Отидете към основна версия

10 126 43

Вижте новия cruise control на Honda

  • honda-
  • cruise control-
  • i-acc-
  • cr-v
И Honda въвежда система в серийните си автомобили нов авто пилот, известен като Intelligent Adaptive Cruise Control (i-ACC). Иновацията е способна да предвижда и автоматично да реагира на други превозни средства, които се подготвят да се престроят в платното на оборудвания с тази система автомобил.
 
Въз основа на реални изследвания на типичния за Европа стил на шофиране, Intelligent Adaptive Cruise Control от Honda (i-ACC) използва камера и радар, за да разпознае позицията и скоростта на другите превозни средства на пътя. След това се прилага алгоритъм за предсказване на вероятността автомобили от съседни ленти да преминат в лентата пред автомобила, оборудван с i-ACC, като се оценяват съотношенията в скоростта на голям брой превозни средства, което дава възможност да се реагира бързо, безопасно и комфортно.
 
i-ACC ще направи своя дебют през тази година в новия европейски CR-V, като се базира на традиционната Adaptive Cruise Control (ACC) система. Традиционният ACC спазва предварително избрана скорост, която автоматично намалява, когато е необходимо поддържане на безопасна дистанция до автомобила отпред. Въпреки това, ако превозно средство от съседна лента навлезе между двата автомобила, традиционната ACC система реагира със закъснение и по този начин се изисква по-бързо и рязко спиране.
 
Новата система i-ACC е в състояние да изчисли вероятността от такова събитие преди то да се случи и следователно ще реагира много по-плавно, без стрес за водача, който все още не може да предположи предстоящата маневра. В този случай системата първоначално натиска леко спирачката и на дисплея се появява индикация и информация за водача защо именно скоростта намалява. След това системата продължава да прилага по-голяма спирачна сила за адаптиране на скоростта и поддържане на безопасна дистанция.

Вижте как функционира системата ТУК

Пълни технически данни за Honda CR-V  ВИЖ

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини