Ракът на стомаха е злокачествен тумор на стомашната лигавица, който произхожда от стомашните клетки, произвеждащи мукус (слуз). Мукусът предпазва стомаха от увеждащото действие на стомашния сок със съдържащата в него солна киселина.
Ракът на стомаха може да бъде провокиран и от генетиката, диетата, лошите навици и храненето. В ранните етапи може да се прояви като загуба на апетит или като лошо храносмилане. Като симптоми лекарите посочват бърза загуба на тегло, слабост и повишена умора, пише zdrave.to.
Изследователите смятат обаче, че има зеленчуци, които допринасят за появата на онкологичното заболяване. Според тях става въпрос за консервираните зеленчуци. Това съобщава Daily Express позовавайки се на Световната фондация за изследване на рака.
Отбелязва се, че такива продукти съдържат много сол и киселина, така че да се съхраняват по-дълго. Тези съставки променят вискозитета на слузта, което предпазва стомаха от дразнене. Постоянната злоупотреба със сол може да доведе до разрушаване на клетките и рак.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Доцент Денев
17:10 15.02.2022
3 ъъъ
17:16 15.02.2022
4 човек от народа
Коментиран от #5
17:18 15.02.2022
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Jacques Yves Moineau
18:11 15.02.2022
7 Лена
08:10 16.02.2022