Отидете към основна версия

13 896 43

Ето как ще изглежда новата Honda Civic

  • honda-
  • civic-
  • concept

По време на автомобилното изложение в Ню Йорк Honda показа прототип, който дава ясна представа за това как ще изглежда новата Honda Civic. Автомобилът носи названието Civic Concept, но въпреки това е доста близък до серийната версия, която пък ще се появи на бял свят още през есента на тази година.

От Honda наблягат на дизайнерските изменения спрямо досегашния модел, отбелязват, че фаровете са диодни, но не разкриват никакви подробности относно силовия агрегат. Динамичните характеристики на колата също остават тайна.

Става ясно обаче, че серийният вариант на Civic ще бъде построен на нова компактна платформа. Новата генерация ще се предлага на пазарите в три основни версии - седан, купе и хечбек с пет врати. Това ще е и първата Honda, която ще се предлага с новите VTEC Turbo двигатели на марката.

От компанията споделят още, че базов мотор в двигателната гама на новия Civic ще бъде бензинов агрегат с работен обем 1.5 литра, който ще работи или с шестстепенна механична трансмисия, или с вариаторна скоростна кутия. Топ версията ще е Type R, но под нея ще бъде позициониран и още един "горещ" Civic, който ще бъде обозначен като Si.

Подробни технически характеристики за всички Honda Civik . вижте ТУК

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини