Отидете към основна версия

22 302 44

Първи снимки на най-скъпия Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • pullman
Холандското издание De Telegraaf публикува първите снимки на най-скъпата и луксозна S-Klasse на компанията Mercedes-Benz. Става дума за изпълнението Mercedes-Benz S-Klasse Pullman, а снимките са "изтекли" от американското патентно ведомство. Предполагаемата цена на въпросната лимузина ще е над един милион щатски долара.
С подобна цена новата S-Klasse Pullman ще се превърне в най-скъпия седан в света. Дължината на S-Klasse Pullman ще е 6.4 метра, което е с метър повече от тази на стандартната S-Klasse. Топ лимузината ще разполага с три реда седалки, които ще са разположени по формулата 2+2+2, като средният ред ще е обратно на посоката на движение.
Общото тегло на най-скъпия седан в света ще надхвърля 5 тона. Това ще е и най-върховата модификация на S-Klasse, като под нея ще са позиционирани стандартната и удължена база на S-Klasse, купе версия, както и наточените S 63 AMG и S 65 AMG. В бъдеще не е изключена и появата на кабриолет, както и на огромен универсал в стил Shooting brake.
Лимузината Pullman ще дебютира през 2015 година, а преди това се очаква появата на още един голям седан. Той ще е под бранда Maybach и ще е приблизително с 20 сантиметра по-дълъг от стандартната S-Klasse. Maybach-ът обаче ще се характеризира със значително по-богато и разкошно оборудване, както и с различни стилистични решения при оформлението на каросерията и салона.
Цената на Maybach версията ще е двойно по-висока от тази на стандартната S-Klasse, цените на която стартират от 165 000 евро. От компанията разчитат, че благодарение на широката гама от модификации на S-Klasse ще могат да заемат първо място сред производителите на т.нар. премиум автомобили, като основната цел естествено е да бъдат изпреварени марките BMW и Audi.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини