Отидете към основна версия

35 201 45

Fiat възражда прототипа на Жигули

  • fiat-
  • 124-
  • spyder-
  • жигули-
  • ваз 2101
Италианската компания Fiat патентова като търговски марки имената 124 и 124 Spider. Това, според експертите от Autoblog, е ясен знак за предстояща поява на два нови модела, обозначени с въпросните индекси.
 
Ще припомним, че именно Fiat 124 e прототип на произвежданите от 1966 година руски автомобили Жигули или познати още като ВАЗ-2101. Вариантът седан е особено популярен, както в италианския си оригинал, така и със съветската лицензна версия.
 
Малцина обаче знаят, че през 1966 година Carrozzeria Touring подготвя открита версия на FIAT 124 за салона в Торино (долната снимка). Компанията започва да приема предварителни заявки и получава около 1 000 поръчки от дилъри и частни лица.
За съжаление миланското каросерийно ателие не издържа на конкуренцията на Pininfarina и ItalDesign и фалира в края на същата година. Кабриолетът на базата на FIAT 124 така и не стига до серийно производство и остава единствено небесносин демонстрационен уникат.
 
Сега най-сетне, през следващата 2015-а година Fiat възнамерява да пусне новите модели Fiat 124 и 124 Spider, които ще получат и наточени версии от "придворното" тунинг ателие Abarth. Всички технически данни обаче все още се пазят в тайна.
 
Не ясна и визията на моделите, въпреки че в интернет пространството се завъртяха рендери по темата. По-голям интерес определено предизвиква кабриото. Един такъв рендер на Fiat 124 Spider ви показваме на снимката най-горе.

Пълни технически характеристики за съществуващите модели на Fiat  , ще намерите ТУК

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини