Отидете към основна версия

2 Септември, 2014 13:11, обновена 2 Септември, 2014 13:11 10 585 66

BMW X5, което не се страхува от "Калашников"

  • bmw-
  • x5-
  • x5 security plus-
  • москва 2014

В последните години производителите на луксозни автомобили вземат все повече от хляба на компаниите, специализирани в бронирането им. Поредната разработка, способна да устои на обстрел с автомат "Калашников", демонстрира BMW на автосалона в Москва. X5 Security Plus покрива стандарта за защита VR6.



Външно бронираната X-петица не може да бъде различена от стандартния модел. Под ламарините обаче се крие защита, която може да противостои на патрони с калибър 7.62 мм. Дебелите стъкла са подсилени със специален филм, който задържа осколки. Защитен екран е монтиран и зад задната седалка. Гумите на X5 Security Plus имат подсилени страни. Дори да бъдат спукани, с тях могат да бъдат изминати до 150 със скорост 80 км/ч. Разбира се, подът на всъдехода също е брониран.



Както може да се предположи, бронираното BMW X5 тежи доста повече от обикновеното, което е принудило инженерите да пренастроят стабилизиращата система и да внесат сериозни изменения по ходовата част. Окачването е подсилено, а лагерите в главините са много по-здрави. За бързото измъкване от напечена ситуация се грижи бензинов V8 с мощност 450 к.с., съчетан с осемстепенен автоматик.



Срещу допълнително заплащане X5 Security Plus може да се оборудва със сигнални лампи, система за двустранна комуникация, пилонче за знаме, крепежи за оръжие в салона и общо взето всичко по желание на клиента. Цената на бронираната X-петица не е обявена, но от BMW обещават по-евтина версия X5 Security с клас на защита VR4.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини