Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Юни, 2024 11:28 2 808 25

Украйна вече няма какво да губи от ескалацията с Русия, но САЩ има, пише NYT

  • украйна-
  • ескалация-
  • русия-
  • сащ

Едно от основните предизвикателства за Вашингтон е да определи как може да изглежда „задоволителното приключване“ на конфликта

Украйна вече няма какво да губи от ескалацията с Русия, но САЩ има, пише NYT - 1
Снимка: БГНЕС

В момента Белият дом се справя със сложна ситуация, тъй като е изправен пред натиск от страна на Киев за по-голямо участие в продължаващия конфликт с Русия. Тази ситуация беше подчертана в скорошен доклад на The New York Times, който хвърли светлина върху различните приоритети между САЩ и Украйна.

Според доклада, докато Украйна настоява за ескалация на конфликта, САЩ стъпват внимателно. Съветници на президента Джо Байдън, предпочитащи анонимност, изразиха загриженост относно потенциала Русия, при президента Владимир Путин, да използва ядрени оръжия като заплаха. Този страх произтича от възможността продължаващата украинска агресия, подкрепена от американско оръжие, да провокира драстичен отговор от Русия. Украинският президент Володимир Зеленски обаче смята тези ядрени страхове за преувеличени, сигнализирайки за ясно разделение в перспективата между двете нации.

Още новини от Украйна

Едно от основните предизвикателства за Вашингтон е да определи как може да изглежда „задоволителното приключване“ на конфликта. Въпреки че Украйна остава ангажирана с пълна победа, има признаци, че Русия не губи инерция, усложнявайки пътя към мира.

Ситуацията допълнително се усложнява от отношенията на САЩ с техните съюзници. Президентът Байдън се намира в трудна позиция при управлението на връзките както с президента Зеленски, така и с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Тъй като украинският и израелският конфликт са в критични моменти, САЩ са на дипломатически кръстопът.

Докато конфликтът продължава, САЩ са притиснати между подкрепата на Украйна и смекчаването на рисковете от по-нататъшна ескалация, като същевременно поддържат стратегическите си съюзи. Пътят напред остава несигурен, с високи залози за всички участници.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шин Фейн

    60 3 Отговор
    Сатанински Американски щати ще заприличат на Авдеевка

    Коментиран от #22

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    55 1 Отговор
    След Два Виетнама и Две Кореи, като победа ще се представи и Две Украйни ❗🇺🇲❗
  • 4 Фото

    44 2 Отговор
    На фотосa Сатнсиста Джо и неговото протеже от Окрайна Зеленски
  • 5 Хм...

    64 1 Отговор
    Ми афганистанския начин на приключване на конфликта е добър пример- паническо бягство с увисване на колесника на самолета и зарязване на оръжия за $80млрд.
  • 6 Дон Кикот

    2 48 Отговор
    Червените линии са розовите гащички на Путин хаха.
  • 7 Интересите на сащ

    62 0 Отговор
    към окраина свършват с това да са против Русия. Нататък всеки има своя версия за истината.
    Докато окраина върши мръсната работа на сащ ще й продават оръжие. А когато спре да я върши ще й ритнат грънците.
    Толкова за американската помощ.
  • 8 Лятна ушанка

    46 3 Отговор
    "Този страх произтича от възможността продължаващата украинска агресия, подкрепена от американско оръжие, да провокира драстичен отговор от Русия."

    Почнахме да потреперваме видимо вече, а?
    Споко, той Вова е жалостив!
    Ама се молете за здравето му, че следващият... Не се знае...
  • 9 Какво повече трябва да загуби

    41 2 Отговор
    Украйна след като тя престана да съществува. Няма Украйна няма проблем.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Харон

    0 33 Отговор
    САЩ им разреши да стрелят до Урал....Бум чакалака, бум чака.:-))))))

    Коментиран от #14

  • 12 Гласувайте против

    40 1 Отговор
    партиите на войната-герб пп дб и дпс!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ха ха ха

    16 1 Отговор

    До коментар #11 от "Харон":

    Разреши им до Урал на най....
  • 15 нннн

    44 1 Отговор
    Зеленски и компания имат да губят главите си и са неуправляеми в желанието им да въвлекат НАТО официално във войната. Българи, мислете като гласувате! Щатите са далече, но ние сме на топа на устата.
  • 16 защо трите

    27 0 Отговор
    защо трите бе мисирки , нали е демокрация. Да ви с.р.м в усата!!
  • 17 Гост

    42 1 Отговор
    По време на мандата на Байдън се случи всичката тази лудост. Никаква дипломация, планетата се озова на прага на трета световна. Безумие абсолютно. Кой нормален човек би гласувал за него? И като започна агресията на Путин, защо Байдън не писети Москва, нали иска мир? Да отиде и да го поиска... Никой не би го върнал, глава на Щатите е все пак. Защо ли, а?
  • 18 Злобното Джуджи

    36 0 Отговор
    Русията трябва да се стегне и да приключва с Бандеростан още тази година
  • 19 Дон Кикот

    12 3 Отговор
    Ти може ли за останеш и без розовите си гащички . Май това искаш.
  • 20 На САЩ

    34 0 Отговор
    им пука за украинците,колкото и за палестинците.Нямало какво да губи Украина от ескалацията с Русия???А убитите заради ескалацията на конфликта ще са само статистика.Точно както в Газа.
  • 21 граф Монте Кристо

    9 0 Отговор
    Не ,и щатите искат същото,даже още повече,но те си следват тяхната стратегия,степ бай степ,стъпка по стъпка.Зеления пък какъв натиск може да и упражнява,той само се моли за спасение,това също влиза в играта.Янките викат:зеления настоява,вика ни на помощ,настойчиво,а ние като толкова милозливи световни мисионери и сеячи на демонокрация,как да не се отзовем.
  • 22 САМО ЦИТИРАМ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шин Фейн":



    "Този страх произтича от възможността продължаващата украинска агресия, подкрепена от американско оръжие, да провокира драстичен отговор от Русия."

  • 23 ГЕРБ-СДС-ДПС-ПП-ДБ ?

    6 0 Отговор

    "Още оръжие за Украйна"?
  • 24 Фоторепортер

    8 0 Отговор
    Най-тъжната снимка, която съм виждал в последно време. Луд от наркомания и луд от мозъчна атрофия искат да се спасят от призраците, които виждат... крадейки пари от Федералния резерв.

    Сигурно като разказвам това на бъдещите ми деца няма да ми вярват какви побъркани хора са управлявали Америка и Европа.
  • 25 Горски

    3 0 Отговор
    Голяма чест е за Украйна да изпратят на конференцията - вицето на Камала Харис. казват, че американците всеки ден се молели за здравето на Байдън, защото ако нещо му се случи, перспективата да го наследи още по - безумната Харис била ужасяваща. Джо Байдън и да отиде няма да знае къде се намира. Особено сега в жегата е неудобно да се гледа такава крайна фаза на склероза и старческа деменция, абсолютен позор за САЩ. Хванали са един изкукуригал дядка и зад гърба му подло палят света, по всякакъв възможен начин - скрити в миманса, потриващи доволно ръце и почесващи дълги мръсни носове.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания