Отидете към основна версия

21 Октомври, 2014 13:07, обновена 21 Октомври, 2014 13:07 6 754 12

Volvo XC90 вдига мерника на BMW X5M

  • volvo-
  • xc90-
  • polestar-
  • r-design-
  • тунинг

Специалистите на Polestar, придворното тунинг ателие на Volvo, работят усилено над спортна версия на новото поколение XC90. Авторите на проекта се канят да създадат най-мощния кросоувър в историята на шведската компания.

Втората генерация на XC90 няма да се оборудва с едрокалибрени двигатели. Предишните пет- и осемцилиндрови агрегати отстъпват място на 2.0-литрови четирицилиндрови мотори. Скандинавците обаче не се тревожат от дефицита на кубатура и са на мнение, че кросоувърът им ще се справя достатъчно добре и с хибридна силова установка с над 400 к.с.

От Polestar смятат да впрегнат сили не толкова в увеличаването на мощността, колкото в настройките на окачването за постигане на възможно най-добра управляемост. Шведите планират да променят предавателните числа на кормилната уредба и да "пипнат" трансмисията за по-ефективно ускорение.

По идея след намесата на Polestar XC90 ще влезе в пряка конкуренция с мастодонти като Mercedes-Benz ML63 AMG и BMW X5M. Скандинавците отсега признават, че кросоувърът им ще отстъпва по мощност на съперниците си, но нямат никакво намерение да се предават без бой и се заканват творението им да бъде напълно сравнимо по динамика и ходови качества с анаболните немци.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини