Отидете към основна версия

15 359 5

Новият Defender ще се прави в Източна Европа

  • land rover-
  • defender
Производството на следващото поколение на култовия всъдеход Land Rover Defender със сигурност няма да е във Великобритания, а някъде в Източна Европа. Още нещо любопитно е, че ръководството на Tata Motors планира още, да продължи да произвежда и сегашния Defender.
 
Това обаче най-вероятно ще стане на територията на Индия и морално остарелият модел ще се предлага само за азиатския пазар. Иначе, за статистиката, изминаха цели 67 години откакто първият всъдеход напуска завода в Солихъл. За жалост всичко добро си има край и производството на Defender в Англия ще приключи до края на тази година.
 
Новият, както вече е известно, ще е с лека самоносеща каросерия и външно ще наподобява концепта DC100. Именно той ще се прави някъде в Източна Европа. Индийците са стигнали до това решение, защото са сметнали, че на Острова работната ръка е прекалено скъпа. На този етап се разглежда вариант за преместване на производството на Defender в Унгария и по-конкретно в град Дьор.
 
Именно там Audi произвежда своето спортно купе ТТ и хората от JLR ще могат да се възползват от изградената вече логистика в региона. Другата вероятна опция за новия Defender е производството му да се осъществява в Полша, но там всичко ще трябва да се строи от нулата. За съжаление нашата страна не влиза в плановете на индийците.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини