Отидете към основна версия

6 Февруари, 2015 13:31, обновена 6 Февруари, 2015 13:31 42 045 97

От VW лъжели за мощността на Golf GTI

  • volkswagen-
  • golf-
  • gti

Не е тайна, че реалната мощност на много автомобили не съответства на обявената от производителите. Прийомът с умишлено занижаване или завишаване на конските сили се използва отдавна.



Японските компании редовно са уличавани в хитруване с цел по-впечатляващи каталожни данни. Неотдавна се оказа, че обявените от Subaru 200 к.с. за мощността на купето BRZ се оказаха около 180. Американци и европейци обикновено залагат на обратния подход. Мощността на книга се занижава, от което често следват изненади по пистите за драг рейсинг.



След като остават сащисани от загубата на Focus ST с 252 к.с. от Volkswagen Golf GTI с официалните 210 коня, експертите на американското ателие за тунинг на Ford FSwerks се захващат да установят каква е причината с помощта на динамометричен стенд. След като отчитат теоретичните загуби по силовото предаване от около 15%, те изчисляват, че реалната мощност на заводския GTI всъщност е около 263 к.с., при това на бензин с октаново число 91. Измереният въртящ момент също е по-висок от посоченото в каталога - 425 вместо 350 Нм.

 

Технически характеристики и разход на гориво за моделите на Volkswagen ТУК

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини