Отидете към основна версия

16 Април, 2015 13:41, обновена 16 Април, 2015 13:41 17 652 23

Ето ги новите микробуси на Volkswagen

  • volkswagen-
  • transporter-
  • multivan

Volkswagen представи шестото поколение на товаро-пътническия Transporter, изцяло пасажерската версия на който се нарича Multivan. Основното, с което впечатляват новите микробуси на VW, са усъвършенствани дизелови мотори, модернизиран интериор и значително по-широк избор от електронни спомагателни системи.

Спрямо предшественика си иновацията се отличава с нова предна част, намалена радиаторна решетка, различни предни и задни светлини и видоизменена задна врата, на която е монтиран малък спойлер. Още нещо любопитно е, че формата на фаровете е заимствана от концепцията Tristar - пикап, който беше демонстриран през есента на миналата година.

В салона на новия микробус на очи се набива ново арматурно табло с интегриран в него 6.3-инчов сензорен дисплей. Подобно на Golf и Passat около него са разположени специални сензори, които автоматично подготвят мултимедията в режим на готовност още преди ръката на водача да се е докоснала до нея. Някои от функциите могат да се управляват дори само с жестове.

Моторната гама на шестото поколение на Transporter включва двулитрови дизелови двигатели TDI от ново поколение. Всички отговарят на строгия еко стандарт Euro 6. Мощността на тези мотори е 84, 102, 150 и 204 конски сили. Освен това са налични и бензинови агрегати, също с обем от два литра и с мощност 150 и 204 коня.

В списъците с допълнително оборудване е включен адаптивен круиз контрол, система за предотвратяване на челни сблъсъци, както и мехатронно шаси DCC с три режима на работа: Comfort, Normal и Sport. Интересна е също и специалната версия на новия Multivan, наречена Generation Six. Тя ще се отличава с повече хром, различен цвят и с 18-цолови лети джанти.

В салона на Generation Six ще са налични кресла, тапицирани с алкантара, а базовото оборудване ще е значително по-богато. В Германия цените на новия Transporter ще стартират от 23 035 евро, а тези на по-луксозния пътнически Multivan ще започват от 29 952 евро. Ще припомним, че първият Volkswagen Transporter с обозначение Type 2 се появява на бял свят през далечната 1950-а.

 

Подробни технически характеристики за всички съществуващи модели на Volkswagen -ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини