Отидете към основна версия

12 659 23

Maserati Alfieri влиза в серия

  • maserati-
  • alfieri-
  • ghibli

Представеният на миналогодишния салон в Женева концепт Maserati Alfieri ще се произвежда серийно. Моделът е утвърден официално в петгодишния план за развитието на марката и ще стане вторият нов автомобил след кросоувъра Levante, който ще стъпи на поточните линии в следващите две години.

Alfieri няма да смени флагманския спортист GranTurismo, а ще се заеме пазарната ниша под него. От Maserati сочат за основни съперници Porsche 911 и Jaguar F-Type.

Информацията за новото спортно купе с 2+2 места все още е оскъдна. Знае се, че Alfieri ще използва платформата на седана Ghibli и ще се предлага както със задно, така и с двойно предаване. Базовата модификация ще получи 3.0-литров шестцилиндров двигател с мощност 410 к.с., а по-тежковъоръжените вересии ще разполагат с 450 и 520 коня.

Преди година концептът получи много високи оценки и от ръководството на Maserati потвърждават слуховете, че дизайнът на серийната версия няма да се различава по нищо от изложбения експонат. Съществени изменения ще има само в интериора на колата, който няма да бъде толкова футуристичен.

Очаква се Alfieri да стане най-масовият модел на марката, тъй като ще се предлага на доста конкурентни цени. Италианците не крият амбициите си да го превърнат в най-продаваното Maserati на всички времена. Моделът дължи името си на инженера и състезател Алфиери Мазерати, който основава компанията с четиримата си братя през 1914 г.

Научете повече за моделите на Мазерати от  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини