Last news in Fakti

18 Февруари, 2015 10:16 15 998 22

Ето я новата Skoda Superb

  • skoda-
  • superb

Малко преди публичната премиера на новия Superb, която ще се състои в началото на следващия месец в Женева, чехите показаха новия си флагман. Третото поколение на модела е построено върху модулната платформа MQB, върху която са изградени VW Golf 7 и още доста автомобили на концерна. Благодарение на тази нова база, Superb е станал по-лек от предшественика си със 75 килограма. Колата е с дължина 4 858 мм, а широчината ѝ е 1 867 мм. Новите габарити са с 20 и 50 мм, съответно, по-големи от тези на предходното поколение.

Междуосието на автомобила също е увеличено с 80 мм и вече достига 2 841 мм. Нарасналите габарити водят до по-просторен салон и увеличен с 30 литра обем на багажника. Товарното пространство вече е 625 литра. По думи на чехите новият Superb е и по-икономичен с 30% от досегашния, а динамиката е подобрена с 20%. В моторната гама са включени 1.6-литров дизел с мощност 120 конски сили, както и два двулитрови дизелови мотора със 150 и 190 коня.

В бензиновата двигателна линия влизат турбомотори с обем 1.4 и мощност 125 и 150 конски сили. Топ агрегатът е двулитров четирицилиндров с турбокомпресор и разполага с впечатляващите 280 к.с. Що се отнася до трансмисиите, те са шестстепенна механична и роботизирана DSG с два съединителя. Новата Skoda Superb ще бъде достъпна и с 4х4 версия, като предаването към колелата ще става посредством Haldex муфа от последно поколение. В интериора на колата са използвани 29 различни "умни" решения, 10 от които се вграждат за първи път.

Така например във всяка от предните врати има по един чадър, в салона е налична поставка и специално място за съхранение на лаптоп. Налични са още сгъваем теглич, диодно фенерче, 230-волтова розетка в жабката и USB-портове. В допълнителното оборудване е включена иновационна мултимедийна система с интегрирани в нея Apple CarPlay и Android Auto операционни системи. Новият Superb е достъпен със седем въздушни възглавници, адаптивен круиз контрол, както и със система, следяща т.нар. "слепи зони".

Още от екстрите включват система за следене на налягането в гумите и функция за разпознаване на пътните знаци. Автомобилът е първият в историята на Skoda, който се предлага с адаптивно окачване Dynamic Chassis Control (DCC), с тризонов климатроник и с Wi-Fi точка за достъп с поддръжка на мрежата 4G и стандарта LTE. Компанията ще започне приемането на поръчки за новия Superb в началото на лятото, а първите екземпляри ще бъдат доставени на новите си собственици през септември тази година. Горе-долу по същото време новата Skoda Superb ще е и на нашия пазар.

Научете повече за съществуващите генерации на Superb  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    1 0 Отговор
    Като за Шкода е много добре, но само на мен ли ми се струва, че фаровете са взети от Сеат Леон? Първо направиха Сеата да прилича на Ауди, сега и Шкодата, само че на по-старите модели А4... Нещо много им се омешаха дизайните във Ваг?...

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Shmeker

    0 0 Отговор
    Много добре
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кофти":

    Почти всички марки следват формите на века. Трудно се възприема нова визия. Формите не са интересни, въпроса е в останалото. Като поговорката " По дрехите посрещат, по ума изпращат". Колата е супер.
  • 4 ххх

    2 0 Отговор
    Ако имах парите с удоволствие бих карал този автомобил.
    Изглежда супер, а и дизел 190 коня си тегли много добре.
    За 15 години Шкода израстна много, не може да им се отрече.
  • 5 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кофти":

    "...Нещо много им се омешаха дизайните във Ваг?..."
    Омешаха се - Да! А и какво точно би ме стимулирало да си купя новия Пасат примерно пред Шкодата (ако имах парите за нов автомобил и съм се засилил към ВАГ групата)? При положение, че Шкодата би следвало да е значително по-евтина, използвайки същите технологии, като на компанията майка. Не се ли получава вътрешна конкуренция по този начин? Като прибавим и Ауди в схемата ...
  • 6 Benz

    0 1 Отговор
    Само да отбележа без да се заяждам 4е вси4ки тези новости без някои глупости (4адър и 4г ) са нали4ни в е-класата 2002 година - 220волта, 6 възглавници е стандарт даже !! (може и пове4е), налягане в гумите, 4 зонов климатроник и много други а за гамата от мотори да не говорим ! Тази кола единствено превъзхожда w211 с разпознаване на знаци и подготвяне на амортисьорите което също е патент на Мерцедес и питам струва ли си при положение 4е Мерцедеса е 15 бона а това сигурно с тези екстри е 40-50 бона

    Коментиран от #7

  • 7 Красимир Димитров

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Benz":

    Струва си много ясно,всеки който има възможност ще си купи нова кола,не 15 годишен котур.Колкото и да са хубави мерцедес годините не прощават,а и новите им модели вече не са толкова качествени.
  • 8 Шкода

    0 2 Отговор
    Същите мотори от Голф 7. Същата платформа от Голф 7 и малко по-високи цени.
    В момента Супърб Фейслифт април 2014г. се продава за 64 000 лв. с новият Комън Рейл 185 коня и кожен салон + 2 зонен климатроник отпред и духалки за задните седалки + би ксенон и лед дневни халогени.
    Новият Супърб 2.0 турбо дизел 190 коня ще бъде там някъде пак около 65 000 - 66 000 лв. с всички глезотии.

    Коментиран от #17

  • 9 guest234

    2 0 Отговор
    Оправете си статията!Обща платформа са със Пасат!!!Октавията е на Голф!!!

    Колата е убиец!!!Не знам кой луд ще купи Пасат,който според мен е по грозен от Шкодата.
  • 10 Кирилизатора

    0 0 Отговор
    Еееееее тоя Шкода голям разбирач се извъди "Супърб бил сложен на Голф шаси " алооооооу ,Супърб Пасат ,А6,А7 са на едно шаси , Голф ,Джета ,А4,А3 Октавия ,Леон са на друго .... разбирковци...
  • 11 Разбирач

    0 0 Отговор
    Ами какво да напише като това е истината, просто MQB е модулно шаси и за различните модели се използва с различно междуосие и т.н като и новото Поло ще е на това шаси. Ауди А6 и А7 са на съвсем друго шаси
  • 12 Вес

    0 0 Отговор
    Най-накрая хубава задница
  • 13 FFF

    0 0 Отговор
    На 3тата снимка от страни ако не ми бяхте казали, че е Шкода и трябваше да познавам какъв е автомобилът щях да кажа - АУДИ.
  • 14 Костов

    0 0 Отговор
    Ами като дизайнера идва от Audi как да е иначе ?

    Коментиран от #15

  • 15 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Костов":

    Кой е дизайнерът на тази кола? На октавията си беше чех
  • 16 Киро

    0 1 Отговор
    Тоя Супърб освен за служебни нужди за неголеми шефчета - не знам кой ще си го купи нов иначе.

    Човек с пари, който търси висок клас лимузина ОПРЕДЕЛЕНО няма да си купи Шкода - и заради качеството и заради марката.

    За други нужди е скъп, не е и семеен автомобил...
  • 17 Красимир Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Шкода":

    Обща платформа не значи еднакво шаси.Платформата MQB която използва VW е за всички модели от Поло до Пасат ,така е и с останалите в VAG групата.
  • 18 са ваг

    0 0 Отговор
    Новите кенефи по нашите пътища да тестват и с бг горивата + части от КИТАЙ и ТУРЦИЯ да видим колко струват от 1 до 10 само 0
  • 19 ккк

    0 0 Отговор
    Кироооооооооо, да не си спал на мокри вестници? Майтапчия си ти
  • 20 Бай Коста

    1 0 Отговор
    Харна си е колата, да не кажа много хубава. Само че ще караме такива след 12 години. Това важи и за тези, дето не я харесват.
  • 21 Shmeker

    0 0 Отговор
    Ми да. За парите си я предпочитам пред разни опели и фордове и т.н.
    Само очаквам да се появи и комби версията.
  • 22 krufx

    0 0 Отговор
    http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%E2%80%939840004/skoda-superb ето комби