Отидете към основна версия

23 135 22

Вижте кое е най-скъпото Porsche Panamera

  • porsche-
  • panamera-
  • exclusive series
Немският автомобилен производител Porsche разпространи информация за новата ексклузивна версия на модела си Panamera, публичната премиера на която ще се състои по време на автомобилното изложение в Лос Анжелис през този месец.
 
Модификацията се нарича Porsche Panamera Exclusive Series и ще бъде произведена в ограничен тираж от 100 екземпляра. В основата на иновацията лежи вариантът Turbo S Executive, а междуосието е увеличено със 150 мм.
Всеки от 100-те автомобила ще бъде ръчно украсен с един особен визуален ефект. Някъде до нивото на дръжките за предните врати черният цвят плавно ще прелива в кафяв. Освен това Porsche Panamera Exclusive Series ще се отличава и с ефектни черни въздухозаборници в предната броня.
 
20-цоловите лети джанти също са новост във външния вид на автомобила. Вътре, най-скъпата Panamera ще се впечатлява най-вече с използваните свръх скъпи материали. Луксозната кожа ще се гарнира с рядък вид дървесина, като всичко ще се монтира на ръка.
Свръх наточеният интериор ще бъде допълнен от уникална мултимедийна система, разполагаща с 10.1-инчови монитори в задната част на салона. Налични ще са WiFi модул, безжични слушалки, сателитна навигация, вградени видеокамери и всевъзможни плеъри.
 
Аудиосистемата е дело на Burmester, а всяка от 100-те най-скъпи коли Panamera ще разполага със специална табела, указваща с индивидуален номер ексклузивността на автомобила. Тези автомобили ще се правят само след предварителна поръчка.
Двигателят, който ще задвижва Panamera Exclusive Series ще е V-образен осемцилиндров с работен обем 4.8-литра и мощност от 570 конски сили. Този високотехнологичен агрегат ще работи съвместно с роботизирана PDK скоростна кутия.
 
Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 3.9 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 310 км/ч. В Европа въпросните луксозни Porsche-та ще се продават за минимум 249 877 евро, като в зависимост от оборудването цената ще нараства.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Porsche сподели повече за хибридното 911

    Porsche е напът да представи новаторска еволюция на любимия си модел 911 на 28 май и макар че външният вид може да запази емблематичното си очарование ...
    13.05.2024
    880
    1
  • Porsche показа новия Cayenne GTS

    Porsche представи новия Cayenne GTS, който пристига като насочена към водача версия, която взима по нещо от другите модификации на модела. Инженерите ...
    22.04.2024
    1 896
    1
  • Porsche вече работи над следващото поколение Taycan

    Автомобилната индустрия непрекъснато се развива и Porsche не прави изключение, като вече има планове за следващото поколение на електрическия спортен ...
    05.04.2024
    1 404
    9
  • Първи снимки на новото семейно Porsche

    През последните две десетилетия Porsche постигна значителен успех със своя SUV Cayenne, но управлението му като флагмански SUV на марката е към своя к ...
    03.04.2024
    1 808
    2
  • Porsche ще запази бензиновия V8 и след 2030-та

    Porsche все още не са готови да се сбогуват със своя V8 двигател, въпреки тенденцията за намаляване на размерите и по-строгите правила за емисиите. Ин ...
    28.03.2024
    1 328
    6