви действия", подчертават анализатори.

Докато обвиняваше САЩ за цивилните жертви в Газа, Насрала подчерта: "Америка ни изпрати сигнал, че ще бомбардира Иран, ако продължаваме".

В същото време Хасан Насрала декларира, че победата над Израел в Газа е "в интерес на всички съседни държави". Всъщност, съседните на Израел държави - Египет, Йордания и Сирия, нямат намерение да се намесват във войната. Досега това са декларирали само Йемен и парламента на Алжир.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    42 14 Отговор
    ЩОТ като видя 2те авиогрупи , малко се НАс РА

    Коментиран от #11, #24

  • 2 Майна

    26 10 Отговор
    Сиси от Египет ги отряза- няма да допусна изселване в Синай на палестинци( ционистите са в шах...,)
    Много , много лошо се нахендриха...

    Коментиран от #42

  • 3 Дааа

    30 17 Отговор
    На злостните соросоиди им е много мъчно, че конфликтът не се разширява! Отвратителни нехора!

    Коментиран от #12

  • 4 Оооооооооо юрейчитъ.....

    10 5 Отговор
    Сега се Започва
  • 5 Насраса се кротна

    28 12 Отговор
    защото знае какво го чака (нищо хубаво) ако тръгне към Израел
  • 6 Алфа херинга

    36 14 Отговор
    Защото ако се хвърлят да отмъщават в момента, Израел ще използват това за оправдание. Иначе, сега цял свят вижда що за изро.ди са. Ще ги ударят, когато трябва, не се притеснявайте.

    Коментиран от #39

  • 7 Фелдмаршал сър крейгбанк

    30 28 Отговор
    Щото там наблиза са едни бойни групи на щатския флот и британския кралски флот,а те много лошо бият през зъбките терористи,вчера един генерал от САЩ каза ,че те ще се разправят с Хизбула

    Коментиран от #10, #35

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Майна

    16 11 Отговор
    Вижте го и Тръмп , когото някои припознавате за по прогресивен, човеколюбив, ето :
    ,,Преди три седмици нашият свят беше разбит от атака срещу Израел“, каза Тръмп.

    „До всеки израелец и всеки американец, засегнат от тези варварски жестокости: Обичаме ви – трябва да разберете това – обичаме ви, скърбим с вас, споделяме гнева ви и сме с вас … 110 процента“, каза той.

    „Конфликтът между Израел и Хамас не е конфликт между две равни страни.

    „Това е битка между цивилизацията и дивачеството, между благоприличието и покварата, между доброто и злото. Няма сравнение между група, която се прекланя пред смъртта и група, която цени живота и се грижи за нашата нация.,,
    В Америка всичко по върха е ..гн,илоч

    Коментиран от #38, #43

  • 10 Трътлю

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "Фелдмаршал сър крейгбанк":

    Британският флот не е мръдвал оттам (Кипър, Акротири)
  • 11 Кличко

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Анти- Хамерика съм ,но трябва да се съглася с тоя коментар. Прав си. Няма две мнения. САЩ са там за помощ на Израел. Няма съмнение, че ще бомбят всеки който посегне сериозно над тях. Ще стане стане страшно.
    Другата причина е , че ще стане тотално мазало, тъй като Иран ще трябва да се включат сериозно, когато САЩ и Израел почнат да газят в Ливан.
    На Йемен (хусите ) им е по-лесно да обявят номинално война на Израел, но не са съседи.Няма реална опасност. А хусите = Иран.
    Последните също не двоумят. А бе ще стане мазало и световна война. Тъй като Китай са с Иран, заявиха го ясно.
    Ето затова Хизбулла се дистанцира засега.
  • 12 Стига глупости

    4 20 Отговор

    До коментар #3 от "Дааа":

    Сорос от години финасира организации с анти-израелска ориентация и е добре известен враг на Нетаняху. Соросоидеите са врагове на Израел. Всеки добре осведомен човек би трябвало да го знае.

    Коментиран от #14

  • 13 сащисан кравар

    7 5 Отговор
    А вие, какво искате специално за "бритиш интелиджънс" и "си ай ей" да обявт ден, час и минута на атаката!? Чай и понички да сервират ли?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Свободен

    17 9 Отговор
    Явно е разбрал, че Хамас отива в историята и не си струва да си разваля рахатлъка!
    Наясно е, че всеки момент някой младеж от пулта си в Аризона държи кръстчето върху чалмата му и при първата заповед към Хизбула, младежът ще кликне мишката.

    Коментиран от #47

  • 16 мдаа

    15 9 Отговор
    Всъщност Насрала каза най-важното - виновни за конфликта са САЩ и те трябва да бъдат наказани. Това, разбира се, не оправдава дъщерната фирма на САЩ, каквато се явява Израел, но всички са наясно, че ако САЩ не стоят зад Израел, последните нямаше да посмеят дори да кихнат. Истинският агресор са САЩ и Насрала ги посочи с пръст. Хизбула, както и всички арабски страни добре си дават сметка, че ако се намесят в конфрикта, това може да се окаже Трета световна война, който никоя нормална държава не иска. В същото време Насрала каза, че ако Израел се опита да удари превантивно Ливан, нещата ще излязат тотално извън контрол. Накрая Биби вероятно ще бъде разпнат от самите израелци, защото това, което се случва, поставя в риск живота им недависимо в коя точка на земното кълбо се намират. Да събудиш заспалия антисемитизъм едва ли е най-добрата идея и много евреи по света го разбират.

    Коментиран от #20

  • 17 Хаха

    16 12 Отговор
    Насрала нищо не каза защото е гол като пушка. И Русия и Иран нищо не могат да направят. Поне имат инстинкт за самосъхранение.
  • 18 За размисъл

    16 5 Отговор
    Ами Наср Алла каза, че това не е война на Хизб Алла. Но в подкрепа на палестинския народ ще държат с малки операции северните части на израелската армия заети.
    И между другото, Хизб Алла си имат ислямистки идеи, но точно те освободиха Южен Ливан от Израел. И казаха има държавни граници и ако Израел ги спазва и ние ще ги спазваме.
    Ама няма кой да пише неудобни истини.

    Коментиран от #19

  • 19 хе хе

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "За размисъл":

    През 2006 г. "Хизбула" показа нагледно постиженията си във военно отношение по време на петседмична война с еврейската държава, избухнала, след като бойци на шиитско движение навлизат на израелска територия, отвличат двама войници и убиват няколко други.

    "Хизбула" изстреля хиляди ракети по Израел в течение на този конфликт, отнел живота на 1200 души в Ливан и на 158 израелци, повечето от които войници.
  • 20 За размисъл

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "мдаа":

    Много, ама много си политнекоректен. :))
  • 21 Хисбула пасува

    10 6 Отговор
    защото лидерът и Хасан Насрала има смешна фамилия.
  • 22 Майна

    9 9 Отговор
    Какво казва устата Бай дън скоро, как дълбоките подготвят това, което са планирали- този празен костюм заяви, че исторически на 100 години има катаклизъм отнемащ милиони човешки животи ,за да продължи в еволюцията си човечеството Така, след Втората световна ,благодарение на 60 милиона жертви Видяхме този ,,разцвет,, в Европа и САЩ...
    Схващате ли...
    Знаете ли каква е смъртността след ,,ваксането,,
    Търсете и вижте кривите( над 200% наднормална смъртност) , нещо не информират ,а..
    Този конфликт драпат да го направят световен, браво на Иран, браво на Русия...( те са наясно и ценят човешкия живот и народите си)
  • 23 мдааа

    13 2 Отговор
    Щото шубето е голям страх. Чифутите се не по-малки фанатици от тези и може да стане мазало.
  • 24 За размисъл

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Обиждането и подигравките с врага не го правят по-малко силен и опасен. Показва само безсилие и липсата на себеуважение.
  • 25 Всичко коз

    4 8 Отговор
    "Защо пасува "Хизбула"

    Да не стане само скоро да казвате че и Хизбула като Путин са "излъгали" че "няма да нападат", а и дата не са ви обявявали?:):):
  • 26 Аз да пиша

    9 6 Отговор
    Щото стана на Насраан.
  • 27 Хизбула и НаСрала

    9 9 Отговор
    Трябва да бъдат Унищожени, Насрала вече тече от крачолите кафяво скоро и червено
  • 28 Свети Великомученик Аргир Безбожник

    14 8 Отговор
    Има си причина Насрала, да не прави нищо. През 2006, ЦАХАЛ ликвидира над 10 000 терористи от "Хизбула" и споменът за това е пресен. Като гледат, как евреите ликвидират "Хамас" в момента, "братята" им в Ливан нямат никакво желание да са следващите.
  • 29 Защото

    12 9 Отговор
    За няколко минути бомбардировки и няма да има нито Хизбула нито Ливан

    Коментиран от #31

  • 30 Тръмп каза:

    4 1 Отговор
    Уи кил ю!
  • 31 Нито пък и

    7 5 Отговор

    До коментар #29 от "Защото":

    Израел, ако се случи

    Иран, Египет, Йордания, Сирия, Йемен та и Турция....няма да си траят тогава. Та и СА
  • 32 Траят си засега

    13 6 Отговор
    защото времето тече в полза на Палестина и във вреда на Израел.
    Международното обществено мнение, ежедневно се насочва срещу Израел.Дори международните институции!
    Затова и Блинкън притича пак до Израел да ги убеждава за "хуманитарна пауза"! А на Биби му се пече яйце в Израел.
    "Когато врагът ти греши, не го прекъсвай"!!!!

    Ето това е отговора на въпроса от заглавието!
  • 33 Мнение

    10 3 Отговор
    Всички говорят и нищо. Просто не могат да се противопоставят, нито тези групировки, нито останалите араби, Русия се видя на какво са способни, така че те не са за коментар. Единствено Китай, но те като че ли предпочитат чисто икономически и по - бавно да им се случват нещата, без военни намеси.
  • 34 Мехди

    5 8 Отговор
    "Световния хегемон" все още си мисли, че следват неговата линия огромни маси с различна или липсваща "ориентация"! Като се почне от пражката, унгарската, арабската, майданската, беларуската и още няколко африкански "запролетявания" си е зима, мъка, разруха и скръб! Тази "доктрина" разделяй и владей, умря с Римската империя. И ако не се разбира ще има само мъка, страх и разделение.
  • 35 Порно

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Фелдмаршал сър крейгбанк":

    Британците нямат бойна група в Средиземно море, там са две американски. Това реално е по голяма мощ от щатска и британска, но истината е важна.

    Коментиран от #49

  • 36 Гост

    1 0 Отговор
    Защо ли? 6 американски флот… и втората ударна група
  • 37 Мииии

    5 2 Отговор
    Самолетоносачите чакат в Средиземно море, затова. Обаче путлерчето изпратило 2 корабчета да плаши американците и изпратило хуманитарна помощ с изтекъл срок на терористите в Газа. На това му се казва голяма подкрепа от кремълските терористи с любов към хамас.

    Коментиран от #40

  • 38 Пропусна

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Пропусна най-важното от речта на Тръмп - Който убива нашите граждани, ще бъде убит.
  • 39 Ако

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа херинга":

    Ако държава обяви война на друга държава, няма нужда от оправдание нападната държава да се отбранява.

    Коментиран от #46

  • 40 Някой

    1 4 Отговор

    До коментар #37 от "Мииии":

    Не знам за две корабчета. Ама едни Миг 31 патрулират постоянно над Черно Море с ракети Кинжал. Които достигат самолетоносачите.

    Коментиран от #44, #48

  • 41 Смех

    0 2 Отговор
    Според някоя мисирка може и да бездейства, но това е бомба със закъснител ,)
  • 42 АУУУУУ

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    АБЕ КАКВО СТАНА С ОБЕЩАНАТА И ТОЛКОВА ОЧАКВАНА ОТ ВАС ОБЩА ВОЙНА НА АРАБИТЕ СРЕЩУ ИЗРАЕЛ.....А ТОВА ЧЕ ЕГИПЕТ НЕ ИСКА ПАЛЕСТИНЧЕТАТА.......АМИ ТО МАЙ ЩЕ ХОДЯТ В ЛИВАН...... ИРАНЦИТЕ СЪЩО НЕ ГИ ИСКАТ .......КО РЕЧЕ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 43 АУУУУУ

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    ООО НЕЕЕ ....ИЗЛИЗА ЧЕ КОЙТО И ДА ДОЙДЕ В БЕЛИЯ ДОМ.....ВСЕКИ ЩЕ Е ГОТОВ ДА СТРЕЛЯ ПО ПАЛЕСТИНЧЕТАТА 😭😭😭🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 44 АУУУУУ

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Някой":

    ИИИИИ......ТЕЗИ КИНЖАЛИ ГИ СВАЛЯТ С ПЕЙТРИЪТ.....ТОВА НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ САМОЛЕТОНОСАЧ НА РУСИЯ КОЙТО ГО ГОТВЯТ ЗА СКРАБ - КУЗЯ......ТОВА Е НАЙ-МОЩНИЯТ САМОЛЕТОНОСАЧ В СВЕТА - ФОРД.....УСЕТИ ЛИ ЧЕ СТАНА СМЕШЕН🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 За кои държави

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Ако":

    говориш???
  • 47 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Свободен":

    До 15 ком - браво - разсмя ме с точния коментар
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Порно":

    Имат
  • 50 ГанЯ

    0 0 Отговор
    Насрала..... Да не стане Посрала..