Отидете към основна версия

16 Септември, 2014 09:23, обновена 16 Септември, 2014 09:23 3 893 8

Mini се смалява

  • mini-
  • rocketman-
  • bmw-
  • toyota

Ако не се броят името и някои дизайнерски черти, съвременните наследници на Mini имат твърде малко допирни точки с оригинала. Това важи най-вече за размерите - те растат с всеки нов модел на марката. Според Auto Express обаче това скоро ще се промени. Британското списание твърди, че в гамата на производителя скоро ще се появи наистина компактен автомобил, вдъхновен от прототипа Rocketman от 2011 г.

Плановете за действително малко Mini е потвърдил главният дизайнер на компанията Андерс Уорминг, според когото подобен автомобил би се вписал чудесно в съществуващата гама. За разлика от Rocketman каросерията на серийната версия надали ще бъде изработена от въглеродни нишки. Най-вероятен кандидат за основен материал за каросерията е алуминият.

В Mini не възнамеряват да разработват нова платформа за модела. Вместо това англичаните смятат да сключат договор с друг производител за проектирането на шасито. Първо място в списъка с потенциални партньори заема Toyota, която вече има подобно споразумение с концерна-майка BMW.

Серийният Rocketman се очаква не по-рано от 2016 г. Както и при останалите модели на марката обаче, от малкото Mini не бива да се очакват бюджетни цени. Базовата версия ще струва около £11 500 (€14 420).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини