Отидете към основна версия

16 803 20

Сега пък състезателен Volkswagen Golf

  • volkswagen-
  • golf-
  • състезания

 

Само преди ден немците от Волфсбург удивиха света с най-икономичния Golf TDI Clean Diesel, който харчи едва 2.89 литра нафта на 100 километра пробег, а сега демонстрираха супер "зла" модификация, която е направена за състезания на писта.
Автомобилът от снимките е предназначен за Touring Car Racer International Series. Иновацията ще се появи за първи път на живо още този уикенд на пистата Red Bull Ring. Състезателният Golf е с 40 сантиметра по-широк от стандартния.
 
Колата разполага с различен аеродинамичен обвес, с карбоново антикрило, както и със значително облекчен интериор. Присъстват и задължителните вътрешни ролбари. Картинката се завършва от високоскоростните 18-цолови гуми Michelin.
Състезателният Golf е с предно предаване и се задвижва от двулитров турбо двигател. Моторът разполага с мощност от 330 конски сили, а максималният му въртящ момент е 410 Нм. Двигателят работи съвместно с шестстепенна роботизирана DSG скоростна кутия.
 
Така комплектован състезателният Golf тежи 1 260 килограма. Заради изискванията на FIA за този вид състезания, двигателят, неговото разположение, трансмисията, диференциала с повишено триене и интеркулера трябва да са абсолютно серийни.
Доработки са разрешени за препрограмиране на електрониката, което да увеличи мощността на мотора или т.нар. чип-тунинг. Първоначално състезателният Golf ще участва от отбора Liqui Moly Team Engstler.
 
Още с първото състезания Golf-ът ще се противопостави на конкуренти като Seat Leon, Opel Astra OPC, Audi TT, Honda Civic, Ford Focus ST и др. От следващата година автомобилът ще се продава и на частни отбори.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини