Отидете към основна версия

4 085 14

Комбито Seat Leon Cupra ST с рекорд на Нюрбургринг

  • seat-
  • leon-
  • cupra-
  • st-
  • nurburgring
Новоизлюпеното спортно комби на Seat остави зад гърба си много по-впечатляващи коли в обиколката на "зеления ад". Leon Cupra ST е успяло да постигне време от 7 минути и 58 секунди и така оставя зад себе си дори и собствената си купе версия. Това се дължи на по-дългото междуосие с по-добро разпределение на тежестта. Въпреки този факт комбито е по-тежко с цели 45 килограма.
Да започнем с автомобилите, които оставя назад с разлика от 7 секунди е Audi RS6 от 2012. Миналият модел на RS3 Sportsback е с цели 22 секунди назад. Черешката на тортата обаче е победата над BMW M5 Touring с време от 8:13 с цели 507 конски сили. Единственият противник с равно време е Audi RS4 B7. Това е впечатляващо имайки предвид, че колата разполага само с 280 конски сили от 2.0 литровия четирицилиндров турбо двигател.
Според тестовия пилот на Seat Жорди Жене колата се представя по-добре на дългите завои и прави, поради по-ниския коефициент на съпротивление. По-дългото шаси от своя страна позволява по-лесен контрол над задната част на автомобила особено с изключено ESC.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини