Отидете към основна версия

5 Декември, 2014 10:56, обновена 5 Декември, 2014 10:56 6 843 10

Новият Aston Martin на Джеймс Бонд

  • aston martin-
  • db10-
  • джеймс бонд-
  • spectre

Aston Martin помага на Агент 007 да громи гаднярите вече половин век. Джеймс Бонд разчита на британската марка от 1964 г., когато сяда зад волана на DB5 във филма "Голдфингър".

Макар да смени безброй други автомобили през десетилетията, най-прочутият агент на Нейно величество винаги се връща към английската класика. Традицията ще продължи и новата серия от поредицата, която излиза на екран след година.



Шумотевицата около 24-ия филм за Джеймс Бонд тепърва ще набира инерция, но от Aston Martin вече представиха бъдещия му автомобил в акаунта си в Twitter. Спортното купе носи индекса DB10 и със сигурност ще се превърне в една от звездите в лентата със заглавие "Spectre".



Технически подробности за колата все още липсват. Британското сп. Autocar обаче прогнозира, че дизайнът на новия "Бондмобил" показва как ще изглеждат следващите модели на Aston Martin.



Според слуховете автомобилът е построен на новото алуминиево шаси, което ще замести сегашната платформа VH. В края на миналата година Aston Martin и Daimler AG сключиха споразумение за техническо сътрудничество, по силата на което съвместна разработка на осемцилиндрови двигатели. Тази немско-британска улика кара повечето специалисти да смятат, че DB10 ще се оборудва с V8 с два турбокомпресора от Mercedes-AMG с мощност около 500 к.с.



Снимките на "Spectre" (SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion, въображаема терористична организация в няколко от филмите за Бонд) започват в понеделник, 8 декември. Сцени от филма ще бъдат заснети в Лим, Мексико и мароканския гр. Танжер, а ролите  са поверени на Данийл Крейг, Кристоф Валц, Моника Белучи и Ралф Файнс.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини