Last news in Fakti

23 Октомври, 2021 09:34 2 951 18

Казус от Пловдив: Преглеждат жена с COVID симптоми във ваксинационен кабинет

  • пловдив-
  • преглеждат-
  • жена-
  • ковид симптоми-
  • ваксинационен-
  • кабинет

Кабинетът е на медицински център, който не е на поликлиниката, а входът му е отделен с преграда, обясниха от ръководството на ДКЦ 1

Казус от Пловдив: Преглеждат жена с COVID симптоми във ваксинационен кабинет - 1
Снимка: БНТ

Ръстът на заболеваемостта и необходимостта от зелен сертификат в Пловдив води много хора пред центровете за имунизация, но също и пред COVID зоните в града. Това обаче създава объркване и местата се превръщат в конфликтна точка, информират от БНТ.

COVID зоната и ваксинационният център на първо ДКЦ в Пловдив се намират в две противоположни крила на сградата. На стълбище пред кабинет за прегледи стоят хора със здравословни оплаквания. Със симптоми и притеснение, че може да се е заразила с коронавирус, но с отрицателен тест чака и Гергана Янакиева. Минути след прегледа вече е пред ваксинационни кабинети.

"Минах през ковид центъра, имам някакви опасения и симптомите донякъде отговарят на този вирус. Показа отрицателен бърз тест, но нямат право да ми назначат лечение там, когато съм с отрицателен тест", заяви Гергана Янакиева.

Личният лекар на Гергана затворил своята практика. Затова от COVID зоната я пренасочили. В същото време в кабинета се поставят и ваксини. И хората, които чакат за имунизация, останаха възмутени, че преди тях се преглежда жена с ковид симптоми. "Тя е в момента със здравословен проблем и трябва да бъде прегледана, аз трябва да влезна за имунизация. Пред мен се случва, възмутена съм", допълни пенсионерът Райна Георгиева.

Кабинетът е на медицински център, който не е на поликлиниката, а входът му е отделен с преграда обясниха от ръководството на ДКЦ 1. И след бърза намеса определиха проблема като недоразумение и изолиран случай. "Тук е медицински център, който е частна структура, а това е вече към ДКЦ 1 и отвън, и отвътре за ваксини кабинет", добави Екатерина Кънчева, която е главна сестра.

Необичайната ситуация не наруши работата на ваксинационния кабинет, пред който документи попълваше студентка по медицина със стаж в Германия. "За мен това е правилното решение - за мен лично, за семейството ми, за бъдещите ми пациенти, аз не мога да отида така или иначе, не ми е позволено да ходя при тях неваксинирана. Но дори и да не бях задължена от университета към момента, щях да се ваксинирам така или иначе", каза още студентът по медицина Джани Ердинч.

След прегледа Гергана Янакиева си тръгна с изписан антибиотик, а Джани Ердинч с поставена еднодозова ваксина, за да продължи безпроблемно следването си в Германия


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обесен Язовец

    26 1 Отговор
    Където колят прасетата, там е и транжорната. Екарисажите и търговските обекти са в страни!
  • 2 хмм

    22 1 Отговор
    Всяване на страх е тая статия. Измислена история.
  • 3 Човека Коза

    31 5 Отговор
    Ваксините са измама! Дори да има ковид, няма ваксини срещу него.
  • 4 Толкова е

    15 2 Отговор
    окрадена и опоскана страната ни , че с 1 проблем не можем да се справим. Да не дава дедо Боже земетресение или военен конфликт , няма изчистване на руините 60 години.

    Коментиран от #9

  • 5 леле леле

    34 1 Отговор
    Фактът, че се прави ваксинация в разгара на епидемия е покъртителен. Обаче да се издава зелен сертификат веднага на първа игла е уникално. Това само показва каква е целта на всичко - нито е за борба с епидемията /щяха да ваксинират през лятото, а и никой не е луда да пусне незащитен човек да обикаля свободно/, нито е заради изборите /народът е крайно антиваксърски и ще им го наука през урните/. Така че целият този пошъл цирк е продиктуван от външни интереси и отново ни показва какви национални предатели са българските политици.

    Коментиран от #11

  • 6 Тцтцтц

    23 0 Отговор
    Нямам думи Превърнаха хората мъртъвци без да са умрели още.Масова психоза.Като наплашено стадо овци заобиколено от вълци.Паниката е най доброто оръжие за печелене на война.
  • 7 Сънародници

    6 0 Отговор
    Всеки народ си заслужава управниците

    Коментиран от #13

  • 8 куриозна песен

    10 0 Отговор
    пред нас са блеснали факсини,припикани от честен юдобанкер! и ний вървим,вървим нататък,и няма край,и няма край!
  • 9 леле леле

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Толкова е":

    Те не могат един кораб да разтоварят и избутат. Да не говорим, че този кораб можеше да е натъпкан примерно с радиоактивни отпадъци. Армия, морска администрация, управление, служби.... няма такъв леш. Я се опитайте да се насочите с яхта срещу американския или руския бряг. И Вера Су е едно 3 000 тонно корабче. В Черно море има и десетки пъти по-големи.
  • 10 Правилно,

    9 1 Отговор
    Ще се провери ефекта на ваксината дето упорито ни я налагат.

    Коментиран от #17

  • 11 Прав си

    26 0 Отговор

    До коментар #5 от "леле леле":

    Зеления сертификат не идва от нашите прости управници.Външни интереси са това Как така всички страни приели зеления сертификат а само в България още не сте? и нашите продажници изведнъж ей така неочаквано го изръсват,че от утре свободен достъп само със зелен паспорт.
  • 12 Победа!

    5 2 Отговор
    Вече сме ПЪРВИ В СВЕТА! По смъртност.
  • 13 Ами то при цяла Европа

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Сънародници":

    е така! Ти сигурно подскаше от радост като стана България член на ЕС е сега духаме супата.
  • 14 прочетете

    6 1 Отговор
    Проф. Жан Габриел Балик, член на Националната академия по хирургия във Франция, публикува на 2 октомври 2021 г. това отворено писмо ! Потърсете и прочетете ! Монетата има две старни.
  • 15 Behemoth

    5 0 Отговор
    Ха-ха ...преди месец сме в бърза помощ за сериозен животозастрашаващ проблем на майка ми ,по едно време се домъкна една леля и вика на доктора ами аз май съм болна от ковид а оня съвсем спокойно и каза да изчака при другите......всичко е карашик и половина...
  • 16 Рошко

    3 2 Отговор
    Теленцвто ми нещо не е добре, да му направя и на него тест за ковид ли? 🤔🤔🤔
  • 17 оня

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Правилно,":

    Това не е ваксина, а тестов продукт:))
  • 18 оня

    2 1 Отговор
    Това не са ваксинационни кабинети, а тестови кабинети. Тества се някаква субстанция, която някога може да натаманят и да стане ваксина:))