Last news in Fakti

3 Ноември, 2014 08:44 23 120 22

Вижте кое е най-скъпото Porsche Panamera

  • porsche-
  • panamera-
  • exclusive series
Немският автомобилен производител Porsche разпространи информация за новата ексклузивна версия на модела си Panamera, публичната премиера на която ще се състои по време на автомобилното изложение в Лос Анжелис през този месец.
 
Модификацията се нарича Porsche Panamera Exclusive Series и ще бъде произведена в ограничен тираж от 100 екземпляра. В основата на иновацията лежи вариантът Turbo S Executive, а междуосието е увеличено със 150 мм.
Всеки от 100-те автомобила ще бъде ръчно украсен с един особен визуален ефект. Някъде до нивото на дръжките за предните врати черният цвят плавно ще прелива в кафяв. Освен това Porsche Panamera Exclusive Series ще се отличава и с ефектни черни въздухозаборници в предната броня.
 
20-цоловите лети джанти също са новост във външния вид на автомобила. Вътре, най-скъпата Panamera ще се впечатлява най-вече с използваните свръх скъпи материали. Луксозната кожа ще се гарнира с рядък вид дървесина, като всичко ще се монтира на ръка.
Свръх наточеният интериор ще бъде допълнен от уникална мултимедийна система, разполагаща с 10.1-инчови монитори в задната част на салона. Налични ще са WiFi модул, безжични слушалки, сателитна навигация, вградени видеокамери и всевъзможни плеъри.
 
Аудиосистемата е дело на Burmester, а всяка от 100-те най-скъпи коли Panamera ще разполага със специална табела, указваща с индивидуален номер ексклузивността на автомобила. Тези автомобили ще се правят само след предварителна поръчка.
Двигателят, който ще задвижва Panamera Exclusive Series ще е V-образен осемцилиндров с работен обем 4.8-литра и мощност от 570 конски сили. Този високотехнологичен агрегат ще работи съвместно с роботизирана PDK скоростна кутия.
 
Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 3.9 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 310 км/ч. В Европа въпросните луксозни Porsche-та ще се продават за минимум 249 877 евро, като в зависимост от оборудването цената ще нараства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карабуров

    6 8 Отговор
    Това е просто шедьовър. Скъпа, не скъпа, ще се продаде като топъл хляб. Автомобил само за ценители. И моля фенове на спагети и джапанки да не коментират, за да не развалят удоволствието на истинските автомобилни почитатели.

    Коментиран от #3

  • 2 Vasik Atanasova

    5 5 Отговор
    ЛЮБИМАТА МИ КОЛА
  • 3 Име:

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Карабуров":

    С тоя коментар нещо много изведнъж дефинира "истинската" автомобилна индустрия. За ценители казваш, ти ценител ли си? Май нещо не цениш спагетите, джапанките, сигурно и франзелите и Мери Попинз не цениш. Като отричаш всичко как изобщо не те е срам да се наречеш "автомобилен почитател"???

    Коментиран от #4

  • 4 Levski

    2 9 Отговор

    До коментар #3 от "Име:":

    Тези, които правят спагети и ми.ети, коли не могат да пправят - стара автомобилна поговорка.

    Коментиран от #6, #11

  • 5 Крум Янкулов

    3 4 Отговор
    Предпочитам Mazerati quatro porte
  • 6 Име:

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Levski":

    По твоята логика:
    Ти коли можеш ли да правиш?
    Отговори си и си направи тогава извода какво правиш!
  • 7 дивака

    1 4 Отговор
    Круме, първо се научи как се пише правилно Мазерати Куатро Порте в оригинал и тогава коментирай А ако знаеш какъв варел е тази италианска кочина, никога не би се качил на подобна бракма. А Панамерата изглежда страхотно!

    Коментиран от #21

  • 8 Кобрата

    3 1 Отговор
    Немците си знаят работата!
  • 9 Пакман

    1 4 Отговор
    Просто без коментар. Отново са номер едно.
  • 10 Фълки

    0 2 Отговор
    Супер е ама покрива ли еко нормите а?
  • 11 Фълки

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Levski":

    А бе ти за различни класове коли чувал ли си.Още малко рено клио ще го сравниш с това !
  • 12 S Doichinov

    2 0 Отговор
    Стига да не му падат фаровете всичко друго е ок
  • 13 :::

    0 4 Отговор
    Прекрасна! Ще я имам! :)
  • 14 CarPro

    2 0 Отговор
    Stiga da ne i kradnat farovete sas edno pobutvane i da ne gasne tabloto vsichko drugo e gore dole dobre
  • 15 Autohouse Randm

    0 2 Отговор
    krasivo i to mnogo no s motor ot VAG ujas.

    Коментиран от #17

  • 16 HondaPower

    1 0 Отговор
    Малко по луксозен пасат цц на 5 пъти по висока цена само във ВАГ средите го има... пълни боклуци. А това си е и чисто напудрено А7, което би струвало 2 пъти по малко, но нали ВАГ трябва да правят пари от тъпи "ценители" и комплексари та им върви. Все пак е пълно с ограничени.
  • 17 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Autohouse Randm":

    otnovo s tochen komentar. evala
  • 18 Пакман

    0 1 Отговор
    Просто мога да ви кажа едно и то се казва завист и това е. Като чуя такива бедни коментари като от сорта че мотора бил на ваг или че било напудрено а7 и ми става ясно какви хора коментират. Че а7 лошо ли е бе жълтур? И къде я видя приликата че на мен ми се губи. Приемете го и се примирете- от Япония такова нещо няма и няма да има за в далечното бъдеще. Сега може да продължите да спамите колкото искате
  • 19 John Gottin

    0 0 Отговор
    Нова версия на най-бързата серийна лимузина при автомобилите над два тона - факт. Евала на VAG, че въпреки автомоногамията съхраняват качеството и идентичността на марката.
  • 20 Vasik Atanasova

    4 2 Отговор
    В ЕДНА ПРЕДНА СТАТИЯ ЕДИН ЛУД МИ ПИСА ЧЕ ПОРШЕ ПАНАМЕРА ИМА БАГАЖНИК КОЛКОТО ЗА 2 ТОРБИ ХРАНА ОТ ЛИДЪЛ
    СТАВАШЕ ДУМА ЗА НАЙ ДОБРАТА СЕМЕЙНА КОЛА СПОРЕД НЕМЦИТЕ И АЗ МУ ПИСАХ ДА ПРОВЕРИ АМИ ВИЖ МУ БАГАЖНИКА ЛУД
  • 21 Крум Янкулов

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "дивака":

    Ти лично кога се вози в Мазерати Куатро порте или кога си карал та даваш такова крайно мнение?
  • 22

    0 1 Отговор
    Това е най грозното и извратено Порше на всички времена, тоя дизайнер е бил яко друсан, егати гърбавото недоразумение.