Отидете към основна версия

4 500 13

Audi разработва градско джудже

  • audi-
  • urban-
  • ducati-
  • париж 2016

Прототип на супермини ще бъде една от сензациите на щанда на Audi на автомобилното изложение в Париж догодина, твърди американското сп. Automobile. Серийната версия на дребосъка ще атакува пазара през 2018-а и ще мери сили с FIAT 500, Smart ForTwo и Mini Cooper.

Според източници от Audi след дворцовия преврат, с който Фердинанд Пиех бе детрониран, проектът Urban за радикален спортен модел в стила на KTM X-Bow с 1.2-литров двуцилиндров двигател от Ducati 1199 Panigale с мощност 200 к.с. бил прекратен в полза на по-конвенционално градско мини, позиционирано под A1.

Audi Urban (2011)

Автомобилчето ще използва готови конструктивни решения от Volkswagen, SEAT и Skoda. За основа най-вероятно ще бъде използвана вездесъщата платформа MQB, но не е изключено най-малкото Audi да бъде базирано и на NSF (Volkswagen Up! и компания).

Засега екстравагантната идея за форсиран мотоциклетен двигател също отпада, макар че на по-късен етап може да се появи екстремна версия с такъв агрегат. Моторната гама ще се състои от трицилиндрови бензинови и дизелови мотори с мощност около 100 к.с. Ще има и изцяло електрическа версия.

Подробни технически характеристики за всички модели на Audi - ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини