Отидете към основна версия

7 Април, 2015 15:08, обновена 7 Април, 2015 15:08 17 476 28

Падна абсолютният рекорд на "Нюрбургринг"

  • scuderia cameron glickenhaus-
  • scg-003-
  • нюрбургринг-
  • рекорд

Пистова суперкола, разработена от компанията на американския бизнесмен Джеймс Гликънхаус Scuderia Cameron Glickenhaus, подобри абсолютния рекорд на Северната дъга на "Нюрбургринг". SCG-003 е завъртял обиколка за 6 минути и 42 секунди, с пет секунди по-бързо от досегашния първенец Pagani Zonda R, съобщава производителят в профила си в Instagram.



Новият рекорд е поставен с подготвен за състезания автомобил с лимитирана мощност и баласт за увеличаване на теглото. От Scuderia Cameron Glickenhaus твърдят, че без тези ограничения и с шосейни гуми колата им може да свали времето си на 6 минути и 30 секунди.



Изцяло карбоновият SCG-003 дебютира на салона в Женева в две модификации - цивилна и състезателна. Втората е оборудвана с 3.5-литров шестцилиндров битурбодвигател с мощност около 600 к.с., разработен от спортното поделение на Honda Performance Development. Две такива коли ще участват в тазгодишното издание на маратона "24 часа на Нюрбургринг".



Планове скоро да атакува рекорда на Северната дъга крои и друг производител на суперавтомобили - Koenigsegg. Компанията смята да пробва своята Agera R с мощност 1 050 к.с., а след това да подобри постижението й с модела One:1 с 1 341 коня. Целта на шведите също е 6 минути и 30 секунди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини