Отидете към основна версия

14 603 21

Любопитни подробности за мотора на BMW M2

  • bmw-
  • m2-
  • двигател
Наточеното купе BMW M2 ще се оборудва с изцяло нов двигател, а не както се предполагаше по-рано с агрегата от M3 и M4, обозначен като S55. Според досегашните спекулации по темата агрегатът S55 би следвало да бъде дефорсиран от 431 до 375 конски сили, след което да бъде интегриран в М2. Сега обаче стана ясно, че моторът на BMW M2 ще е нов. Той отново ще е турбо шестцилиндров бензинов с работен обем 3.0 литра.
 
Информацията е на ръководителя на подразделението M GmbH Фридрих Нитшке, който в края на годината ще напусне заемания от него пост в компанията. По думите на Нитшке, двигателят на М2 ще получи вътрешнозаводски индекс S57 и ще представлява модифицирана разработка на аналогичния агрегат, който от началото на следващата година ще се монтира и под капака на шестото поколение на BMW 7er.
 
По думите на шефа на M GmbH, моторът на М2 ще разполага с мощност 400 конски сили, като по този начин ще е по-мощен, както от този на Mercedes-Benz A45 AMG (360 к.с.), така и от петцилиндровия мотор на бъдещото Audi RS3 (375 к.с.). 400 е вълшебно число - казва Нитшке и добавя, че с високоефективните нови турбо компресори на марката, достигането на такава мощ няма да е никакъв проблем.
 
Мощността може и да е по-висока, но идеята е да не се достига твърде близко до показателите на BMW M4. Според непотвърдена информация, изтекла наскоро в интернет пространството, първите прототипи на BMW M2 са били с мотори с мощ малко над 380 коня. Крайният вариант обаче ще е по-мощен и ще работи съвместно или с шестстепенна механична трансмисия, или със седемстепенна автоматична скоростна кутия.
 
Последната ще е роботизирана с два съединителя. По предварителни данни ускорението от 0 до 100 км/ч. ще става за 4.2 секунди. Първоначално BMW M2 ще се предлага само със задно предаване и електронно управляем заден диференциал със 100% блокировка, а впоследствие ще се появи и версия с фирмената 4х4 система xDrive. На рендерите може да видите предполагаемия външен вид на новото BMW M2.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини