Отидете към основна версия

20 566 20

Сбогом, Veyron!

  • bugatti-
  • veyron-
  • la finale-
  • chiron-
  • женева 2015

Bugatti обяви, че е продала последната 450-а бройка от хиперколата Veyron. Преди да се отправи към анонимния си купувач в Близкия Изток обаче, автомобилът ще бъде показан на салона в Женева в компанията на първия екземпляр от модела.

Последният Veyron e кабриолет Grand Sport Vitesse, който ще получи името La Finale. Засега от Bugatti не съобщават никакви подробности за колата. До откриването на Женевския автосалон феновете ще трябва да се задоволят само със снимка на фрагмент от задницата с името на специалната версия на антикрилото. Ако традицията бъде спазена обаче, La Finale ще се отличава от стандартната версия по специалната окраска и уникалните елементи в интериора.

Първото Bugatti Veyron бе произведено през 2005 г. Хиперкарът бе оборудван с 8.0-литров W16 с четири турбокомпресора и мощност 1 001 к.с. Впоследствие компанията пусна модификацията Super Sport с форсиран до 1 200 коня двигател.

През 2012-а се появи откритата версия Veyron Grand Sport Vitesse, от която е и последният екземпляр. Кабриолетът ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.6 секунди, а максималната му скорост с покрит покрив достига 407 км/ч, а със свален - 349 км/ч.

Veyron ще бъде наследен от нова хиперкола, която най-вероятно ще получи името Chiron. В момента Bugatti тества поне пет прототипа, в които се отработват различни варианти за задвижване. Според слуховете Chiron ще получи хибридна силова установка с мощност поне 1 500 к.с.

Техническа информация за моделите на Bugatti , ще намерите ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини