Отидете към основна версия

16 014 22

Ето я новата Skoda Superb

  • skoda-
  • superb

Малко преди публичната премиера на новия Superb, която ще се състои в началото на следващия месец в Женева, чехите показаха новия си флагман. Третото поколение на модела е построено върху модулната платформа MQB, върху която са изградени VW Golf 7 и още доста автомобили на концерна. Благодарение на тази нова база, Superb е станал по-лек от предшественика си със 75 килограма. Колата е с дължина 4 858 мм, а широчината ѝ е 1 867 мм. Новите габарити са с 20 и 50 мм, съответно, по-големи от тези на предходното поколение.

Междуосието на автомобила също е увеличено с 80 мм и вече достига 2 841 мм. Нарасналите габарити водят до по-просторен салон и увеличен с 30 литра обем на багажника. Товарното пространство вече е 625 литра. По думи на чехите новият Superb е и по-икономичен с 30% от досегашния, а динамиката е подобрена с 20%. В моторната гама са включени 1.6-литров дизел с мощност 120 конски сили, както и два двулитрови дизелови мотора със 150 и 190 коня.

В бензиновата двигателна линия влизат турбомотори с обем 1.4 и мощност 125 и 150 конски сили. Топ агрегатът е двулитров четирицилиндров с турбокомпресор и разполага с впечатляващите 280 к.с. Що се отнася до трансмисиите, те са шестстепенна механична и роботизирана DSG с два съединителя. Новата Skoda Superb ще бъде достъпна и с 4х4 версия, като предаването към колелата ще става посредством Haldex муфа от последно поколение. В интериора на колата са използвани 29 различни "умни" решения, 10 от които се вграждат за първи път.

Така например във всяка от предните врати има по един чадър, в салона е налична поставка и специално място за съхранение на лаптоп. Налични са още сгъваем теглич, диодно фенерче, 230-волтова розетка в жабката и USB-портове. В допълнителното оборудване е включена иновационна мултимедийна система с интегрирани в нея Apple CarPlay и Android Auto операционни системи. Новият Superb е достъпен със седем въздушни възглавници, адаптивен круиз контрол, както и със система, следяща т.нар. "слепи зони".

Още от екстрите включват система за следене на налягането в гумите и функция за разпознаване на пътните знаци. Автомобилът е първият в историята на Skoda, който се предлага с адаптивно окачване Dynamic Chassis Control (DCC), с тризонов климатроник и с Wi-Fi точка за достъп с поддръжка на мрежата 4G и стандарта LTE. Компанията ще започне приемането на поръчки за новия Superb в началото на лятото, а първите екземпляри ще бъдат доставени на новите си собственици през септември тази година. Горе-долу по същото време новата Skoda Superb ще е и на нашия пазар.

Научете повече за съществуващите генерации на Superb  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини