1 Ноември, 2021 07:24 2 742 28

Д-р Симидчиев: Информационното объркване води до ново заболяване

  • д-р симидчиев-
  • информационно объркване-
  • ново заболяване

Хората са объркани за това кой е правилният подход заради различните мнения за пандемията, с които ежедневно се сблъскват, казва медикът

Д-р Симидчиев: Информационното объркване води до ново заболяване - 1
Снимка: БГНЕС

Един от ключовите проблеми на пандемията всъщност е инфодемията - информационното объркване на хората, което води до едно ново заболяване, наречено “синдемия”. Това заяви в ефира на bTV д-р Александър Симидчиев.

Той допълни, че хората са объркани за това кой е правилният подход заради различните мнения за пандемията, с които ежедневно се сблъскват:

"Факт е, че ние не реагираме навреме като общност на проблем, който е общ за всички. Защото вирусът няма партийна принадлежност. Ние реагираме като малки групи, които се карат."

“Тези вълни не са вълни на вируса. Това са вълни на поведението ни като общност. Поведението ни позволява вирусът да се размножава. Когато сме разцепени като общност, ние генерираме вълна след вълна”, каза д-р Симидчиев, който е и кандидат за депутат в 25 МИР в София.

Д-р Симидчиев обясни, че “Демократична България” е за спазването на мерките, за да се ограничи заразяването от коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 17 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    24 4 Отговор
    Седерюга с мислене на комуняга.
  • 2 Човека Коза

    26 6 Отговор
    Аз пък не съм за демонократична България. Нито пък за см.отаните мерки.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Да ги

    9 3 Отговор
    спазват западняците. Щото са големи скръндзи.
    Нас 5-6 милиарда компенсации не мой на уплашат.
  • 5 Вчера един

    31 3 Отговор
    Доктор в статия на Факти каза, че най - много заразяват и боледуват ваксинираните! Ваксините не им дават имунитет от разболяване, а да го изкарат по-леко! Ваксинираните обикалят и сеят заразата без да го осъзнават и отказват да го признаят, но това е истината! Многото болни и починали са в следствие на многото ваксинирани!

    Коментиран от #9, #11, #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Рошко

    21 2 Отговор
    Ами спрете да говорите за пандемии зелени паспорти и всеки да си гледа работата, а не математици да се взривяват в медици, и политици в лекари и до месец всичко ще ди дойде на мястото
  • 8 Просветен илюминат

    15 2 Отговор
    Ако се увеличава броя на болните и от години традиционната медицина лекува по едни и същи методи и нищо не променя,а и е система зависеща изцяло от парите то в кой е причината да има толкова болни и умиращи хора ползващи услугите и?
    В книгите написани от тези,които са се излекували от нелечими за традиционната медицина болести пишат за промяна начина на мислене,на живота и храненето,т.е. променяте себе си и се лекуват,а вие като ви даде доктора лекарства отивате да живеете по същият начин от който сте се разболели и се дрогирате до живот с хапчетата препоръчани ви от доктора,които ви правят постоянен клиент на фармацевтичната индустрия.
  • 9 Просветен илюминат

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "Вчера един":

    Да,дори се йзненадах на публикацията.
    Едно е като говори доктор работещ а пациенти и да обяснява професионално,друго е да се появи Витанов и да говори като психопат.
  • 10 Просветен илюминат

    6 2 Отговор
    Мерките не са здравословни и още повече средата не се променя от тази,която живеем толкова години и вината е в нас,а не в политиците.
    Постоянен недостиг и увеличение на цените с едни и същи действия промени ли нещо?
    Не,но всеки иска и продължава да я играе тази игра и следва тарикатите,защото от деца така сме научени да угаждаме и правим това,което искат родителите ни,а сега подсъзнателно го правим заради другите и държавата и тъй като не се грижим за себе си и се уважаваме заболяването е знак на тялото,че като не се обичаме болеста идва като урок за да се променим.
    Това е изцяло само в нас,лекарства и ваксини за тази промяна и лечение не лекуват и не са ни нужни.
    Здрав дух здраво тяло
  • 11 Тоз доктор

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Вчера един":

    да не си бил ти?
  • 12 Лелее

    18 2 Отговор
    Докторе , като въпросът не е политически , ти що драпаш за депутат и ни сапунисваш предизборно ?
    Гледам ВИ как алчно и свирепо изцъкляте очи
    и ми се повръща ...
  • 13 Просветен илюминат

    13 1 Отговор
    Свободен ли е човек да е под постоянен контрол и мерки без да има право на избор как да се лекува и да не захранва системата само с пари от която не получава нищо повече от проблеми и главоболия свързани с бюрокрация и корупция?
    Масово се знае как е по-добре да си даваш още пари за да се държат и грижат добре ако си в болница.
    Това нормално ли е да се толерира и да е практика след като се осигуряваш и плащаш всичко ти?
    Държавата се издържа от народа и какво е безплатно което дава държавата?
    Вие даже си плащате за контрола да бъдете следени и глобявани ако не сте изрядни и това вие го поддържате и понеже нямате време за себе си и търпите и слушате за това и живота ви като огледало отвръща с такива ситуации и отношение.
    Уважавай себе си за да те уважават и другите.
  • 14 Имунолог

    2 20 Отговор
    Който няма зелен сертификат да си стои в къщи! При заболяване от к19, да си плаща на 100% лечението.

    Коментиран от #16

  • 15 5555

    11 1 Отговор
    Не сме объркани!
    Ковид ваксините са ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ !!!
    Със доказаните ваксини, аз съм имунизиран!!!
  • 16 5555

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Имунолог":

    Кой издържга здравната система?
    Ето това е един от страничните ефекти на ваксините - агресия спрямо неваксинираните здравно осигурени лица!!!
  • 17 Дъщерята

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Вчера един":

    на наши близки, младо момиче, се ваксинира през лятото. В момента е с Ковид и цялото семейство е под карантина...Тя е активно социално ангажирана и е човек с много контакти. Вероятно и други с които е общувала може да са заразени. Това още веднъж потвърждава, че ваксините нямат значимо въздействие за предпазване на обществото от вируса, поради което "зелените сертификати" са безполезни. Принудата не решава проблема. Необходимо е хората да ОСЪЗНАЯТ необходимостта от САМОКОНТРОЛ - спазване на хигиена, ограничаване на контактите на закрито. Никой няма да загуби от това, ако за известно време спре да посещава кръчми и кафенета. А ресторантите и дискотеките би трябвало да бъдат компенсирани от държавата, вместо да протестират.
    Живея близо до Южния парк и в момента в петък и събота през нощта чувам "думкането" на една дискотека наблизо. Забележете - на затворени прозорци - стъклопакет...Предполагам, че е пълна със зелени сертификати.

    Коментиран от #21

  • 18 Анонимен

    6 2 Отговор
    Този е подлога и опорочава лекарската професия вместо да работи той бяга в телевизията
  • 19 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    9 1 Отговор
    „Факти”,защо не напишете статия с мнението от дебата на професор Андрей Чорбанов от ИТН? Гледах дебата по БТВ и той и ИТН са единствените,които са против задължителната ваксинация! Симидчиев от ДБ,Балтов от ГЕРБ и тоя от ДПС са за задължителна ваксинация!

    Коментиран от #25

  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    Не разбрах???С какво лекува ковид19 по протокол пулмологът ....С Коагуланти ,ли??А,симидчиев??Малко от вас знаят,че има ранно есена гъба Симиденка,още я наричат Кифла.....

    Коментиран от #22

  • 21 Странно

    1 8 Отговор

    До коментар #17 от "Дъщерята":

    пък в другите държави си свършиха работата и вече не им трябват.

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Симида

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    е турски хляб с мед и сусам, като геврек.

    Коментиран от #27

  • 23 Затова

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Странно":

    Затова в чужбинско се чудят как хем да върнат мерките, хем да не почнат да се веят по уличните стълбове вместо коледна украса заради напразното ручане на жабетата.

    СЗО обаче засега нещо не бърза да обяви "нов" щам, дето изисква принципно нов боц, и да им развърже ръцете.

    Коментиран от #28

  • 24 Ти пък

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Странно":

    В кои други държави са си свършили работата? На хората трябва да се обяснява, разяснява докато стигнат до убеждение за ДИСЦИПЛИНА И САМОКОНТРОЛ. А за онези, които не реагират адекватно, трябва да има ограничения , но разумни .
  • 25 Човека Коза

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "ДБ=ДПС=ГЕРБ":

    Не е вярно, че само итн са против задължителните ваксинации. Възраждане също са против, но за разлика от итн преследват интересите на България и не са подлизурковци, които да се допитват за всичко до Козяк и да козируват на Мустафата.
  • 26 КуКу

    1 1 Отговор
    Ето заради тоя много хора не гласуват за т.нар. "Демократична" България - този с лудия поглед да не хваща власт, че жална ни майка!
  • 27 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Симида":

    Знам,много е вкусен!
  • 28 мдаа

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Затова":

    ФAКТИ.БГ:-Задължителна имунизация! Скоро ще се разкрият подробности относно ваксинационния мандат за частния бизнес. През октомври президентът Джо Байдън обяви, че правителството ще изисква от всички компании с повече от 100 служители да въведат ваксинация срещу Covid-19.Публикувана: 1 Ноември, 2021 21:23