Отидете към основна версия

8 574 41

Първи подробности за Golf VIII

  • volkswagen-
  • golf viii-
  • xl1-
  • audi

Volkswagen пусна в продажба седмото поколение Golf преди по-малко от две години и моделът все още дори не е подлаган на модернизация. Във Волфсбург обаче вече кипи усилен труд над осмата генерация на бестселъра. Според вътрешна информация, до която са се добрали от британското сп. Autocar, инженерите и дизайнерите на VW си блъскат главите най-вече как да намалят разхода на гориво и вредните емисии, за да посрещнат адекватно еконормите през 2020 г.

Немците планират да впрегнат целия си арсенал от перспективни технологии, за да постигнат тази цел. Икономичността на двигателите ще бъде подобрявана по пътя на електрифицирането, внедряването на хибридни разработки и допълнителен даунсайзинг. На дневен ред са също технологии като променлива степен на сгъстяване и електрическо турбо, върху които работят колегите от Audi.

Съществена роля за снижаване на разхода обаче е поверена на аеродинамиката. В тази област германските конструктори смятат да се възползват щедро от опита, натрупан със свръхикономичния хибрид XL1. В случая с Golf голяма част от технологичните особености на дизел-електрическото чудо с цена 110 000 евро и разход под 1 литър нафта на 100 км остават неизползваеми заради необходимостта да се запази традиционният дизайн и да не се надхвърля бюджетът.

Спънки пред оптимизирането на аеродинамиката поставят и пропорциите на класическия компактен хечбек с висок покрив и къса каросерия. Ето защо немците ще започнат от дреболиите, разказва Autocar. Golf VIII ще има спойлер на вратата на багажника и странични обтекатели на задното стъкло, които ще намаляват завихрянията зад колата. В радиаторната решетка ще се появят активни жалузи, а страничните огледала ще бъдат заменени от камери.

Новият Golf ще бъде построен на модулната платформа MQB, която вече напълно измества старите шасита на Volkswagen. Според Autocar осмата генерация ще бъде представена през 2019 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини