Отидете към основна версия

26 Февруари, 2015 13:13, обновена 26 Февруари, 2015 13:13 20 160 28

Ето я новата "джипка" Mercedes GLC

  • mercedes-benz-
  • gkc-
  • glk
Фотошпиони успяха да уловят в обективите си новия кросоувър на Mercedes-Benz, който ще носи обозначението GLC. На практика, това е следващо поколение на Mercedes-Benz GLK, който в съответствие с новата моделна терминология ще се нарича GLC. Снимките разпространи портала Worldcarfans.
 
Абревиатурата GL причислява автомобила към водилата с повишена проходимост, а индексът С показва платформата, на която е направен, в случая на C-Klasse. Иновацията обаче не се отличава само по индекса. От снимките е видно, че външността на GLC ще е радикално променена от тази на GLK.
Всъщност всичко по екстериорната визия е ново - от формата на фаровете и броните, до външните панели, радиаторната решетка и петата врата. Като цяло познатите ни ъгловати форми на GLK, тук отстъпват място на заоблени и значително по-обтекаеми линии.
 
ЩО се касае до техническите данни, то към момента е ясно, освен че ще е унифициран с C-Klasse и, че под капака му ще се монтират бензинови и дизелови мотори с мощност в диапазона 115 - 333 конски сили. Не е изключена и появата на AMG версия, която ще се оборудва с четирилитров V-образен осемцилиндров двигател с мощност от 476 коня.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини