Отидете към основна версия

6 534 27

Какво е BMW X2 SAC?

  • bmw-
  • x2-
  • sac-
  • sports activity coupe
Баварският концерн подготвя за серийно производство нов автомобил с повишена проходимост. Този кросоувър ще е част от семейството, обозначено с X, ще е по-малък от Х3, но пък за сметка на това ще е доста по-спортен. Наименованието му най-вероятно ще е BMW X2 SAC, като последната абревиатура се разшифрова като Sports Activity Coupe.
 
Баварците наричат автомобила Sports Activity Coupe по аналогия с X-шестицата на BMW и твърдят, че X2 SAC ще е първият представител на съвсем нов сегмент - на луксозните субкомпактни кросоувъри. Автомобилът ще с две врати, а под капака му ще се монтират четирицилиндрови дизелови и бензинови агрегати.
Всички мотори ще работят с шестстепенна механична скоростна кутия, но като опция ще се предлага и осемстепенната автоматична трансмисия на ZF. Спортното компактно кросоувърче от премиум класа ще се предлага, както с фирмената xDrive система, предаваща момента и на четирите колела, така и с предаване само на две от колелата.
 
Говори се, че най-вероятно водещи ще са предните колела, като също има и информация, че впоследствие BMW ще пуснат и вариант на Х2 с пет врати. Не е изключена и разработката на хибридни версии на кросоувърите с индекс X2. Силовият тракт на тази модификация ще включва 1.5-литровия бензинов турбо мотор от Active Tourer, който е с мощ 190 конски сили и електромотор.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини