Отидете към основна версия

7 661 19

Най-бързият луксозен седан

  • bentley-
  • mulsanne
На предстоящото след две седмици автомобилно изложение в Париж, компанията Bentley ще представи обновен вариант на своята премиум лимузина Mulsanne. По думите на представители на компанията, новата флагманска лимузина с емблема Bentley ще се превърне в "най-бързият луксозен сериен седан в света".
 
За да се сдобие човек с подобна луксозна и бърза кола обаче, ще трябва да отдели сума от порядъка на $400 000. Като цяло британската марка залага на консерватизъм в дизайна и този път ще подходи по същия начин. Топ изпълнението ще се отличава с леко видоизменена визия, която ще загатва за неговите скоростни качества.
Под капака обаче ще се монтират нов двигател и нова скоростна кутия. Основният агрегат ще е с работен обем 6.75 литра, а мощността му ще е 530 конски сили. Това е повече с 25 коня от върховата мощ на сегашния Mulsanne. Към този мотор ще се монтира осемстепенна автоматична трансмисия, през която въртящият момент ще се предава на задните колела.
 
Така екипиран новият Mulsanne ще може да достига скорост от над 300 км/ч. Конкретната цифра, посочена от представители на марката е 306 км/ч. Още нещо любопитно е, че този чудовищен агрегат ще покрива строгите еко норми Euro 6. Повече подробности очаквайте в началото на октомври, веднага след публичната премиера на Mulsanne.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини