Отидете към основна версия

10 892 7

Ето я новата Kia Sorento

  • sorento-
  • kia
Компанията Kia публикува първите официални снимки на новото поколение на кросоувъра Sorento. Интересното е, че дизайнът на автомобила е разработен в южнокорейското студио, но с помощта на специалисти от немското и американско подразделение на марката.
Така екстериорният вид на Sorento претендира за глобален стил, който ще допадне на всички вкусове. Новата генерация е по-дълга, по-ниска и по-широка. Габаритната дължина е увеличена с 95 мм и вече е 4 780 мм, а разстоянието между осите е 2 780 мм (+ 80 мм). Височината е намалена с 15 мм до 1 685 мм, а на този етап не се уточнява с колко е нараснала ширината на Sorento.
Няма и конкретна информация относно моторната гама на новото Sorento. Корейците не показаха и нито една снимка на интериора на автомобила, като по-рано пуснаха само рисунка. Знае се обаче, че с оформлението на салона се занимава дизайнерското студио на Kia във Франкфурт. Публичната премиера на SUV-то ще се състои до края на месеца в Южна Корея, а европейският дебют на модела е насрочен за началото на октомври в Париж.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини