Last news in Fakti

25 Май, 2015 10:22 15 344 5

Новият Defender ще се прави в Източна Европа

  • land rover-
  • defender
Производството на следващото поколение на култовия всъдеход Land Rover Defender със сигурност няма да е във Великобритания, а някъде в Източна Европа. Още нещо любопитно е, че ръководството на Tata Motors планира още, да продължи да произвежда и сегашния Defender.
 
Това обаче най-вероятно ще стане на територията на Индия и морално остарелият модел ще се предлага само за азиатския пазар. Иначе, за статистиката, изминаха цели 67 години откакто първият всъдеход напуска завода в Солихъл. За жалост всичко добро си има край и производството на Defender в Англия ще приключи до края на тази година.
 
Новият, както вече е известно, ще е с лека самоносеща каросерия и външно ще наподобява концепта DC100. Именно той ще се прави някъде в Източна Европа. Индийците са стигнали до това решение, защото са сметнали, че на Острова работната ръка е прекалено скъпа. На този етап се разглежда вариант за преместване на производството на Defender в Унгария и по-конкретно в град Дьор.
 
Именно там Audi произвежда своето спортно купе ТТ и хората от JLR ще могат да се възползват от изградената вече логистика в региона. Другата вероятна опция за новия Defender е производството му да се осъществява в Полша, но там всичко ще трябва да се строи от нулата. За съжаление нашата страна не влиза в плановете на индийците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 0 Отговор
    На красивото и хармоничното как да кажеш грозно.
    Добра дизайнерска работа, браво!
  • 2 Буден

    0 0 Отговор
    Заповядайте във България!Може да инвестирате във Видинско и без друго безработицата е голяма в този край.Може да разчитате на роми завършили изгорялата гимназия и роми специализирали в Швеция,а най вече на пенсионери ,които едвам свързват двата края и ще работят всеотдайно за 10лв. на ден!
  • 3 Нема Бира

    0 0 Отговор
    Land Rover го обещават този модел от вече има няма 8 години! Кога ще излезе най-накрая?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 незнайко

    2 0 Отговор
    Защо ако колите нямат промени в дизайна, всички настръхват. При високопроходимите се радват на един и същ дизайн. Това е неразбираемо.